Vi hadde vent oss til å leve uten gardiner

«Men lys, luft og utsikt er jo enda bedre med gardiner». Følg med hjem til Emily Salomon og hennes leilighet i sentrale København – dette er hennes historie!

Emily Salomon

Vi er veldig glad i leiligheten vår på Bryggen. Området, atmosfæren og bylivet passer oss perfekt. Det mest unike i leiligheten er stuen hvor de to vindusflatene, som er plassert parallelt ovenfor hverandre, gir mye lys og utsikt. Det er vakkert. Men også en utfordring når det gjelder varme, innsyn og blendende sol.

Selv om vi har bodd her lenge, har vi aldri montert gardiner, kun på grunn av vindusmålene. Ingen gardiner med standardmål passet. Tiden gikk, og vi ble vant til å bo uten gardiner. Men etter sommerens varmebølge bestemte vi oss for at nå skulle noe henges opp.

Og at effekten skulle bli så stor var jeg virkelig overrasket over!

Luxaflex liftgardin med PowerView

Tilfeldigvis ble jeg oppmerksom på Luxaflex®, og var umiddelbart interessert i å se nærmere på hvilke gardinløsninger som kunne passe hos oss. For vi HAR faktisk savnet gardiner. Vi bor ganske tett på naboene og muligheten for skjerming av innsyn betyr mye for privatlivet. Jeg falt for liftgardiner og utseendet på dem, som kompletterte vårt øvrige interiør.

Luxaflex liftgardin med PowerView

Min interiørstil

Når det gjelder interiøret, er det viktig for meg at hjemmet vårt er et sted vi kan bo, med plass til personlighet og kos. Vårt hjem gjenspeiler oss, noe som også er grunnen til at du finner reiseminner blant interiøret. Som snøkulene, for eksempel – det har blitt en tradisjon, alltid å finne en snøkule fra våre reiser for å ta med hjem!

Snøkule

Valg av gardin

Det jeg virkelig liker med liftgardiner er at de heises opp og nærmest «forsvinner» sammenlignet med gardinlengder som trenger plass på sidene. Vi har vinduer fra vegg til vegg, og det ville være synd å ikke kunne utnytte hele vindusflaten når gardinene ikke er i bruk.

Liftgardinene er et dekorativt element og har en enkelhet over seg. Jeg valgte et lyst, transparent stoff som bevarer lettheten. Det som var viktig da valget skulle tas var at gardinene skulle skjerme for innsyn uten å stenge for dagslyset eller stjele for mye oppmerksomhet – særlig ettersom vi har samme vindu- og gardinløsning i begge deler av rommet.

Luxaflex liftgardin med PowerView

Utseende, funksjon og motorisering gjorde det fullkomment

Jeg er positivt overrasket over hvor mye det gjør med rommet etter at gardinene kommer på plass. Det binder rommet sammen på en vakker måte. Og hvilken god følelse å være i stand til å skjerme av! Jeg er også overrasket over hvor stor betydning PowerView® motorisering egentlig har i hverdagen. Vi hever og senker gardinene via mobilen eller med Pebble® fjernkontrollen. Men det som er ekstra smart er at de også betjener seg selv. Vi har satt opp gardinene for å bli hevet og senket til bestemte tider, og jeg må innrømme at det er gull verd når de hver morgen og kveld styrer seg selv.

Luxaflex PowerView Pebble og App

Flere bilder (og tekst for deg som behersker dansk!) finnes på Emilys egen blogg. Emily har også lagt ut en lenke til hvordan rommet og vinduene så ut før gardinene var på plass – «noe spartansk» for bruke hennes eget uttrykk. 😊

Dele

Share on Twitter Share on Facebook Pin it Email to a friend

Finn en forhandler

Vi har forhandlere over hele landet. Velkommen til et av våre showroom.

Finn forhandler

Våre produkter

Med over 60 års erfaring, inspirerende design, nytenkende betjeningsmetoder og kvalitet kan vi tilby et komplett sortiment med målbestilte gardiner og solskjerming til vinduene dine.

Les mer
Velkommen til vår verden

Velkommen til vår verden

Følg oss i våre sosiale kanaler for tips og inspirasjon. Vi finnes på:

Facebook   Instagram

Luxaflex® Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt om produkter, trender og kampanjer.

Ved å melde deg på bekrefter du at du er enig i vår personvern policy.

Uante muligheter