Alle som kommer innom tror vi har pusset opp leiligheten – men egentlig har vi jo bare fått nye gardiner

«Jeg kan ikke si det klarere: det føles som om vi har fått en ny leilighet som er både yngre og mer sjarmerende. Alle nedprioriterer gardiner – det bør folk virkelig la være! Leiligheten min er et bevis på det.»

Alle som kommer innom tror vi har pusset opp leiligheten – men egentlig har vi jo bare fått nye gardiner

Vi besøker svømmeren Jeanette Ottesen som bor i hjertet av København sammen med sin mann og deres datter Billie på 16 måneder. Les Jeanettes historie om hvordan hun fikk øynene opp for gardinenes rolle i interiøret og ikke minst hvordan de forvandlet den gamle leiligheten deres til en fargerik perle.

Velurgardiner og Duette® gardiner, modell Top Down/Bottom Up Velurgardiner og Duette® gardiner, modell Top Down/Bottom Up

Nye gardiner pustet nytt liv i en gammel leilighet

Jeg elsker å være omgitt av bylivet og stemningen i gatene, men Københavns sjarm var gradvis forsvunnet fra leiligheten vår. Og gardinene våre hjalp ikke i det hele tatt. I alle rom, bortsett fra soverommet, hadde vi hvite gardiner som gulnet etter å ha hengt oppe så lenge.

Vanligvis nedprioriteres gardiner helt! Det gjorde jeg selv også. Man vil jo heller kjøpe seg en ny sofa enn å bruke penger på nye gardiner. Men nå ser faktisk leiligheten vår nyere ut enn den noen gang har gjort. Leilighetens gamle stil, kombinert med de moderne Duette® gardinene og de lange velur-gardinene som vi har valgt, løfter alt til et høyere nivå.

Soverommet med Duette® gardiner i kombinasjon med gardinlengder Soverommet med Duette® gardiner i kombinasjon med gardinlengder

Med eksperthjelp tok jeg modigere valg

Kanskje jeg er litt konservativ på noen punkter når det gjelder interiør og møbler. Jeg vil helst ikke være for vågal i valg av ting man skal ha i mange år. Jeg følte meg imidlertid utrolig trygg av å ha besøk av en ekspert hjemme som kunne hjelpe oss med valg av farger og fargesammensetning. Det åpnet øynene mine for å eksperimentere mer med valg av farger.

På soverommet vårt har vi velurgardiner i en veldig lys pastellgrønn. Jeg synes det var et stort skritt å ta, men det gir faktisk et mer eksklusivt utseende. I tillegg til på soverommet har vi også valgt Duette® i de andre rommene, samt lysegrå gardiner i både kjøkken og stue.

Mørkleggende Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up på gjesterommet Mørkleggende Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up på gjesterommet

Et fargevalg som viste seg å gi en fantastisk effekt

På gjesterommet, som skal være Billies rom når hun blir litt større, endte vi opp med et burgunderfarget mørkeleggingsgardin – et modig valg synes jeg selv. Det viste seg å ha en fantastisk effekt når den kommer opp og virkelig gjør en forskjell i rommet.

Min mann Marco så gardinene og sa umiddelbart at han syntes de var veldig kule. Og jeg sa til og med «ja de er kule, men tør vi det?». Jeg lot meg overtale – det er jeg så glad for i dag.

Modell Top Down/Bottom Up i gråton, i streetview-modus Modell Top Down/Bottom Up i gråton, i streetview-modus

Hjemmet mitt er min base og interiøret er bare for min egen og min families skyld

Jeg har faktisk alltid vært veldig opptatt interiør. Ettersom jeg reiser mye er det viktig for meg at hjemmet er en hyggelig og rolig base man blir glad av å komme inn i. Jeg inviterer sjelden folk hjem – hjemmet er min oase. Interiøret er derfor også valgt for min egen og Marcos skyld. Jeg gjør det virkelig ikke for noen andre.

Derfor trenger vi også muligheten til privatliv, noe som ellers kan være vanskelig å oppnå når man bor i hjertet av København. Når vi står i stuen eller soverommet, kan vi se direkte inn i leilighetene på motsatt side, og det betyr faktisk at de også kan se rett inn i vår. Derfor setter jeg veldig pris på Top Down/Bottom Up! I løpet av dagen har vi alltid gardinene i streetview-modus, så den står midt i vinduet. På den måten skjermer vi for innsyn, samtidig som vi beholder høstens varme dagslys.

Motorisert Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up på barnerommet Motorisert Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up på barnerommet

Før hadde vi bare vinduer – nå har vi mer enn det

Vi er utrolig fornøyde med den motoriserte betjeningen og bruker den på forskjellige måter. Hos Billie senker vi gardinen litt ned slik at dagslyset siver inn og lar henne våkne opp naturlig og skånsomt.

Det føler jeg også på innimellom. Når Marco mener det er på tide at jeg kommer meg ut av dynene, kjører han opp gardinene fra stuen – da er de liksom bestemt at det er på tide å stå opp. Men faktisk er det en veldig fin måte å våkne på. Uten vekkeklokke som ringer eller én som prøver å riste meg våken, blir den daglige morgenrutinen mye mer harmonisk.

Motoriserte Duette® gardiner i kjøkkenet Motoriserte Duette® gardiner i kjøkkenet

Motorisering er ikke bare luksus – det endrer måten man tenker gardiners funksjonalitet

Jeg forstår godt at noen ser dette som en luksus man egentlig ikke trenger. Og, morsomt nok, takket jeg også nei til motorisering da vi ble spurt. Jeg tenkte; det trenger vi da ikke!

Den tanken hadde jeg faktisk også når det gjaldt å få nye gardinene generelt. Men nå kan jeg ikke leve uten dem.