Design med fokus på miljøet

Miljøet et felles ansvar og et sentralt fokusområde i produksjonen av Luxaflex® produkter, både når det gjelder valg av materialer, produksjonsmetoder og underleverandører.

Gjenvinning av polyester

Luxaflex®’ Plissévev Revival er fremstilt av 100% gjenvunnet polyester, som ikke kun reduserer CO2-utslippet fra vår vevproduksjon med 6 %, men også reduserer vannforbruket. Utover det fremstilles vår Duette® vev Eternity av 40% gjenvunnet polyester, som for eksempel kommer fra vevrester i produksjonen og/eller fra plastflasker. Polyester er fremstilt av råolje, og ved å gjenbruke det sparer vi på verdens begrensede oljeressurser.

Resirkulert plast fra havet

Nytt i Luxaflex® kolleksjon er gardinstoff og rullegardiner produsert av resirkulert plast fra strender og kystsamfunn verden over. Vevene består av omtrent 50% resirkulert plast. Plasten er samlet ved hjelp av lidenskapelige frivillige i organisasjonen Waterkeeper Alliance™, med overordnet mål å holde strendene rene, samt fremme det marine økosystemet. Du finner dem i våre kolleksjoner under navnet Sea og Sea-Tex.

Resirkulert aluminium

Siden 1970-årene har Luxaflex® produsert persienner av gjenvunnet aluminium, og i dag består opptil 98 % av persiennene av gjenvunnet materiale. Denne aluminiumpersienner er også Cradle to Cradle Certified™ på bronsenivå. Dette betyr at ingen av komponentene eller beleggene inneholder stoffer som er skadelige for mennesker eller miljøet. Det innebærer også ansvarlig bruk av vann og energi, samt respekt for mennesker og jordkloden.

FSC-sertifisert tre

Hele 70% av Luxaflex®’ trepersiennekolleksjon er fremstilt av FSC-sertifisert tre. I en FSC-skog blir det ikke felt mer trær enn skogen kan reprodusere. Samtidig er FSC er sikkerhet for at dyr og planteliv blir beskyttet, og at de menneskene som jobber i skogen er sikret utdannelse, sikkerhetsutstyr og fornuftig lønn.

GreenScreen

En rekke av Luxaflex®’ screen-vev er laget av resirkulerte plastflasker. Vi kaller dem GreenScreen Eco og Revive. To plastflasker kan levere nok garn til 1 m2 stoff.

Isolering

En rekke Luxaflex® gardiner er utviklet med isolerende effekt med det formål å kunne holde på varmen. Resultatet er at ditt varmeforbruk minimeres.Ta Luxaflex®️ Gardinguide i 3 enkle steg >

Luxaflex® Trepersienner
Luxaflex® Trepersienner
Luxaflex® Sea gardiner av resirkulert plast
Luxaflex® Sea gardiner av resirkulert plast