God romakustikk øker vårt velvære

Har du opplevd å sitte i et rom med mange mennesker og ikke høre hva som blir sagt? Dårlig romakustikk er utbredt i moderne boliger fordi vi har tre eller fliser på gulvene, store rom med god takhøyde og store glasspartier. Sammen er det harde materialer som skaper lysrefleksjon. Romklang er verdt å gjøre noe med, siden lyden i hjemmet vårt har stor betydning for vårt velvære. Faktisk kan dårlig akustikk gjøre oss irritable og slitne.

Gardiner bidrar til bedre akustikk

Gardiner alene kan ikke skape god akustikk, men sammen med møbler og tepper kan de bidra til en mer behagelig romklang. Spesielt i kjøkken og spisestue, hvor kjøkkenelementenes harde overflater også gjør sitt for å skape romklang, er det det en god idé og bruke gardiner til å dempe lyden. Samtidig er loddrette flater som gardiner bedre til å dempe klang i et rom enn vannrette flater, som for eksempel et gulvteppe. Det skyldes den måten lyd beveger seg i et rom.

Jo kraftigere stoff jo bedre

Gardiner av tekstil gir den største effekten. Jo kraftigere stoff, jo mer lyddempende effekt. Duette® gardinen, med to eller fire plissélag med luftlommer imellom, er et godt tips på en lyddempende gardin. Det samme er forede liftgardiner, som har to stofflag. En tommelfingerregel er at jo kraftigere stoffet er, jo mer lyd absorberer det.Ta Luxaflex®️ Gardinguide i 3 enkle steg >

Duette® gardiner Top Down/Bottom Up
Duette® gardiner Top Down/Bottom Up
Duette® gardin med dobbelt vev
Duette® gardin med dobbelt vev

Duette® kan forbedre akustikken. Les mer om Duette® i Gardinguiden >
Liftgardiner kan forbedre akustikken. Les mer om Liftgardiner i Gardinguiden >