Sov godt

Søvn og betydningen av den er et av tidenes mest omdiskuterte temaer. Og med god grunn, for søvn har stor innflytelse på vårt velvære. Sover vi godt er det større sannsynlighet for at vi generelt har det godt, og her spiller lysmengden en vesentlig rolle. Produksjonen av søvnhormonet melatonin, som hjelper oss med å sove, økes nemlig drastisk i mørket og reduseres i takt med at det blir lyst.

En god investering for velværet

En gardin med mørkleggende effekt kan derfor være en god investering og gjøre en stor positiv forskjell på søvnkvaliteten. Ikke minst i de månedene i året det blir lyst tidlig, og mørkt sent. Heldigvis trenger ikke en mørkleggingsgardin å være sort og kjedelig. Det finnes en rekke varianter som er like dekorative som de er funksjonelle. Se flere eksempler under:

Forstyrrende lys

Og husk at det ikke bare er det naturlige lyset (eller gatelykter) som kan forstyrre nattesøvnen. Også lys fra for eksempel nattlamper, vekkeklokker og ladere kan påvirke både barn og voksnes søvn i negativ retning.Ta Luxaflex® Gardinguide i 3 enkle steg >

Dag & Natt gardin
Dag & Natt gardin
Foret liftgardin til mørklegging
Foret liftgardin til mørklegging

Dag & Natt gardin er god til mørklegging. Les mer om Dag & Natt gardin i Gardinguiden >
Duette® er god til mørklegging. Les mer om Duette® i Gardinguiden >
Rullegardiner er god til mørklegging. Les mer om Rullegardiner i Gardinguiden >
Liftgardiner som er god til mørklegging. Les mer om Liftgardiner i Gardinguiden >