Gi nytt liv til vinduene dine – 5 enkle tips til hvordan du styler vinduskarmen

Når man tenker på vindu er det kanskje ikke først og fremst ut fra et innredningsperspektiv. Vinduets primære oppgave er uansett å slippe lys inn i hjemmet ditt, noe vårt velbehag har et stort behov for.

Å omgi seg med et vakkert interiør med ting som har betydning for hver og en av oss, uansett om det er en skulptur som har gått i arv, et vakkert loppefunn eller en vase med vakre snittblomster. Det gir oss ro i sjelen.

Mange av oss legger stort fokus på å innrede hjemmets ulike rom, men hvordan er det med vinduene, får de like mye fokus? I stedet får å plassere noen blomsterkrukker spradisk i vinduskarmen, hvorfor ikke innrede med lysestaker, stilleben, personlige ting, vakre bøker eller interiørmagasiner i stabel.

Den danske interiørstylisten Malene Marie Møller, som driver interiørbloggen Boligcious, har delt sine tanker og bilder fra sitt private hjem når det kommer til å innreda sin vinduskarm. Her kommer hennes 5 enkle tips å hente inspirasjon fra:

Danske interiørstylisten Malene Marie Møller Danske interiørstylisten Malene Marie Møller
Innred med nivåforskjeller i vinduskarmen Innred med nivåforskjeller i vinduskarmen

1. Lek med nivåforskjeller

For en mer levende, og for å slippe det forutsigbare, interiøret, lek med nivåforskjeller på de detaljene du velger å plassere i vinduskarmen. Helst skal ikke noe være likt det andre, det skaper dynamikk. Et tips til å få til de ulike høydene er å ta bøker og magasiner i bruk, plassert under de tingene du ønsker å heve.

Grupper tingene i vinduskarmen Grupper tingene i vinduskarmen

2. Unngå å sentrere, grupper i stedet

Er du en av de heldige med store og dype vinduskarmer, da har du en gyllen interiørmulighet (har du en smalere vinduskarm, gråt ikke, du kan likevel bruke dette tipset!). Mange utgår fra midten av vinduet og vil enten plassere sine ting sentrert eller i en nøye vurdert oppdeling og speiling av to ulike deler. Prøv noe helt annet i stedet. Samle tingene dine i en vakker gruppering. Det blir et vakkert stilleben å nyte synet av.

Innred vinduskarmen med snittblomster Innred vinduskarmen med snittblomster

3. Takknemlige snittblomster

I de aller fleste tilfellene havner de vakre, levende snittblomstene i en vase på bordet eller sjenken. Hvorfor ikke plassere dem i vinduskarmen i stedet? Man blir jo så glad av en vakker bukett, så del gleden med forbipasserende og la dem få et glimt også!

Skulpturelle former i vinduskarmen Skulpturelle former i vinduskarmen

4. Skulpturelle former

Velg en nøytral fargeskala på detaljene dine i vinduet og la i stedet formene tale. Til og med skyggene blir til egne små kunstverk når solen står på. Det kan f.eks. handle om en favorittskulptur eller et arvegods i vakre former, som gir interiøret et poetisk touch.

Ram inn vinduet med vakre gardinlengder Ram inn vinduet med vakre gardinlengder

Innrammet av vakre gardiner

Et kunstverk krever sin dekorative ramme, akkurat som vinduene dine. Fløyel og velur ligger i tiden, også når det gjelder gardiner. I f.eks. soverom er det virkelig passende med velurgardiner som toner ned stemningen og gir det myke og behagelige inntrykket samtidig som det demper lyset. I stuen kan man leke med ulike transparenter og farger, velg derfor litt lettere og luftigere gardiner her. En tynnere gardin lar deg se gjennom slik at du kan nyte synet av din vakre og innredede vinduskarm.

LES OGSÅ: Velur – en duft av luksus >

Slik styler du vinduskarmen

Se hvordan du oppretter forskjellige stilleben og styler i vinduskarmen; fra det personlige til poetisk stemning.