Ofte stilte spørsmål

Mer informasjon om

Ofte stilte spørsmål


Hvor kan jeg finne informasjon om hvilke farger og vev et produkt finnes i?

På vår produktside kan du finne informasjon og bilder av ulike farger, vev og materialer. For å se alle muligheter og ulike kombinasjoner anbefaler vi at du besøker din lokale Luxaflex® forhandler.

På grunn av forskjeller mellom ulike skrivere, skannere, dataskjermer og nettlesere kan det være variasjoner i farger, teksturer, detaljer, kontrast og lysstyrke. Den beste måten å få en følelse for hver farge og stoffkvalitet på er ved å selv besøke din lokale Luxaflex® forhandler.

Hvor kan jeg finne informasjon om de nyeste Luxaflex-produktene?
Nyheter fra Luxaflex® blir som regel omtalt på startsiden vår.

Er det mulig å ettermontere PowerView® motorisering på mine eksisterende Luxaflex® gardiner?

Bare i noen tilfeller er det mulig å ettermontere PowerView® motorisering på Luxaflex® gardiner som du har fra før. Dette er avhengig av produkttype og modell på gardinene.

For å få svar på om gardinene du har kan ettermonteres til PowerView® motorisering, ber vi deg kontakte en Luxaflex® forhandler. Oversikt over forhandlere i hele Norge finner du her.

Hvor kan jeg lese mer om Luxaflex® nyeste produkter med miljømessig holdbarhet i fokus?

Rullegardiner
I vår kolleksjon med rullegardiner finner du en hel del miljømessig holdbare vev som GreenScreen Eco og GreenScreen Revive; et vev laget av gjenvunnet PET-flasker.

De fleste av våre rullegardiner har blitt sertifisert av OEKO-TEX® 100, GREENGUARD eller Cradle to Cradle. Disse stoffene er garantert fri for potensielt skadelige vev og bidrar til et bedre innemiljø.

Trepersienner
Over 90 % av tresortene som tilbys i kolleksjonen med Luxaflex® trepersienner, er FSC®-sertifisert.

FSC-logoen identifiserer produkter som inneholder tre fra godt forvaltede skoger, uavhengig sertifisert i henhold til reglene i Forest Stewardship Council®

Dette betyr at opprinnelsesskogen har blitt inspisert og evaluert i henhold til de miljømessige, sosiale og økonomiske prinsipper og kriterier som er godkjent av Forest Stewardship Council.

Duette® gardiner
Den opprinnelige energisparingsgardinen, et resultat av mer enn 20 år med utvikling, og gir deg en perfekt kombinasjonen av stil og funksjon i hele huset.

Den unike cellestrukturen i Duette® plisségardiner er designet for å holde på luften, og gir på den måten verdifull isolering som holder varmen inne om vinteren, og varmen ute om sommeren. Dette gir ekstra varme og komfort, og ikke minst nyttige besparelser på strømregningen.

Persienner
Luxaflex® persienner består av 98 % resirkulert aluminium og er produsert etter miljø- og kvalitetsstandarder.

Lamellgardiner
For å garantere at våre produkter bidrar til et sunnere innemiljø, er de fleste av våre tekstillamellgardiner sertifisert av OEKO-TEX® 100 og/eller GREENGUARD. Dette betyr at ingen skadelige stoffer har blitt brukt under produksjonsprosessen, og produktene våre sikrer dermed bedre luftkvalitet.

Vi tilbyr også Cradle to Cradle-sertifiserte Greenscreen®-tekstiler laget med gjenbrukbare og PVC-fri materialer.

Hva er “UV-beskyttelse”?

UV står for ultrafiolett. Ultrafiolette stråler fra solen kan være skadelige for gulv og møbler. Det er viktig at våre produkter blokkerer solens UV-stråler for å beskytte mot falming og andre skader.

UV-beskyttelse er et mål på hvor stor del av den potensielle skadelige ultrafiolette strålingen som blokkerer. Ikke-transparente gardiner kan blokkere opptil 98-99% av UV-strålingen. Til og med våre transparente produkter, som Silhouette® gardiner kan blokkere opptil 88 % av UV-strålene med lamellene åpne.

Hvordan betjener jeg min LiteRise® gardin riktig?


Når gardinen er med Duette® vev skal den betjenes forsiktig slik at produktets mekanisme rekker å samle sammen vev og snorer. Spesielt viktig er dette med Duette® mørkleggende vev der også luften som samles mellom lagene må rekke å bli presset ut samtidig som stoffet blir presset sammen.

Gjelder alle LiteRise® produkter:

Betjen gardinen ved å bruke håndtaket. Unngå å dra i sidene på gardinens bunnlist, da dette kan føre til at gardinen blir skjev.

Modelltype 7 og 12:

Når man ønsker å trekke ned gardinene er det viktig at man begynner med bunnlisten. Når bunnlisten er i ønsket posisjon kan man justere mellomlisten.

Når man senere ønsker å åpne opp gardinen igjen, så justeres mellomlisten først. Når mellomlisten er i ønsket posisjon kan man justere bunnlisten.

Drar man i både mellom- og bunnlisten samtidig kan gardinen bli ødelagt.

Kontakt en Luxaflex® forhandler hvis du er usikker på hvilken gardinmodell du har.

Hvordan betjener jeg min SmartCord® gardin riktig?


Hvis du ønsker å senke gardinen drar du betjeningssnoren ned og i en 45 graders vinkel inn mot midten av gardinen for å stoppe den.

Når man får den ønskede plasseringen drar man betjeningssnoren til motsatt side, ut mot kanten og gardinen stopper.

Når man ønsker å åpne gardinen dras betjeningssnoren 2-3 ganger nedover. Gardinen pumpes dermed opp.

Modelltype 7 og 12:

På type 7 og 12 justeres bunnlisten med snoren på venstre side og mellomlisten med linjen på høyre side. Selve betjeningen av de to listene gjøres på samme måte som over.

Husk likevel at underlisten først skal senkes til ønsket posisjon før man justerer mellomlisten. Når gardinen skal åpnes opp, så skal mellomlisten heves oppover først.

Heves mellomlisten ved at bunnlisten dyttes opp vil den bli skadet.

Kontakt en Luxaflex® forhandler hvis du er usikker på hvilken gardinmodell du har.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om ulike betjeningssystemer?
Gå til siden om betjening og barnesikkerhet for å lese mer om manuelle og motoriserte alternativer.
Hva betyr skreddersydde håndverk i forbindelse med Luxaflex® produkter?
Hver eneste gardin kvalitetstestes for hånd før den forlater fabrikken – alt for å sikre den høye kvaliteten på Luxaflex® gardiner. En stor del av våre produkter har lokal produksjon og utvikling i Sverige og Danmark. Den største delen av Luxaflex® rullegardiner og panelgardiner produseres i våre lokaler i Falköping. Her har produksjon av rullegardiner pågått allerede siden 1885. Øvrige produkter produserer i Hornum i Danmark, hvor omkring 100 dyktige medarbeidere hjelper til med å skreddersy hver bestilling. Bare et lite utvalg eksklusive Luxaflex® produkter produseres andre steder i Europa.

Selger Luxaflex® direkte til forbrukeren?

Nei, det gjør vi dessverre ikke. Daglig produseres tusenvis av gardiner i ulike former og størrelser. Hvert produkt vi lager, er virkelig det eneste av sitt slag, fordi de er skreddersydde for deg. Det finnes ingen halvferdige gardiner som passer dine ønsker – din gardin blir først produsert når vi vet akkurat hvordan du vil ha den.

Derfor mener vi at det er spesielt viktig at du som forbruker får profesjonell rådgivning når du skal velge gardiner, tilpasset nettopp ditt behov. Hos en Luxaflex® forhandler får du derfor ekspertråd, samt profesjonell oppmåling og installasjon, alt for å sikre at du får det riktige produktet. Derfor har vi valgt å ikke selge Luxaflex®-merkede produkter direkte til forbruker i dag.

Hva er reglene for retur av gardiner?
Luxaflex® produkter er målbestilt og skreddersydd og kan derfor ikke returneres/byttes med mindre de er defekte, i henhold til Luxaflex®-garantien. Du kan imidlertid diskutere mulighetene med din forhandler, som vil arbeide for å finne den beste løsningen til deg.
Hvordan finner jeg min nærmeste Luxaflex® forhandler?
Finn din nærmeste Luxaflex®-forhandler ved å klikke på Finn en forhandler og skriv inn postnummeret, du vil da få opp en liste over forhandlere i området ditt.
Hvor kan jeg få en produktprøve?
Vi har dessverre ikke produktprøver tilgjengelig. Likevel kan du finne hele spekteret av Luxaflex farger og materialer presentert hos enkelte Luxaflex® forhandlere.
Hvor kan jeg lese mer om Luxaflex® gardiner for offentlig miljø?
Luxaflex® Project er en komplett målbestilt kolleksjon innen solskjerming, lysregulering og gardinoppheng for offentlig miljø. Du finner mer informasjon om dette her: www.luxaflexproject.no