Ofte stilte spørsmål

Søker du etter spørsmål og svar om PowerView® motorisering, klikk her
Hvor kan jeg finne informasjon om hvilke farger og vev et produkt finnes i?

På vår produktside kan du finne informasjon og bilder av ulike farger, vev og materialer. For å se alle muligheter og ulike kombinasjoner anbefaler vi at du besøker din lokale Luxaflex® forhandler.

På grunn av forskjeller mellom ulike skrivere, skannere, dataskjermer og nettlesere kan det være variasjoner i farger, teksturer, detaljer, kontrast og lysstyrke. Den beste måten å få en følelse for hver farge og stoffkvalitet på er ved å selv besøke din lokale Luxaflex® forhandler.

Hvor kan jeg finne informasjon om de nyeste Luxaflex® produktene?

Nyheter fra Luxaflex® blir som regel omtalt på startsiden vår.

Er det mulig å ettermontere PowerView® Automation på mine eksisterende Luxaflex® gardiner?

Bare i noen tilfeller er det mulig å ettermontere PowerView® Automation på Luxaflex® gardiner som du har fra før. Dette er avhengig av produkttype og modell på gardinene.

For å få svar på om gardinene du har kan ettermonteres til PowerView® Automation, ber vi deg kontakte en Luxaflex® forhandler. Oversikt over forhandlere i hele Norge finner du her.

Hvor kan jeg lese mer om Luxaflex® nyeste produkter med miljømessig holdbarhet i fokus?

Rullegardiner I vår kolleksjon med rullegardiner finner du en hel del miljømessig holdbare vev som GreenScreen Eco og GreenScreen Revive; et vev laget av gjenvunnet PET-flasker.

De fleste av våre rullegardiner har blitt sertifisert av OEKO-TEX® 100, GREENGUARD eller Cradle to Cradle. Disse stoffene er garantert fri for potensielt skadelige vev og bidrar til et bedre innemiljø.

Trepersienner Over 90 % av tresortene som tilbys i kolleksjonen med Luxaflex® trepersienner, er FSC®-sertifisert.

FSC-logoen identifiserer produkter som inneholder tre fra godt forvaltede skoger, uavhengig sertifisert i henhold til reglene i Forest Stewardship Council®

Dette betyr at opprinnelsesskogen har blitt inspisert og evaluert i henhold til de miljømessige, sosiale og økonomiske prinsipper og kriterier som er godkjent av Forest Stewardship Council.

Duette® gardiner Den opprinnelige energisparingsgardinen, et resultat av mer enn 20 år med utvikling, og gir deg en perfekt kombinasjonen av stil og funksjon i hele huset.

Den unike cellestrukturen i Duette® plisségardiner er designet for å holde på luften, og gir på den måten verdifull isolering som holder varmen inne om vinteren, og varmen ute om sommeren. Dette gir ekstra varme og komfort, og ikke minst nyttige besparelser på strømregningen.

Persienner Luxaflex® persienner består av 98 % resirkulert aluminium og er produsert etter miljø- og kvalitetsstandarder.

Lamellgardiner For å garantere at våre produkter bidrar til et sunnere innemiljø, er de fleste av våre tekstillamellgardiner sertifisert av OEKO-TEX® 100 og/eller GREENGUARD. Dette betyr at ingen skadelige stoffer har blitt brukt under produksjonsprosessen, og produktene våre sikrer dermed bedre luftkvalitet.

Vi tilbyr også Cradle to Cradle-sertifiserte Greenscreen®-tekstiler laget med gjenbrukbare og PVC-fri materialer

Hva er “UV-beskyttelse”?

UV står for ultrafiolett. Ultrafiolette stråler fra solen kan være skadelige for gulv og møbler. Det er viktig at våre produkter blokkerer solens UV-stråler for å beskytte mot falming og andre skader.

UV-beskyttelse er et mål på hvor stor del av den potensielle skadelige ultrafiolette strålingen som blokkerer. Ikke-transparente gardiner kan blokkere opptil 98-99% av UV-strålingen. Til og med våre transparente produkter, som Silhouette® gardiner kan blokkere opptil 88 % av UV-strålene med lamellene åpne.

Hvordan betjener jeg min LiteRise® gardin riktig?

Når gardinen er med Duette® vev skal den betjenes forsiktig slik at produktets mekanisme rekker å samle sammen vev og snorer. Spesielt viktig er dette med Duette® mørkleggende vev der også luften som samles mellom lagene må rekke å bli presset ut samtidig som stoffet blir presset sammen.

Gjelder alle LiteRise® produkter:

Betjen gardinen ved å bruke håndtaket. Unngå å dra i sidene på gardinens bunnlist, da dette kan føre til at gardinen blir skjev.

Modelltype 7 og 12:

Når man ønsker å trekke ned gardinene er det viktig at man begynner med bunnlisten. Når bunnlisten er i ønsket posisjon kan man justere mellomlisten.

Når man senere ønsker å åpne opp gardinen igjen, så justeres mellomlisten først. Når mellomlisten er i ønsket posisjon kan man justere bunnlisten.

Drar man i både mellom- og bunnlisten samtidig kan gardinen bli ødelagt.

Kontakt en Luxaflex® forhandler hvis du er usikker på hvilken gardinmodell du har.

Hvordan betjener jeg min SmartCord® gardin riktig?

Hvis du ønsker å senke gardinen drar du betjeningssnoren ned og i en 45 graders vinkel inn mot midten av gardinen for å stoppe den.

Når man får den ønskede plasseringen drar man betjeningssnoren til motsatt side, ut mot kanten og gardinen stopper.

Når man ønsker å åpne gardinen dras betjeningssnoren 2-3 ganger nedover. Gardinen pumpes dermed opp.

Modelltype 7 og 12:

På type 7 og 12 justeres bunnlisten med snoren på venstre side og mellomlisten med linjen på høyre side. Selve betjeningen av de to listene gjøres på samme måte som over.

Husk likevel at underlisten først skal senkes til ønsket posisjon før man justerer mellomlisten. Når gardinen skal åpnes opp, så skal mellomlisten heves oppover først.

Heves mellomlisten ved at bunnlisten dyttes opp vil den bli skadet.

Kontakt en Luxaflex® forhandler hvis du er usikker på hvilken gardinmodell du har.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om ulike betjeningssystemer?

Gå til siden om betjening og barnesikkerhet for å lese mer om manuelle og motoriserte alternativer.

Hva betyr skreddersydde håndverk i forbindelse med Luxaflex® produkter?

Hver eneste gardin kvalitetstestes for hånd før den forlater fabrikken – alt for å sikre den høye kvaliteten på Luxaflex® gardiner. De fleste store Luxaflex® rullegardiner produseres ved vår fabrikk i Falköping, Sverige, hvor produksjonen har pågått siden 1885. Produkter som Duette® og spesiallagde gardinskinner produseres i Hornum, Danmark, hvor dyktige medarbeidere hjelper til med å skreddersy hver mottatt ordre. Øvrige Luxaflex® produkter produseres i Polen og Tsjekkia.

Selger Luxaflex® direkte til forbrukeren?

Nei, det gjør vi dessverre ikke. Daglig produseres tusenvis av gardiner i ulike former og størrelser. Hvert produkt vi lager, er virkelig det eneste av sitt slag, fordi de er skreddersydde for deg. Det finnes ingen halvferdige gardiner som passer dine ønsker – din gardin blir først produsert når vi vet akkurat hvordan du vil ha den.

Derfor mener vi at det er spesielt viktig at du som forbruker får profesjonell rådgivning når du skal velge gardiner, tilpasset nettopp ditt behov. Hos en Luxaflex® forhandler får du derfor ekspertråd, samt profesjonell oppmåling og installasjon, alt for å sikre at du får det riktige produktet. Derfor har vi valgt å ikke selge Luxaflex®-merkede produkter direkte til forbruker i dag.

Hva er reglene for retur av gardiner?

Luxaflex® produkter er målbestilt og skreddersydd og kan derfor ikke returneres/byttes med mindre de er defekte, i henhold til Luxaflex®-garantien. Du kan imidlertid diskutere mulighetene med din forhandler, som vil arbeide for å finne den beste løsningen til deg.

Hvordan finner jeg min nærmeste Luxaflex® forhandler?

Finn din nærmeste Luxaflex®-forhandler ved å klikke på Finn en forhandler og skriv inn postnummeret, du vil da få opp en liste over forhandlere i området ditt.

Hvor kan jeg få en produktprøve?

Vi har dessverre ikke produktprøver tilgjengelig. Likevel kan du finne hele spekteret av Luxaflex farger og materialer presentert hos enkelte Luxaflex® forhandlere.

Hvor kan jeg lese mer om Luxaflex® gardiner for offentlig miljø?

Luxaflex® Project er en komplett målbestilt kolleksjon innen solskjerming, lysregulering og gardinoppheng for offentlig miljø. Du finner mer informasjon om dette her: www.luxaflexproject-scandinavia.comGenerelle spørsmål om PowerView® Automation

Hva er PowerView® Automation?

PowerView® Automation er et system som lar deg skape ditt eget PowerView®-nettverk i hjemmet. PowerView®-enhetene legges inn i ett og samme nettverk via egen wifi og kan deretter kommunisere med hverandre, være tidsbestemte og bevege seg på egenhånd gjennom hele dagen.

Du oppretter nettverket ditt med PowerView®-hub, muligens PowerView®-forsterker og fjernkontroll. Når dette er gjort, kan du da velge å kontrollere gardinene fra mobilen, nettbrettet eller fjernkontrollen.

PowerView® Automation kan også brukes uten hub (du kan ikke bruke PowerView® App). Da bygger systemet bare på en PowerView®-motor i gardin og en fjernkontroll.

Hva er PowerView® hub?

PowerView® Hub er selve hjernen i PowerView® systemet. Det er hubben som lar deg betjene PowerView® appen. Du kan selv velge å koble til RemoteConnect funksjonen slik at du kan aktivere dine forhåndsinnstilte scener uansett hvor du befinner deg i verden.

Hub 2.0 ble lansert i september 2018. Den nye hubben er videreutviklet og kompatibel med flere Home Automation systemer. Hubben er trådløs og kan plasseres et valgfritt sted i hjemmet og mer sentralt i forhold til gardinene.

Har du kjøpt PowerView® gardiner med hub tidligere og ønsker å oppgradere til nyeste versjon, kan du koble til ny hub og enkelt overføre eksisterende scener og instillinger.

Her kan du lese mer om hvordan du gjør det >

Hva er PowerView® forsterker?

PowerView® forsterkeren settes i en stikkontakt og forsterker signalet mellom PowerView® hub , fjernkontroll og gardiner. Dette er nødvendig i større boliger eller der hvor det er svake signaler pga tykke vegger eller annet.

I september 2018 ble en ny og bedre forsterker lansert. I tillegg til et mer moderne design kan den nye forsterkeren også fungere som nattlampe. Via PowerView® appen kan du også skape unike scener for forsterkeren slik at lyset slår seg på og av på de tidspunkter du ønsker.

Hva kan en vanlig PowerView® fjernkontroll?

PowerView® fjernkontrollen har seks kanaler som kan styre dine PowerView® gardiner. Hver kanal kan styre en eller flere gardiner. Fjernkontrollen har også en favorittknapp (hjertet) som gjør at du raskt og enkelt kan plassere alle, eller enkelte gardiner, i en forhåndsprogrammert favorittposisjon med få klikk.

Du kan selv velge fargen på Pebble®, som betjeningsenheten – sort eller hvit – er plassert i.

Den kan også monteres på vegg, slik at du alltid vet hvor den er. Veggholder har et mer diskret og enkelt design.

Hva er PowerView® Scene fjernkontroll?

Luxaflex® Scene fjernkontroll fungerer sammen med PowerView® hub og gjør at enheten raskt og enkelt kan aktivere scener som er forhåndsinnstilt i PowerView® appen.

Fjernkontrollen kan monteres på vegg eller plasseres i en Pebble®, i valgfri farge.

Hva er forskjellen på en vanlig fjernkontroll og en Scene fjernkontroll?

Den ordinære fjernkontrollen styrer gardinene på vanlig vis, dvs. kjører dem opp og ned eller vinkler lamellene. Scene fjernkontrollen aktiviserer forhåndsinnstilte scener i PowerView® appen.

Må PowerView® installeres av elektriker?

Alle PowerView® motorer, med unntak av 230V motor til rullegardin XL, installeres enkelt uten behov for elektriker. Du velger om du ønsker strøm til gardinet via et batterirør plassert bak list øverst på gardinet eller via en 18V transformator, som settes direkte i stikkontakten.

230V motoren er nødvendig på de største rullegardinene, og må installeres av elektriker.

Hvor ofte må jeg skifte batterier?

PowerView® batterimotoren benytter 12 stk AA batterier pr gardin. Ved normal bruk og normal innendørstemperatur, har batteriene en varighet på inntil et år, avhengig av gardinets størrelse, men naturligvis også avhengig av hvor ofte de benyttes.

Fra januar 2019 kan man velge oppladbar batteripakke – Accu-pack.

Hvilke gardiner kan benyttes med PowerView®?

PowerView® Automation finnes til Silhouette®, Duette®, Twist®, plisségardiner, rullegardiner, lamellgardiner, liftgardiner, persienner og gardinskinner. Til Duette® og plisségardiner kan du også velge den populære modellen Top Down/Bottom Up, samt en gardinmodell til skråvinduer.

Kan jeg ettermontere PowerView® på mine Luxaflex gardiner?

I utgangspunktet kan du ikke ettermontere PowerView® Automation på dine allerede produserte Luxaflex® gardiner. Det kan likevel være en mulighet ved rullegardiner og Twist® gardiner, avhengig av hvor gamle diner gardiner er.

For å finne ut om dine gardiner kan komplementeres med PowerView® Automation, vennligst kontakt din forhandler. Alle forhandlere finner du her >

Hva er RemoteConnect?

Med RemoteConnect kan du styre dine gardiner ved å aktivere forhåndsinnstilte scener, uavhengig av hvor du befinner deg i verden. Det kreves kun internettforbindelse via din telefon eller nettbrett.

Se for deg at du har glemt å trekke ned gardinene en varm sommerdag, og gjerne vil holde rommet kjølig til du kommer hjem. Med RemoteConnect kan du aktivere forhåndsinnstilte scener og lukke gardinene slik at de skjermer for solen

Hvordan aktiverer jeg RemoteConnect?

For å få tilgang til RemoteConnect åpner du PowerView® appen via ditt eget hjems WiFi. I menyen øverst i venstre hjørne velger du å opprette en PoerView® konto.

Trykk på PowerView® konto og velg RemoteConnect. Du oppretter konto ved å fylle inn navn, adresse, samt e-post. Etter å ha mottatt en bekreftelse via e-post kan du benytte RemoteConnect.

Hva koster PowerView® Automation?

Automation, med betjening via fjernkontroll eller app, kommer som et tillegg til prisen på selve gardinet. Pris på Motorisering er avhengig av hvilken gardinvariant, og hvilken gardinmodell du ønsker. Du finner mer informasjon om priser her >

Kompabilitetsspørsmål om PowerView® Automation

Hvilken protokoll benytter PowerView® systemet?

Powerview® har en egenutviklet protokoll. Hubben har en åpen API og kan derfor kobles til de fleste Smart Home systemer.

Du finner mer informasjon om API her >

Fungerer PowerView® med Apple HomeKit?

PowerView® Hub 2.0 og PowerView® App version 2.4 (og senere) fungerer med Apple HomeKit.

Mer informasjon i Quick Start guide >

Fungerer PowerView® med Z-wave?

PowerView® kan ikke kobles direkte til en Z-wave enhet, men kan kobles via API- men det er avhengig av Z-wave enheten.

Du finner mer informasjon om API her >

Fungerer PowerView® med Google Assistant?

PowerView® Hub 2.0, som ble lansert i september 2018, er kompatibel med Google Assistant/Home. Mer informasjon i Quick Start guide >

Eldre versjon av PowerView® Hub er ikke direkte kompatibel med Google Assistant/Home, men kan i stedet kobles opp via IFTTT.

Fungerer PowerView® med Amazon Alexa?

PowerView® Hub 2.0, som ble lansert i september 2018, er kompatibel med Amazon Alexa. Mer informasjon i Quick Start guide >

Eldre versjon av PowerView® Hub er ikke direkte kompatibel med Amazon Alexa, men kan i stedet kobles opp via IFTTTDuplicating takes all of one remote’s information (Groups, Favorite, and radio frequency PowerView® Shade Network ID) and copies that exact information onto another remote.This allows the user to have multiple, interchangeable Remotes to operate the same Groups of shades, regardless of which remote is used. Pairing, on the other hand, does not copy a remote’s Groups or Favorite information to another remote. Instead, pairing places multiple Remotes on a single, unified PowerView® Shade Network for the home.

Kommuniserer PowerView® med Fibaro?

Ja, PowerView® kan kommunisere med Fibaro via API, avhengig av hver enkelt Fibaro enhet.

Du finner mer informasjon om API her >

Kommuniserer PowerView® med Athom Homey?

Ja, PowerView® kan kommunisere med Athom Homey via API.

Du finner mer informasjon om API her >

Kommuniserer PowerView® med Samsung SmartThings?

Ja, PowerView® kan kommunisere med Samsung SmartThings via API.

Du finner mer informasjon om API her >

Kommuniserer PowerView® med IFTTT?

Ja, PowerView® kan kommunisere med IFTTT. Med IFTTT kan du koble PowerView® sammen med andre Smart Home enheter .

Trenger du hjelp? Ikke nøl med å kontakte oss.

Gjelder henvendelsen reklamasjon, vennligst kontakt forhandleren hvor du kjøpte produktet.


Telefon

23 17 33 10 17 33 10

E-mail

info@luxaflex.no