Gardiner til spesielle vindusformer

Ingen vinduer er for merkelige for Luxaflex®

3, 5 eller 6 kanter, buer, skjeve vinkler eller spesielle mål? Uansett hvilken form og størrelse vinduene dine har, kan du finne en vakker og fleksibel gardinløsning hos Luxaflex®.

Plisségardiner og gardinmodellen Duette® kan tilpasses så å si alle vindusformer. Du kan også få skreddersydde lamellgardiner, persienner og gardinlengder i mange spesielle former. Få våre gardinanbefalinger for fem spesielle vindustyper mange av oss har i hjemmet.

Skreddersydd til dine vinduer

Ikke noe vindu er for spesielt for en skreddersydd gardinløsning hos Luxaflex®. I kolleksjonene finner du et stort sortiment av vev, tettheter og farger, slik at design og funksjonalitet kan gå hånd i hånd. På denne siden kan du lese om de beste gardinene til:

  • Skråvinduer
  • 3-,5- og 6-kantede vinduer
  • Runde og halvrunde vinduer
  • Karnappvinduer og buede vinduer
  • Vippevinduer

Bestill en digital brosjyre

Utforsk mulighetene og bli inspirert av våre skreddersydde gardiner.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernregler og vilkår for bruk gjelder.

Takk for din bestilling!

Snart har du din digitale brosjyre, fylt til randen med inspirasjon.

Gardiner til skråvinduer Gardiner til skråvinduer

Gardiner til skråvinduer

Skråvinduer med en skrå overkarm er blitt et stadig mer vanlig vindu i mange hjem. Det henger sammen med drømmen om å ha et lyst og luftig hjem med store vinduspartier som inviterer lyset og naturen inn. Til denne vindusformen anbefaler vi lamellgardiner, Duette®, plisségardiner og persienner.

Lamellgardiner er den mest brukte gardintypen, da den kan produseres i svært store størrelser. Det gir deg en enkel og stilren løsning som dekker hele vindusflaten. De justerbare lamellene gir deg stor fleksibilitet til å skjerme for innsyn og justere lysinnfall og utsyn. Hvis gardinen skal dekke et svært stort vindu, anbefales det at du velger motoriserte gardiner, som gjør betjeningen enkel og bekvem.

Plissegardin trenkantvindu Plissegardin trenkantvindu

3-, 5- og 6-kantede vinduer

Hvis du har vinduer med utradisjonelle former som 3, 5 eller 6 kanter, er den beste løsningen Duette® eller plisségardiner. Begge gardinmodellene har små lister som kan skreddersys til alt fra helt små vinduer til relativt store.

Uansett om du velger plisségardiner eller Duette®, er du sikret en elegant gardinløsning som sitter optimalt i vinduet. Du velger selv om gardinene skal betjenes med grep, snor eller med motor som kan betjenes via fjernkontroll, app eller tidsstyring.

Gardiner til halvrunde vinduer Gardiner til halvrunde vinduer

Avskjerming til runde og halvrunde vinduer

Runde eller halvmåneformede vinduer er et vakkert innslag i fasaden, og ses oftest i eldre bygninger der den tradisjonelle stilen er bevart. Til denne vindustypen er plisségardiner og Duette® en god løsning. Gardinene til denne vindusformen er stasjonære, noe som betyr at de ikke kan betjenes, og gardinen vil hele tiden dekke vinduet. Det er derfor en god idé å tenke godt gjennom dine behov før du velger vev.

Hvis vinduet sitter i et soverom, får du mest glede av mørkleggingsgardiner. Er det i stuen eller entréen, kan du velge blant et stort utvalg av halvtransparente vev som filtrerer sollyset uten å skjerme helt av for lys og utsyn.

Gardiner til hjørnevindu Gardiner til hjørnevindu
Gardiner karnappvinduer Gardiner karnappvinduer

Perfekte gardiner til karnappvinduer

Et karnapp åpner opp rommet og gir hjemmet ekstra lys og utsyn. På kvelden kan det imidlertid være fint å stenge omverdenen ute. De beste gardinene til karnappvinduer er plisségardiner, Duette®, lamellgardiner eller gardinlengder som monteres på en gardinskinne som er bøyd etter formen på karnappet.

Hvis du velger gardinlengder, kan du velge blant et stort utvalg av vev og tettheter, akkurat som i våre andre kolleksjoner, og på denne måten får du muligheten til å sette ditt eget preg på uttrykket.

Du kan også velge lamellgardiner hvis du har et buet vindu, da skinnen er formet etter vinduet akkurat som ved karnappvindu. Denne løsningen er stasjonær, noe som betyr at gardinen ikke kan trekkes til siden. Du har likevel fortsatt stor fleksibilitet med lamellene, som kan vinkles, åpnes og lukkes etter behov.

Gardiner til vippevinduer Gardiner til vippevinduer

Smarte gardiner til vippevinduer

Vippevinduer, eller svingbare vinduer, har to anvendelsesområder og monteres enten på rett vertikal vegg eller som takvinduer i skråtak. Felles for dem er at de inviterer mye lys inn i hjemmet. Det finnes mange smarte gardinløsninger for denne typen vinduer, hvor gardinene monteres helt inne ved selve vinduet og enkelt kan betjenes. Du kan velge mellom plisségardiner, Duette® eller persienner, og med TruFit®-løsningen får du montert gardinen helt uten skruehull, slik at du unngår å bore i vinduskarmen.

Det kan være praktisk å velge Top Down/Bottom Up til vippevinduer, da de lar deg plassere gardinen etter behov – øverst, i midten eller nederst i vinduet.

Gardiner til skråtak vindu Gardiner til skråtak vindu

Få hjelp til gardinene dine

Luxaflex® gardiner produseres etter spesialmål til alle slags vindusformer. Bli veiledet av en gardinekspert som kjenner alle løsninger, og få hjelp til valg av vev, måltaking og montering.