6 fordeler med gardiner av høy kvalitet

  • 31. mai 2024
  • Anne Larsen
  • Tips

Gardiner og deres ulike muligheter er ofte en av de siste tingene man diskuterer ved ombygging eller oppussing av boligen, når det meste av budsjettet allerede er brukt opp … Likevel slår vi et slag for hvor viktig det er å ta en gjennomtenkt beslutning og velg skreddersydd kvalitet. For gardinene dine skal kunne mer enn å bare henge der – her er 6 fordeler med gode gardinløsninger!

1. Energisparing

Med lavenergiglass i vinduer og glassdører har du god beskyttelse når det kommer til isolasjon mot kulde og varme. Men visste du at med de riktige gardinene kan du få enda bedre isolasjonsverdi, opptil hele 36% forbedring (for tolags energivinduer). I eldre hus kan så mye som 40% av varmen forsvinne ut gjennom vinduene i vinterhalvåret. Du kan motvirke deler av dette energitapet med energieffektive gardiner som danner et isolerende lag mellom vinduet ditt og gardinen.

Et riktig godt eksempel på en energieffektiv løsning er Duette® gardinen, som passar både til vinduer og glassdører.

Les også: Spar energi rundt vinduene dine med isolerende gardiner

Spesialdesignede lyddempende lamellgardiner Spesialdesignede lyddempende lamellgardiner

2. Forbedret akustikk

I store åpne sosiale områder med store glasspartier og andre harde overflater kan ekko og etterlang være forstyrrende. Noe som gjør det vanskelig å føre en samtale og man mister den koselige og rolige karakteren til et rom. Til din hjelp: lydabsorberende gardiner.

I vår kolleksjon er det ikke bare én eller to, men hele fem forskjellige gardinmodeller, som alle er vev spesielt utviklet med en lyddempende effekt. Du finner f.eks. gardinlengder som oppnår lydklasse B og lamell- og rullegardiner som absorberer hele 60% av lyden.

Les også: De beste lyddempende gardinene

3. UV-beskyttelse

Å trekke for gardinene dine når solen skinner er ikke bare nyttig for å holde varmen ute, men også for å beskytte interiøret ditt, som for eksempel gulv, tepper og vegger, fra solbleking. Noe som er spesielt viktig å vurdere med store vindusflater, terrasse- og verandadører.

Kjedelig å trekke for gardinene når solen skinner tenker du... Med riktig valg av gardin kan du blokkere UV-stråler, men likevel slippe inn dagslys og opprettholde utsikten!

Les også: Screenvev, effektivt året rundt

Plisségardin i Top Down/Bottom Up modell Plisségardin i Top Down/Bottom Up modell

4. Vern om privatlivet

Moderne hjem betyr vanligvis også større glassflater, plass og luft. Det mange ikke alltid tenker på er innsyn. I takt med at glasspartiene blir større og større blir privatlivet mer begrenset – noe som gardiner raskt bøter på.

Med seksjonsinndelte gardiner, i vår verden såkalte Top Down/Bottom Up modeller, får du mulighet til å begrense innsyn helt eller delvis. En annen, mer klassisk måte er persienner som du rett og slett vipper forskjellig avhengig av hvor mye skjerming du ønsker. Vårt sortiment inkluderer til og med kombinasjonen Top Down/Bottom Up persienne.

Les også: Skjerming på dine vilkår med Top Down/Bottom Up

5. Mørklegging

Med riktig valg av gardin kan du mørklegge et rom perfekt. Og du, det trenger ikke stoppe ved soverom og barnerom. Vurder stue og hjemmekontor hvor skjermrefleksjon er vanlig. En mørkleggende vev bidrar også til å holde rommet svalere.

For de som leter etter den absolutte mørkleggingsløsningen, sjekk ut Duette® gardinen i kombinasjon med LightLock™ som til og med stenger irriterende sidelys ute.

Les også: Viktigheten av å sove godt med mørkleggende gardiner

Moodboard gardiner Moodboard gardiner

6. Økt komfort

I tillegg til alle disse praktiske fordelene er gardiner også en viktig stemningsforsterker. Ingenting annet kan forandre et rom så drastisk og enkelt som gardiner kan! Å legge til gardiner, skreddersydd i størrelse og farge, til ditt øvrige interiør sammen med en eller flere viktige funksjoner (som for eksempel en av de ovennevnte) tilfører noe helt spesielt til atmosfæren i rommet.

Les også: Gardiner i lag på lag

Bestill en digital brosjyre

Utforsk mulighetene og bli inspirert av våre skreddersydde gardiner.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernregler og vilkår for bruk gjelder.

Takk for din bestilling!

Snart har du din digitale brosjyre, fylt til randen med inspirasjon.