Innred deg til hjemmekos og avkobling

  • Velvære

Hjemmet spiller en sentral rolle for måten svenske Frida Fahrman og familien kobler av og skaper hjemmekos på. En gjennomtenkt innredning, masser av tekstiler og flotte omgivelser kombinert med ro og familietid er hovedingrediensene i Fridas oppskrift på avkobling.

Kobl av i hjemmet

For livsstilsbloggeren Frida er essensen av avkobling en helg uten planer hvor familien tar dagen som den kommer. Velværet er helt på topp når hun klarer å stenge virkeligheten ute og gå inn i en boble med familien.

Hjemmet er hennes trygge havn. Her nyter hun langsomme morgener uten plikter og gjøremål. Det er i de øyeblikkene hvor hun merker en lett bris fra terrassedøren og solen kaster de første strålene inn vinduet, at hun finner aller mest ro og velvære.

Luxaflex® skreddersydde gardiner hjemme hos Frida Fahrman Luxaflex® skreddersydde gardiner hjemme hos Frida Fahrman

Gjennomtenkt, funksjonell innredning

Frida har tenkt langsiktig for å skape et koselig hjem med en herlig stemning. Hun tar ingen forhastede beslutninger, og vil ikke risikere at innredningen eller fargene går av moten etter kort tid.

En måte å sikre seg en innredning som varer på, er å sørge for at alt har en funksjon. «Det skal løse et problem eller tilføre noe praktisk til innredningen», forteller hun, og fortsetter: «Nøkkelen til harmoni i hjemmet er å ha en gjennomgående stil og stemning». Her prioriterer Frida tekstiler som skaper en følelse av velvære.

LES OGSÅ: Fridas innredning på Instagram >

Luxaflex® Duette® gardin i 60-tallshus og vinduer Luxaflex® Duette® gardin i 60-tallshus og vinduer

Kjøkkenet innbyr til avslapping

Det er ofte på kjøkkenet at Frida føler en indre ro. Rommet er forent med stuen, og særlig på sommerhalvåret sørger to store dører for at kjøkkenet går i ett med hagen og visker ut grensen mellom ute og inne.

«Når jeg sitter i kjøkkensofaen og kan se ut over store deler av hjemmet vårt mens kveldssolen lyser gjennom vinduene, og jeg ser de siste strålene gå nedover vannet nedenfor huset en kveld i slutten av mai. Det er livet», fastslår Frida.

LES OGSÅ: Slik får du et stilfullt kjøkken >

Hey Google, aktiver DAG på kjøkkenet

Intelligente gardiner har økt komforten og følelsen av luksus i hjemmet. Både store og små styrer gardinene via Google Home. «Det er herlig å komme ned på kjøkkenet om morgenen og si: Hey Google, aktiver DAG på kjøkkenet. Og så slipper gardinene morgenlyset inn», forteller Frida begeistret.

Den automatiske betjeningen gjør det mulig å forhåndsinnstille forskjellige scener til familiens behov. Det er også en stor fordel når hendene er skitne, for da slipper de å røre selve gardinene.

Luxaflex® Pebble® fjernkontroll til motoriserte gardiner Luxaflex® Pebble® fjernkontroll til motoriserte gardiner

Disko bak gardinene

I enhver familie er det tidspunkter hvor vi foretrekker å trekke for gardinene. Hos familien Fahrman er det når de henger opp diskokulen i taket, finner frem mikrofonen og spiller på pianoet mens hele familien slår seg løs med å danse disko og sno seg rundt om søylen på kjøkkenet.

Tross begrenset innsyn til huset, betyr de mange, store vinduspartiene at det fra tid til annen er nødvendig å skjerme for solens lys og varme. Særlig når familien skal se TV, eller når de vil beskytte møblene sine mot de blekende solstrålene.

Lange gardinlengde hjemme hos Frida Fahrman Lange gardinlengde hjemme hos Frida Fahrman

Gardinene skaper helhet

Frida mener at gardiner gjør en enorm forskjell, fordi de er i stand til å endre hele uttrykket i et rom. Selv har hun flere forskjellige typer gardiner, både foldegardiner, lange gardiner og lameller. De skaper hver sin stemning og har hver sin funksjon. Det beste ved gardinene er at de gjør rommet mer koselig, hjemlig og luksuriøst, og derfor mener hun at et rom sjeldent føles komplett uten gardiner.

«Jeg tror at gardiner avspeiler hvem man er, og hvordan man lever i hjemmet sitt. Om man liker lekende mønstre og sterke farger eller en mørk og nedtonet følelse. Jeg opplever at hvis man har tenkt seg om i sitt valg av gardiner, så får man ofte en flott helhet i innredningen. Valget av gardiner kan være den røde tråden som mange savner i hjemmet», sier Frida.

LES OGSÅ: La hjemmet speile dine verdier – bli lykkeligere >

Top Down/Bottom Up gardin i 60-tallshus Top Down/Bottom Up gardin i 60-tallshus
Stoffvalg hjemme hos Frida Fahrman Stoffvalg hjemme hos Frida Fahrman

Harmoni på soverommet

Soverommet er et viktig rom for Fridas avkobling. Her skal det være harmoni, og det skal være koselig, rolig og dempet. Hun mener at både farger og materialvalg påvirker stemningen på soverommet – og også hvordan man sover.

Selv har hun innredet soverommet lyst med masser av myke tekstiler, som blant annet består av puter i sengen, gulvteppe, en lenestol og lange bølgende gardiner.

LES OGSÅ: Steng lys og varme ute og sov bedre >

Fridas beste råd til gardininnredning

«Jeg har aldri angret på en gardin – kun at jeg ikke fikk dem før», sier Frida.

Skal innredningen din skape rom for avkobling og hjemmekos, er Fridas beste råd å investere tid og penger i å velge gardiner som holder på lang sikt. Hun råder også til å velge enten kontrastfarger og -strukturer eller tone-i-tone-looken, hvor nyansene går igjen i hele rommet. Det er detaljene som gjør hele forskjellen.

Trenger du hjelp til å velge gardiner?

Luxaflex® Duette® i panoramavindu hjemme hos Frida Fahrman Luxaflex® Duette® i panoramavindu hjemme hos Frida Fahrman