Beroligende bølger, inne og ute

  • 18. august 2022
  • Anne Larsen
  • Tips

Ikke langt fra Svendbordsund på Sør-Fyn i Danmark renoverer Frederikke Egel og familien en vakker gammel mursteinvilla. Deres ønske har helt fra starten vært å bevare husets originale detaljer og la den vakre utsikten mot vannet få en sentral plass i husets interiør.

Den storslagne utsikten over vannet fra nesten alle rom i huset fortjener uforstyrrede vinduer, derfor er fargepaletten i rolige lyse nyanser av creme og sand, men i ulike tettheter og kvaliteter avhengig av rom og funksjon.

Velkommen hjem til Frederikke med familie!

Transparent og lys kjøkkengardin fra Forecast-serien Transparent og lys kjøkkengardin fra Forecast-serien

Skjermet, men likevel ikke

Til kjøkken og spiseplass har paret valgt lette, transparente gardinlengder som inviterer inn lys og luft, og skaper en romantisk stemning når en lett sommerbris tar tak i gardinen.

«Det er fantastisk hvordan gardinene endrer utrykket i rommet avhengig av vær og lys. Gardinene bringer naturen inn i hjemmet vårt», sier Frederikke begeistret.

LES OGSÅ: Skap kontraster mellom rå rammer og luksuriøse gardiner

Tettere gardiner fra Lauren-serien, fra tak til gulv Tettere gardiner fra Lauren-serien, fra tak til gulv

Hjemmets "kryp-inn"

I stuen gir gardinene en helt annen atmosfære og funksjon. Her samles familien til koselige stunder i den romslige sofaen, og gardinene har som oppgave å skape privatliv.

Valget falt på en tettere gardin med en tekstur som gir et fint samspill med teppe, sofa og puter. Veggene er forbeholdt gardinene, som nå spiller en viktig rolle for helheten i interiøret.

«Vi visste fra starten at gardinlengdene skulle spille en sentral rolle for kosefaktoren i stuen, noe som også er grunnen til at de fikk all nødvendig veggplass – de fungerer nesten som malerier», sier Frederikke.

LES OGSÅ: Gardiner skaper harmoni

Veven Lauren bidrar til den estetiske mykheten i stuen Veven Lauren bidrar til den estetiske mykheten i stuen
Den vakre fløyelsgardinen Alma, gir soverommet en beroligende og luksuriøs hotellstemning Den vakre fløyelsgardinen Alma, gir soverommet en beroligende og luksuriøs hotellstemning

Familien ønsker å ha et mørkere soverom i etasjen over og samtidig skape en koselig hotellstemning. Derfor valgte de myke fløyelsgardiner med dype, myke bølger. Nyansen fortsetter i den naturlige sandfargede paletten, som går igjen i alle gardinene i hjemmet og som passer godt sammen med rommets takbjelker.

Gardinskinnen er diskret montert under takbjelkene for å fremheve bjelkene ytterligere og ramme inn havutsikten på best mulig måte.

LES OGSÅ: Innred et avslappende hjem i hotellstil

Frederikke Egel Frederikke Egel

Nysgjerrig på mer om Frederikke Egels renoveringsprosjekt? Du finner henne på Instagram under @frederikkeegel.

Og til deg som står foran din egen gardinreise – besøk en av våre mange forhandlere for inspirasjon. I tillegg til mengder av kolleksjoner og gardinprøver får du gode råd, samt hjelp til måltaking og montering.