Nordisk bohemhjem – Bli inspirert av Emily Salomon

  • VELVÆRE

Hvis du liker bohemsk stil som mikser det beste fra Norden og Østen, er det masse inspirasjon å hente hos Emily Salomon. Hun har innredet familiens hjem på Islands Brygge i en eklektisk miks av hyggelig og avslappet «more is more»-holdning med dempede farger, som favner den nordisk bohemstilen perfekt.

Bohemhjem i nordisk fortolkning

Tradisjonell boheminnredning er fargerik, eksotisk og spraglete med myke tekstiler kombinert med tunge møbler. I Norden foretrekker vi lyse farger, minimalisme, massevis av tre og hygge. Ta det beste fra begge stilarter, og resultatet er nordisk boheminnredning.

Hos Emily Salomon kommer den nordiske bohemstilen til uttrykk med store, eksotiske planter, massevis av myke tekstiler, marokkanske berbertepper og møbler som er krydret med reiseminner. Alt sammen i en dempet nordisk fargeskala. Møbler av bambus og flettverk går hånd i hånd med hjemmets mange danske designklassikere. Bohemstilen er toppet med lette liftgardiner i gjennomsiktig lin-look, som både skjermer og slipper inn dagslyset.

Danske Emily Salomon i sitt boho-inspirerte hjem Danske Emily Salomon i sitt boho-inspirerte hjem

Et nordisk fargevalg

«Vi har svært mange ting som vi helt bevisst makser ut på for å skape hygge i det nye huset vårt. «More is more», og vi sparer ikke på tekstiler, noe som gir hjemmet varme og hygge», forteller Emily.

Planter og intelligente liftgardiner i gjennomsiktig lin-look Planter og intelligente liftgardiner i gjennomsiktig lin-look

I familiens hjem kommer den nordiske minimalismen til uttrykk i fargevalget, som er holdt i nøytrale naturfarger, med grått og brunt som hovedingredienser. Innredningen er i ekte boho-stil – kunstnerisk og litt ukonvensjonell – og derfor mener Emily at det blir for vilt hvis det både er mange farger og mange ting å forholde seg til samtidig.

LES OGSÅ: Gardinfargen påvirker ditt velvære >

Barnerom i bohemian design Barnerom i bohemian design

Avslappet og hipp bohemsk stil

Hjemmet betyr mye for Emily, som er kreps av stjernetegn, og derfor per definisjon er hjemmemenneske. Det er viktig for henne at basen er i orden. Og hun har i høy grad lyktes å skape et hjem som utstråler zen og feel good-stemning.

En titt på Emilys instagram-profil viser hennes spirituelle side som yogi og naturbarn. Den avslører parets store lidenskap for surfing. På barnerommet pryder to surfebrett veggen. Det er en praktisk oppbevaring av de sarte glassfiberbrettene, og så skaper det en kul surfe-vibe. Det kan snart ikke bli en mer gjennomført bohemlivsstil.

LES OGSÅ: La hjemmet speile dine verdier – bli lykkeligere >

Gardinene ga oss vår egen hule

Paret levde lenge uten gardiner, og de store vinduene i stuen badet hjemmet i sollys dagen lang. En varm sommer og en kontorbygning overfor endte med å bli sterke argumenter for å finne en gardinløsning. Og det har de ikke angret på, for gardinene har gjort en ekstrem forskjell.

«Gardinene har endret stemningen fullstendig og bundet rommet sammen. Nå kan vi skape en hyggelig hulestemning», forklarer Emily. Det gjennomsiktige stoffet sørger for at det fremdeles kommer masse lys inn, så det ikke blir en mørk grotte. Emily setter også stor pris på at hun nå kan stenge varmen ute og skjerme for nabobygningens lysrør.

Panoramavindue med intelligente liftgardiner Panoramavindue med intelligente liftgardiner

Gardiner til den nordiske bohemstilen

Du kan enkelt la bohemstilen gjenspeiles i gardinene. Man skulle kanskje tro at Emily ville velge lange, svevende stoffgardiner fra gulv til tak, men slik ble det ikke.

For Emily er det viktig å få mest mulig lys inn. Når vinduene i stuen går fra vegg til vegg, vil gardiner som trekkes for, stjele noe av utsynet og innslippet av lys. Derfor ville Emily at gardinene skulle kunne trekkes helt vekk. Gjennomsiktige liftgardiner i lett lin-look ble løsningen som best oppfylte deres ønsker og stil.

Balkongvindu, med motoriserte liftgardiner Balkongvindu, med motoriserte liftgardiner
Emilys boho-inspirerte stue, fylt med dagslys Emilys boho-inspirerte stue, fylt med dagslys

En ekstra hånd i hverdagen

Da Emily valgte gardiner til stuen, hadde hun ikke regnet med at hun ville velge intelligente gardiner: «Jeg kjente ikke til mulighetene, og jeg tenkte kanskje også at det var litt sci-fi-aktig. Det har vist seg å være en svært nyttig hverdagsluksus som jeg ikke visste at jeg trengte. Det er mye kulere enn forventet».

«Den automatiske betjeningen fungerer som en ekstra hånd for meg når jeg har en liten en på armen. Det er enkelt å betjene gardinene enten fra mobilen eller fjernkontrollen. Det er også praktisk om sommeren, når vi kan trekke for selv om vi ikke er hjemme, slik at vi unngår å komme hjem til en kokende leilighet».

Luxaflex® PowerView® motorisering Luxaflex® PowerView® motorisering

De små tingene teller

En detalj som Emily elsker ved sine nye intelligente liftgardiner, er at de bringer orden i kaos. Hun kan nemlig stille inn gardinene slik de alltid henger helt rett. Og det er de små tingene som teller, som hun sier.

LES OGSÅ: Gardiner for deg som elsker dingser >

Emilys beste bohem-tips

Suvenirer og reiseminner som man kan innrede med, tilfører noe eksotisk til innredningen. For eksempel har Emily innredet med fat fra Marokko og et sofabord med mosaikk fra et loppemarked i Berlin. Det gir et personlig uttrykk, som kombinert med et vell av planter og myke tekstiler skaper harmoni i den nordiske boheminnredningen.