Duette® og plisségardin – 5 forskjeller og likheter

  • 11. januar 2024
  • Anne Larsen
  • Tips

"Hva er forskjellen mellom en plisségardin og en Duette® gardin?" Dette spørsmålet får vi med jevne mellomrom. Ved første øyekast ligner de to gardinene på hverandre, mye takket være den symmetrisk plisserte veven som brettes sammen som et trekkspill. Ikke desto mindre er det viktige forskjeller. Her har vi listet opp både likheter og ulikheter mellom de to gardinene.

5 likheter

Uansett hvilken av de to gardinmodellene du velger, vil du alltid ha gjort et godt valg. Duette® og plisségardiner har følgende positive egenskaper til felles:

Duette® gardiner i myk pastellgrønn Duette® gardiner i myk pastellgrønn

Likhet #1: Ulike farger og tettheter

Både plisségardiner og Duette® gardiner er tilgjengelig i en rekke farger og mønstre, og i ulike tettheter som transparent og mørkleggende. I plissékolleksjonen finner du alt fra subtile ombre-nyanser, vakre blomstermønstre og etniske motiv til ensfargede vev i en mengde ulike farger. Duette® gardinene er tilgjengelige i en vakker fargeskala, både ensfargede og eksklusive mønstre, fra klassiske jordfarger til trendy pasteller og inspirerende teksturer. Her er noe for enhver smak!

Lyddempende Duette® gardiner Lyddempende Duette® gardiner

Likhet #2: Lydisolering

En annen likhet mellom de to gardinene er dens evne til å absorbere lyd og dempe ekko. Både Duette® gardiner og plisségardiner bidrar til å gjøre hjemmet ditt mindre støyende og absorberer opptil 60% av lyden. Perfekt for hjem med mange vinduer og store flater med vegger, gulv og harde materialer.

Plisségardiner i skråvindu Plisségardiner i skråvindu

Likhet #3: Spesielle vinduer

En viktig likhet mellom de to gardintypene er deres allsidighet når det gjelder vindusformer og modeller. Det spiller ingen rolle hvilken form vinduet ditt har – sirkel, bue, triangel, trapes − eller hvilken type vindu du har – tak, vippe- eller karnapp – ingen vinduer er umulig for Luxaflex® Duette® og plisségardiner. Det er dette som gjør skreddersydde gardiner unike!

Bilde 1: modell TruFit® - Bilde 2: modell FrameFix®

Likhet #4: Montering uten å bore

Er det ikke mulig eller tillatt å bore i vinduskarmen din eller vil du bare ikke gjøre det? Luxaflex® Duette® og plisségardiner kan monteres uten boring via FrameFix® eller TruFit®. De skrufrie gardinene festes ved hjelp av en magnetisk ramme, respektive selvklebende lister. Begge alternativene passer også til vippevinduer, som du selvfølgelig fortsatt kan åpne når produktet er montert.

Likhet #5: Fleksibilitet

Vil du ha både privatliv og mørklegging i ett og samme rom? Luxaflex® Duette® gardiner og plisségardiner finnes i to modeller hvor du ikke trenger å gå på akkord med verken det ene eller det andre. Med kombinasjon av en transparent vev og en mørkleggende vev er Dag & Natt modellen det perfekte valget for fleksibel kontroll av lys og privatliv. Eller du kan velge Top Down/Bottom Up modellen, en smart design som lar deg heve/senke gardinen både ovenfra og nedenfra slik at du kan plassere gardinen akkurat der du vil i vinduet – øverst, nederst eller i midten. På den måten opprettholder du privatliv og naturlig lys samtidig som du stenger for nysgjerrige blikk.

Bilde 1: Dag & Natt modell - Bilde 2: Top Down/Bottom Up

5 forskjeller

Høres våre to mest populære gardinmodeller Duette® og plisségardin fortsatt ut som noe for deg? Bra! Vi har nå kommet frem til forskjellene mellom gardinene, slik at det skal bli enklere for deg å ta et valg.

Forskjell #1: Utseende

Plisségardinen har kun en vev, noe som gjør at du kan se snorene som løper gjennom veven. Dette gir et lekent, friskt og kreativt utseende. Den enkle veven gjør også gardinen forsvinnende liten når den ikke er i bruk og er i oppdratt posisjon. Duette® gardinen har derimot en dobbel vev med skjulte snorer, noe som skaper et stilrent og elegant uttrykk. Disse forskjellene i utseende gjenspeiles også i fargenyanser, mønstre og teksturer som er forskjellige pr produkt.

Forskjell #2: Mørklegging

Selv om begge gardinmodellene er tilgjengelig med mørkleggende vev, gir Duette® gardinen alltid bedre mørklegging. Dette er fordi plisségardinen har små hull i veven der snorene løper, slik at lyset kan skinne gjennom. Med Duette® gardinen derimot går snorene mellom de to vevene, slik at du ikke har noen hull hvor lyset slipper gjennom. Hvis du i tillegg velger LightLock™, spesialdesignede sidelister som hindrer sidelys i å trenge inn, har du en virkelig god mørkleggende løsning.

Duette® Architella® gardin Duette® Architella® gardin

Forskjell #3: Temperaturkontroll

Unikt for Duette® gardiner er dens bikakestruktur som regulerer romtemperaturen. Mellom de to vevlagene er det luft, som fungerer som en isolerende barriere for vinduene dine. Dette holder rommene svalere om sommeren og varmere om vinteren. Det aller beste energieffektive valget er vår modell Architella®, bestående av fire lag vev og dermed tre isolerende luftlag.

Forskjell #4: Bærekraftige vevvalg

Med hver ny kolleksjon ser vi etter nye bærekraftige initiativer. For eksempel er plisséveven Revival laget av 100% resirkulert polyester fra industriavfall. I tillegg er den Cradle to Cradle™ sertifisert, noe som garanterer ansvarlige valg og fremmer prinsippet om resirkulering. Selv om begge gardinkolleksjonene har bærekraftige vev, er det mange flere resirkulerte vev-alternativer å velge mellom for plissègardiner. Hele 40% av plissékolleksjonen består av resirkulert materiale, inkludert våre bestselgende vev. I vår Duette® kolleksjon er veven Eternity bærekraftmesteren, bestående av 40% resirkulerte PET-flasker.

Plisségardiner med den resirkulerte veven Revival Plisségardiner med den resirkulerte veven Revival

Forskjell #5: StainStop®

Kanskje deler du hjem med en som er slumsete, eller så leter du etter en slitesterk gardin til kjøkkenet eller badet? Velg da plisségardin med vårt unike belegg StainStop®. Dette gjør gardinene antistatiske, fukt- og smussavvisende, noe som igjen gjør dem enkle å rengjøre og holde friske og vakre i mange år fremover.

Håper du nå har funnet ut hvilken gardinmodell som passer best for dine behov.

Neste steg? Besøk en Luxaflex® forhandler og bla deg gjennom kolleksjonen:

Bestill en digital brosjyre

Utforsk mulighetene og bli inspirert av våre skreddersydde gardiner.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernregler og vilkår for bruk gjelder.

Takk for din bestilling!

Snart har du din digitale brosjyre, fylt til randen med inspirasjon.