Dette kan du gjøre for å få en følelse av luksus i interiøret

Få en av Danmarks ledende boligstylister Malene Marie Møllers beste tips om hvordan vi kan skape en følelse av luksus i hjemmet – selv om vi ikke bor i en stor penthouseleilighet eller en herskapelig villa.

Dette kan du gjøre for å få en følelse av luksus i interiøret

De fleste av oss vil ha det: Følelsen av luksus hjemme – et interiør som gir hjemmet en eksklusiv aura.

Heldigvis trenger du ikke være eier av en penthouseleilighet eller et herskapshus med stukkatur og høye paneler for å oppnå dette. Det mener i hvert fall boligstylist og eier av Boligcious.dk Malene Marie Møller, som selv bor i en leilighet på Frederiksberg sammen med Wilfred, Olivia, Thomas, Lukas og hunden Rita. Her fyller gulvlange gardiner i florlett lin og tung velur, myke tepper og en veldig bevisst tilnærming til farger i hjemmet.

Luksus for fulle gardiner

For å skape en følelse av luksus handler det ikke nødvendigvis om at interiøret har et overdådig uttrykk, forklarer Malene Marie Møller:

  • Følelsen av luksus i interiøret har lenge vært ensbetydende med en veldig dekadent stil, hvor det hele har vært elegant med messing, polstrede møbler og lignende.
  • Vi er fortsatt glade i de polstrede møblene, men vi ser en endring mot lysere interiør, bruk av lysere farger og florlette stoffer i for eksempel gardiner hvor lin og andre halvtransparente kvaliteter vinner frem.

Behind the scenes

Kom med ’behind the scenes’ og se hvordan boligstylisten selv skaper følelsen av luksus i sitt interiør.

Slik gjør du det: Lett tilgjengelig luksus

Plasser gardinene så nær taket som mulig for å oppnå følelsen av stor takhøyde.

Og ta dristige valg, gardiner har i stor grad fått en ny funksjon i hjemmet, der de ikke lenger bare skjermer for lys og innsyn, men også fungerer som et designelement i interiøret. I stuen har Malene gardiner fra gulv til tak i en varm, gul nyanse.

Hold soverommet i en tone og la vegger og gardiner tale samme fargespråk.

Utrykket blir rolig og får den hotellfølelsen vi kjenner, men med et mer raffinert preg av luksus. Lys, og evnen til å holde lyset ute, er viktig og Malene har valgt tone-i-tone gardiner i to lag, med et transparent gardin innerst og et i velur ytterst, slik at rommet kan mørklegges.

Friske blomster er en enkel, effektiv og rask måte å skape følelsen av luksus i interiøret.

I vinduet har Malene Duette® gardiner med PowerView®, som er intelligente gardiner som kan betjenes med fjernkontroll og som automatisk sørger for at skjerme forskjellige deler av vinduet alt etter ens personlige døgnrytme og behov. Foran henger lange loungegardiner i jevne folder.

Kort innpå: 3 enkle tips for å skape følelsen av luksus i interiøret

  1. Gardiner fra tak til gulv, gjerne montert med en skinne høyt opp under taket, strekker takhøyden og gir en følelse av eksklusivitet og luksus. Hvis du ønsker å toppe luksusfølelsen – velg automatiserte gardiner.
  2. Innred en kosekrok med kunst, myke tekstiler og en yndlingsstol.
  3. Bruk farger for å skape spesielle stemninger i de forskjellige rom.

Skreddersydde gardiner for alle vinduer og boligstiler

Alle Luxaflex® gardiner skreddersys etter dine mål, ønsker og behov. Hos våre mange forhandlere over hele landet, kan du oppleve de mange mulighetene og få kompetent rådgivning. Her kan du også oppleve PowerView® Automation, som er intelligente gardiner hvor du ved hjelp av fjernkontroll eller app kan tidsinnstille gardinene tilpasset egen døgnrytme og behov.