Den virkelige forskjellen mellom gardiner OG GARDINER…

  • 16. februar 2024
  • Anne Larsen
  • Tips

I et vakkert gammelt hus i Rungsted, nord for København, hvor nøytralt interiør, fiskebeinsparkett, sprossevinduer, stukkatur og andre vakre detaljer er på plass, bor danske Christine Egholm med familien – og dette, det er hennes gardinreise, med fokus på skreddersydde detaljer!

Christine spiller på mange strenger. Med en rekke utdanninger i ryggen, sjefsrolle innen 30, huseier og mamma til to, har hun formet livet sitt – fra ansatt til et liv som selvstendig næringsdrivende. I dag lever Christine av bloggen sin acie.dk hvor alt fra mammaliv, karriereambisjoner, shopping, hjem, interiør, reiser og økonomi er tema.

Velkommen hjem til Christine!

Men først, dette med skreddersydde detaljer – spiller det virkelig så stor rolle og hva betyr det egentlig? Jo, skreddersydde detaljer, gardinlengder i dette tilfellet betyr:

  • Vev av høy kvalitet som sys etter dine ønskede mål
  • Vakkert oppheng som består, uansett hvor mye du drar i gardinene
  • Og sist, men definitivt ikke minst: viktigheten av profesjonell hjelp som kan visualisere sluttresultatet og hjelpe deg i beslutningsprosessen din
Før forvandlingen; gardiner som bare henger og slenger

At skreddersydde detaljer utgjør hele forskjellen i verden, det er noe Christine kan skrive under på! Vi kom i kontakt med hverandre våren 2023, da Christine var lei av at de gamle gardinlengdene hennes hang og slang. Sammen med en kunnskapsrik Luxaflex® forhandler fikk hun hjelp til å gi vinduene nytt liv, først i stuen, deretter på kontoret. Forhandleren hjalp til med alt fra rådgivning til måltaking og montering. Og for en forskjell det gjorde!

”De nye gardinlengdene fra Luxaflex® har gjort en stor forskjell for hele stemningen og følelsen av kvalitet i rommet. Jeg smiler litt for meg selv hver gang jeg ser dem.”

Luxaflex® gardinlengder i det vakreste lyset Luxaflex® gardinlengder i det vakreste lyset

Christines valg av gardiner

Stue og spisestue

At valget av gardiner i stuen falt på gardinserien 6938/farge nr. 09, en nyanse av beige, var ingen tilfeldighet. Christines hjem er fylt av lyse, sobre nyanser, med aksenter i sort. 6938 er en semitransparent gardin som filtrerer det skarpe sollyset og sprer et mykt og behagelig lys, samtidig som innsyn fra forbipasserende begrenses.

”Det tok meg tre år før vi i det hele tatt fikk opp noe i vinduene. Og når vi først fikk det, valgte jeg først et billigere alternativ i standardmål som jeg selv forsøkte å legge opp til riktig lengde med det medfølgende påstrykningsbåndet. Raskt begynte gardinene bare å henge og slenge og se kjedelige ut. Jeg burde ha gjort det ordentlig fra starten. Men men... da lærte jeg meg det!

Da jeg senere kom i kontakt med Luxaflex® fikk jeg byttet dem ut. Nå har jeg ikke bare vakre gardiner, de henger med et utrolig vakkert fall, skreddersydd for vinduene mine.”

Christines stue, uten skreddersydde gardinlengder Christines stue, uten skreddersydde gardinlengder
Etter, skreddersydde Luxaflex® gardiner til stuen

Stilfullt hjemmekontor

Til hjemmekontoret valgte Christine ikke bare én nyanse – hun valgte dristig fire samspillende nyanser (gardinserie 6938 nr. 01, 05, 07 og 09). Et modig valg, og så lekkert det ble! Hjemmekontoret hennes er nå fylt av varierende stemninger takket være de ulike fargene, og når solen er oppe dukker det opp enda en dimensjon av fargenyanser. En leken måte å holde kreativiteten på topp, med gardiner til takskinne!

”Mitt lille hjemmekontor trengte en kjærlig oppdatering – ikke minst gardinene som holdt på å falle ned! Jeg valgte samme gardinserie som i stua (jeg liker at det går en rød tråd gjennom interiøret og at ting henger sammen) og gardinskinnen er bøyd og følger hele veien langs den ene veggen, forbi vinduene, til det andre hjørnet. En liten interiørdetalj jeg liker veldig godt!

Bak gardinveggen har jeg nå gjemt et stort innebygd skap med store hvite skyvedører – ekstremt praktisk. Nå får rommet litt mer varme, tekstur og farge – for valget falt på hele fire nyanser fra samme gardinserie.”

Før og etter Luxaflex®skreddersydde gardinlengder

Om gardinserie 6938

Denne gardinserien er raskt blitt en favoritt for mange og finnes i 14 forskjellige nyanser. Stoffet består av polyester, modal og ull – en kombinasjon som gjør stoffet lettstelt, mykt og fleksibelt. I tillegg har gardinserien lydabsorberende fordeler.

Inspirert til nye gardiner?

Er du inspirert nok til å starte din egen gardinreise? Alt du trenger å gjøre er å finne en Luxaflex® forhandler i ditt område – resten ordner seg selv, nesten i hvert fall!