«Gardinene har gitt den fine gamle leiligheten vår et moderne løft...»

Når Nadia Stenberg og Daniel Mac Cabe flyttet inn i sin sjarmerende leilighet med gamle tregulv og høye stukkaturtak på Fredriksberg i København, var det viktig for dem å innrede den med respekt for rommenes originale stil og stemning.

«Gardinene har gitt den fine gamle leiligheten vår et moderne løft...»

Samtidig ville paret fremheve sin egen personlige, moderne stil i interiøret i leiligheten. Her var gardinlengder til en balansert helhet.

Skreddersydde gardiner i soverommet Skreddersydde gardiner i soverommet

«Vår personlige stil er preget av moderne design så vel som den rolige og luksuriøse stilen man finner på boutiquehoteller. Men viktigst av alt, interiøret i leiligheten skal skape ro og harmoni rundt familielivet vårt, noe gardiner har vært med på å realisere i leiligheten vår», sier Nadia.

«De doble gardinene skaper en eksklusiv atmosfære på soverommet. Hver dag er som å sjekke in på et spa-opphold, hvor det finnes mulighet for å koble av og roe ned. Gardinene har også bidratt til å skape en rolig og avslappende atmosfære i stuen. En ekstra dimensjon av komfort», fortsetter hun.

LES OGSÅ: Innred et avslappende hjem i hotellstil

Hvite transparente gardiner i stuen Hvite transparente gardiner i stuen

Hva avgjorde valget av gardiner til leiligheten?

«Vi ville kombinere leilighetens gamle sjarmerende stil med et friskt pust, omtrent som hotellstilen hvor nytt og gammelt forenes i en fin kombinasjon. De lange, vakre gardinene kombinerer den moderne stilen med hotellatmosfæren, og vi er svært fornøyde med rådene fra Luxaflex, som i så høy grad har oppfylt våre drømmer.

Fargevalget var ganske enkelt fordi vi begge ønsket nøytrale nyanser. Vi valgte en beige farge på den tykkere fløyelsgardinen på soverommet og i resten av leiligheten har vi valgt hvite transparente gardiner som gir hjemmet en fin eleganse.»

LES OGSÅ: Slik får du et hjem i naturlig og nordisk stil

Vakre gardiner ved siden av de franske dørene Vakre gardiner ved siden av de franske dørene

Er det forskjell på funksjonen til gardinene på soverommet og stuen?

«Ja – på soverommet har vi både mørkleggingsgardiner og tynnere voilegardiner. Voilegardinene, eller undergardinene, brukes på dagtid for å begrense innsyn samtidig som vi kan nyte dagslyset, mens fløyelsgardinenes primære formål er å gjøre rommet mørkere og gi oss en god natts søvn. Hensikten med gardinene i stuen er å skape en mild og elegant atmosfære, samtidig som det opprettholder det moderne elementet med nøytrale farger.

Vi har også valgt å ha gardiner ved våre franske dører mellom de to en-suite stuene, da vi ønsker å kunne skille soverommet vårt med stuen vår.

Vi er postivt overrasket over resultatet – gardinene har gitt den fine gamle leiligheten vår en helt spesiell karakter og et moderne løft.»

LES OGSÅ: Gardiner skaper harmoni hjemme hos danske Lisbeth Beck Mortensen

Har dere noen gode råd til andre som skal innrede en lignende leilighet av eldre karakter?

«Vår beste anbefaling er å følge følelsen din, og innrede som du liker best selv. Vi har, så langt det er mulig, forsøkt å respektere leilighetens originale detaljer og beholdt den staselige stilen, som også er grunnen til at våre gardiner går i nøytrale og rolige farger», avslutter Nadia.

Nadia Stenberg & Daniel Mac Cabe Nadia Stenberg & Daniel Mac Cabe

Er du i samme situasjon som Nadia og Daniel, eller er du bare nysgjerrig på hvordan gardiner kan gi hjemmet ditt litt eleganse? Her finner du din nærmeste Luxaflex® forhandler, som står klar til å hjelpe deg i gang med gardindrømmen din.