De beste gardinene i store vinduer

Store vinduer åpner opp hjemmet og sikrer naturlig lysinnfall som gir velvære i hverdagen. Samtidig inviterer de også inn nysgjerrige blikk utenfra, og på solrike dager kan rommet bli altfor varmt. Med de riktige gardinene kan du unngå ulempene ved store vinduspartier og nyte godt av enda flere fordeler.

5 tips til å velge gardiner til store vinduer

Gardiner som dekker store vindusflater, stiller krav til både stil og funksjonalitet. Det er derfor viktig at du velger de riktige gardinene som passer både dine estetiske og praktiske behov. Det er spesielt fem ting du bør være oppmerksom på når du velger gardiner:

 1. Omgivelsene: Hvis du bor side om side med naboer eller ut mot en stor vei, står avskjerming og privatliv antagelig høyt på listen. Har du derimot en vakker utsikt til skog og mark, og ingen naboer tett på, vil behovet være annerledes.
 2. Sol og dagslys: Dagslys er viktig for velværet, men solen kan overopphete rommet og gjøre det ubehagelig å oppholde seg i. Dersom de store vinduene er plassert i rom som vender mot sør, bør gardinene gjerne ha isolerende egenskaper som holder varmen ute.
 3. Dine behov: Dine behov spiller inn på gardinens tetthet. Har du kanskje behov for total mørklegging? Eller vil du gjerne ha utsyn fra stuen på dagtid og privatliv om kvelden? Du kan velge fra transparent til tett eller mørkleggende vev.
 4. Din stil: Du kan påvirke stemningen og uttrykket i rommet og på gardinene ved å justere forskjellige designvariabler som gardintype, farge, tetthet og materiale. Velg mellom alt fra rene og enkle naturfarger til elegante mønstre og farger.
 5. Betjening: Betjeningen spiller en stor rolle for hvor mye og hvordan du bruker gardinene dine. Hvis du velger PowerView® gardiner hvor gardinene kan styres automatisk etter egen døgnrytme, får du en komfortabel løsning som oppgraderer hverdagen.

De tre beste gardinene til store vinduer

Store vinduer utgjør store åpne flater som stiller både krav til estetikk og funksjon som gardinene må kunne løse. De tre beste gardinvariantene til store vinduer er:

 • Duette®: Lages i mål opptil 10 m².
 • Rullegardiner: Lages i mål opptil 16 m².
 • Silhouette®: Lages i mål opptil 9 m² eller 3 x 3 meter.
Duette® gardiner i store vinduer Duette® gardiner i store vinduer

Energieffektive Duette® gardiner

Duette® gardiner løser mange av utfordringene ved store vinduer samtidig som den vakre gardinen bidrar med et stilfullt uttrykk. Du kan velge blant et stort utvalg av farger og tettheter, og få akkurat det som passer til dine behov og ditt hjem.

Gardinens unike oppbygning har lydabsorberende og isolerende egenskaper som holder varmen ute om sommeren og reduserer varmetapet ved vinduene i den kalde årstiden. Med tilvalget Top Down/Bottom Up kan du dessuten plassere gardinen i midten, bunnen eller toppen av vinduet og få avskjerming uten å stenge lyset ute.

Rullegardiner store vinduer Rullegardiner store vinduer

Enkle og klassiske rullegardiner

Rullegardinens enkle uttrykk passer perfekt til store vinduspartier. Du kan velge mellom et vell av farger, tettheter og uttrykk – perfekt tilpasset dine ønsker og behov. Dessuten er det en gardinløsning der du får mye for pengene.

Rullegardinene kan seriekobles i grupper på tre, slik at du kan styre gardinene med et felles kjedetrekk.

Silhouette® gardiner til store vinduer Silhouette® gardiner til store vinduer

Silhouette® endrer stemningen i hjemmet

Innred panoramavinduene dine med Silhouette®. De myke stofflamellene på gardinen kan vinkles, slik at du fleksibelt kan stille dem inn etter dine behov for lysinnfall, utsyn og innsyn.

Gardinen har et gjennomsiktig lag som filtrerer det skarpe sollyset og beskytter interiøret mot UV-stråler og falming. Samtidig får hjemmet et mykt og diffust lys som skaper en behagelig stemning.

PowerView® Automation PowerView® Automation

Få mer ut av automatiske gardiner

PowerView® Automation er en betjeningsmulighet alle Luxaflex®gardiner har og som gjør det mulig å betjene gardinene via fjernkontroll eller app, eller man kan la gardinene kjøre automatisk ved hjelp av talestyring eller ved å tidsinnstille dem.

Når du er bortreist kjører PowerView® gardinene fremdeles etter din tidsinnstilling, slik at de ikke kun står stille i samme posisjon. På den måten unngår du både at hjemmet ditt blir for varmt eller får besøk fra ubudne gjester.

Flere dekorative gardiner til store vinduer

Står interiør og en gjennomført stil øverst på prioriteringslisten din? Det finnes et vell av muligheter for å oppfylle ønsket om stilfulle og dekorative gardiner som gir hjemmet den helt perfekte stemningen og uttrykket.

 • Lange stoffgardiner: Skap en avslappet hotellstemning med lange stoffgardiner som elegant rammer inn de store vinduene dine. Velg fra et stort utvalg av farger, tettheter og vev som skaper hvert sitt uttrykk.
 • Lamellgardiner: Du kommer langt for pengene med lamellgardiner, som både sikrer en elegant stil og høy funksjonalitet med justerbare lameller som kan justere lysinnfall og innsyn.
 • Trepersienner: Inviter naturen inn med trepersienner som passer elegant inn i den skandinaviske interiørstilen og gir et vakkert skyggespill i rommet.
Lamellgardiner i store vinduer og gavlvindu Lamellgardiner i store vinduer og gavlvindu
Gardiner i store vinduer Gardiner i store vinduer

Vi hjelper deg i mål

Få hjelp til å velge, måle og montere gardinene til dine store vinduspartier hos din nærmeste Luxaflex® forhandler. Våre gardineksperter kan gi deg de beste tipsene og triksene for å innrede med gardiner og skape velvære i hverdagen.