Gardiner skaper harmoni hjemme hos danske Lisbeth Beck Mortensen

  • 24. august 2022
  • Anne Larsen
  • Trender

Innredning med gardinlengder har gjort et stort comeback i hele Skandinavia. De får ta mer og mer plass i det moderne hjemmet, gjerne fra tak til gulv og gjerne hengende i flere lag. I Lisbeth Beck Mortensens nybygde hjem like utenfor Århus i Danmark tjener gardinene flere formål.

Gardinene oppleves nesten som installasjonskunst i Lisbeths kreative og fargerike interiør. I tillegg tilfører de en estetisk mykhet til de store vinduene og den imponerende takhøyden på fire meter i den åpne planløsningen som utgjør stue og spisestue.

Funksjonelt gir de familien muligheten til å kontrollere lysinnslippet med perfeksjon. De kan velge å skjerme av helt ved å ha begge gardinene trukket for, eller de kan gjøre det sterke lyset om til et mykere, mer behagelig lys med den transparente gardinen.

Lisbeths dristige fargevalg, bestående av en lys rosa florlett gardin fra vevserien Wisper i kombinasjon med en tyngre, tett korngul gardin fra vevserien Polo, gir et unikt fargespill som skifter i takt med solens plassering gjennom dagen.

Vi stilte Lisbeth noen spørsmål om hennes beslutningsprosess, fra tanker og drømmer til det ferdige resultatet. Les hva hun hadde å si om gardinreisen:

Doble gardiner; transparent Wisper og tett Polo Doble gardiner; transparent Wisper og tett Polo

Var det vanskelig å velge gardiner til et så viktig rom som stuen/allrommet?

«Siden vi har bodd i huset et par år, stod det klart for oss hvilke utfordringer gardinene helt praktisk skulle hjelpe oss med å løse, så beslutningen om to lag vev, en tett og en transparent, var nesten åpenbart. Men det var definitivt ikke noe vi vurderte da vi flyttet inn, så det er kanskje litt som i et gammelt hus – man må bo seg inn en stund for å finne frem til de reelle behovene.

På den annen side var det vanskeligere å velge farger, og hadde jeg ikke hatt en skikkelig dyktig rådgiver hadde jeg nok fremdeles stått er med vevprøvene mine! Farger har stor betydning for oss i innredningen, og med fire meter til taket var jeg litt redd for at gardinen skulle bli for dominerende. Men det ble akkurat det motsatte. Gardinene binder sammen rommet og markerer takhøyden på en fin måte.»

Transparent og tett gardin i kombinasjon Transparent og tett gardin i kombinasjon

Hvilken stil og stemning var du ute etter da du valgte gardinene?

«Innredningen vår er fargerik, og jeg tror at jeg, uten å egentlig å tenke over det, vanligvis velger varme nyanser fordi de skaper en fin atmosfære. Jeg håpet også at gardinene skulle tilføre rommet tekstur og harmoni som en fin kontrast til betonggulvene våre og de høye veggene – noe de også gjorde.

Den rosa transparente gardinen skjermer for solens skarpe stråler, men vi kan fortsatt se hagen og uteplassen, men den korngule gardinen gir oss full avskjerming. Vi opplevde egentlig ikke at vi hadde akustiske problemer, men vi merker nå at gardinene bidro til en positiv forskjell, så der fikk vi en liten bonus på kjøpet.»

LES OGSÅ: Få akustisk velvære i hjemmet

Skiftende fargespill som binder sammen interiøret Skiftende fargespill som binder sammen interiøret

Tvilte du noen gang på kombinasjonen av såpass ulike vev og nyanser i ett og samme vindusparti?

«Med et stort utvalg, ikke bare farger, men også vevkvaliteter og ulike strukturer, var det virkelig alfaomega med god rådgivning slik at vi fikk dekket våre funksjonelle behov for solskjerming. Og det var overraskende å se hvordan et tekstil kan endre uttrykk fullstendig når lyset faller på. Det var en spennende prosess og jeg kjente meg faktisk helt sikker på de forskjellige strukturvalgene. Gardinene kompletterer virkelig hverandre og jeg elsker at de kan være både funksjonelle og estetiske samtidig som de tilfører så mye atmosfære og karakter til rommet.

Vi innreder med mye farger, og akkurat som gardinrådgiveren vår sa, ville alle fargene gifte seg med hverandre. Jeg var helt sikker på at den transparente gardinen skulle være i den nude/rosa nyansen og at den korngule gardinen ville fange opp nyansene fra betonggulvet vårt slik at vegger, gulv og gardiner ble en helhet. Vi kaller stilen moderne bestemor – mest fordi mannen min sa fargene brakte ham tilbake til bestemorens stue, noe som faktisk er en veldig koselig tanke.»

LES OGSÅ: Innred et avslappende hjem i hotellstil

Skreddersydde gardiner fra tak til gulv Skreddersydde gardiner fra tak til gulv

Hva har vært reaksjonene på de nye gardinene dine?

«Jeg hadde faktisk aldri trodd gardinene skulle ha SÅ stor effekt i stua vår, og jeg tror folk som kommer hjem til oss og de som følger med på Instagram, er av helt samme oppfatning. Det er en så markant endring i rommet, og viser virkelig viktigheten av hva farger og tekstiler kan gjøre med interiøret ens.»

LES OGSÅ: Gardiner til nybygg – Hva bør du velge?

Mer inspirasjon

Har du blitt inspirert av Lisbeth Beck Mortensen kan du følge hennes kreative univers på Instagram, under @lisbethbeckmortensen.

Lisbeth Beck Mortensen Lisbeth Beck Mortensen

Ønsker du også kontakt med kompetent rådgivning for å velge de perfekte gardinene til hjemmet ditt? Ta kontakt med en av våre mange forhandlere over hele landet og start ditt gardineventyr!