Gardintrender 2021

Årsskiftet nærmer seg og sammen med det nye innrednings- og gardintrender.

Luxaflex® gardinekspert Hanne Thomassen avslører hvilke trender som kommer til å dominere i 2021, og gir deg tips til hvordan velge gardiner som fullender innredningen i hjemmet ditt.

5 trender du bør holde øye med i 2021

«Vinduer utgjør store flater i et rom, så gardiner har stor betydning for interiøret og stilen din. Når gardinene i tillegg har gode funksjoner, skaper de ikke bare et hyggelig uttrykk, men er også funksjonelle», sier Hanne.

Sea loungegardin, bestående av ca 50 % resirkulert plast Sea loungegardin, bestående av ca 50 % resirkulert plast

I 2021 er det særlig fem trender som kommer til å dominere gardinverdenen:

  1. Naturlige farger og materialer
  2. Automatisering er kommet for å bli
  3. Funksjonaliteten i gardinene blir viktigere
  4. Stoffgardiner blir enda viktigere i fremtiden
  5. Gardiner med bærekraftige funksjoner

Innred med naturlige og varme farger

En av de store fargetrendene det kommende året er naturlige og varme farger. Brune fargetoner, fra mørkebrun til beige, samt aksentfarger i røde nyanser, som rust og rosa, kommer til å definere interiøret og prege hjemmet i 2021.

Samtidig forteller Hanne at den hvite og minimalistiske stilen er på vei ut, og vi nå vil se mer farge på veggene – en trend vi allerede har sett seneste årene. Hun tilføyer at selv om de varme fargene nå vinner frem, har grønne og blå toner fortsatt en plass i interiøret.

«I 2021 ser vi en mer naturlig trend og stilretning i interiøret, mens den luksuriøse og tyngre stilen med velur og materialer i metall, som har vært svært populær de siste årene, trekker seg litt tilbake.»

– Hanne Thomassen

Loungegardin i kombinasjon med ulike grønne nyanser Loungegardin i kombinasjon med ulike grønne nyanser

Inviter naturen inn

«Sammen med de brunlige og varme fargene ser vi også at naturmaterialer blir en stor trend neste år», forteller Hanne.

For gardiner betyr det at materialer som ull og lin blir stadig mer populære. Generelt vil interiøret fremover preges av kombinasjoner av nytt design og eldre gjenbruksfunn, som sammen skaper et unikt og personlig hjem.

LES OGSÅ: Nordisk bohemhjem – Bli inspirert av Emily Salomon >

Hanne Thomassen, Marketing Luxaflex® Norge Hanne Thomassen, Marketing Luxaflex® Norge

«Gardiner er en viktig detalj i hjemmet ettersom du bruker dem hver dag. De spiller en viktig rolle for ditt velvære, privatliv og friområder. De har også en rekke funksjonelle egenskaper som gjør at automatiserte gardiner kan være vel verd å investere i.»

– Hanne Thomassen

Automatisering er kommet for å bli

De siste årene har intelligente og smarte hjelpere som smart-hjem-assistenter, robotstøvsugere og hvitevarer som kan styres via mobilen, fått større plass i hjemmet.

Automatiseringen har også funnet vei til gardinene, som med PowerView® Automation kan tidsinnstilles, styres med stemmen, mobilen eller betjenes via fjernkontroll. På den måten er du alltid sikret optimale forhold i hjemmet ditt. En løsning som ifølge Hanne Thomassen blir et naturlig tilvalg når du kjøper gardiner i fremtiden.

Automatiserte gardiner lar deg få mer ut av gardinene dine uten å måtte gå rundt i huset for å trekke fra eller for gardinene manuelt. Dessuten kan de skape en trygghet ved å få det til å se ut som at noen hjemme selv når du ikke er det.

LES OGSÅ: Besøk et smart hjem hos familien Gregersen >

PowerView® app, for automatiserte gardiner PowerView® app, for automatiserte gardiner

Vi stiller større krav til gardiner

«Gardiner kan gjøre mye i dag og nettopp funksjonaliteten deres vil få enda større betydning i årene som kommer», forteller Hanne. Gardinene skal ikke bare kunne stenge lyset ute – de skal skape velvære i hverdagen og løse dine behov på best mulig måte.

På soverommet er lystette gardiner et must for å sikre optimale søvnforhold i form av et mørkt rom med den riktige temperaturen. Samtidig er behovene i stue og kjøkken annerledes. Her er to forslag til gardiner som begge passer til neste års trender og som gir hjemmet ditt et skikkelig løft med sine funksjonelle egenskaper:

Silhouette® gardiner

En gardin som gir deg perfekt styring av innsyn, utsikt og lysinnslipp. Silhouette® består av stofflameller som filtrerer det skarpe sollyset og forvandler det til mykt, behagelig lys. Lamellene kan vinkles for å justere eller stenge helt av for lysinnfallet.

Duette® gardiner

En energieffektiv gardin med en spesiell cellestruktur som regulerer temperaturen i rommet, demper støy og reduserer energikostnadene. Duette® filtrerer ut de skarpe strålene fra solen og kan fleksibelt plasseres i toppen, bunnen eller midten av vinduet, alt etter dine behov.

Silhouette® gardin - Duette® gardin

Tips fra gardineksperten:

«Mange tror at lystette gardiner må være mørke eller svarte for å virke optimalt, men det trenger de ikke – den mørkleggende kvaliteten sitter nemlig ikke i fargen, men i stoffkvaliteten. Du kan derfor fint få lystette gardiner i lyse nyanser.»

Innred med gardiner fra tak til gulv Innred med gardiner fra tak til gulv

Stoffgardinen kan noe helt spesielt

Lange, bølgende gardinlengder var i en årrekke ute av trendbildet, men har de siste årene funnet veien tilbake i hjemmet, og trenden vil fortsette en stund til, mener Hanne.

Lange, skreddersydde gardiner gir rommet følelsen av litt ekstra takhøyde og skaper en helt spesiell stemning og atmosfære i hjemmet. Den luksuriøse loungegardinen med vakre, myke folder, som pynter både når den er trukket fra og for, er fortsatt den mest populære gardinen.

Stoffgardiner fås i en lang rekke farger, modeller, tettheter og stoffkvaliteter, deriblant lin, ull og bærekraftige materialer som passer inn i de nye trendene.

«Vi opplever stor interesse for gardinenes bærekraftige egenskaper. Hvis produktene har en bærekraftig funksjon eller er fremstilt på en bærekraftig måte, har det stor verdi for forbrukeren.»

– Hanne Thomassen

Bærekraft er tenkt inn i gardinene

Mange kunder har bærekraft i fokus når de kjøper interiør til hjemmet. Du kan gi hjemmet ditt et bærekraftig løft ved å velge gardiner laget av miljøvennlige materialer fra lokale produsenter.

I tillegg kan du velge energieffektive gardiner med god isoleringsevne som bidrar til å holde på varmen eller kulden i hjemmet, alt etter ditt behov. Dette er et valg som kan du kan se direkte på energiforbruket, siden 50 % av varmetapet i hjemmet skjer gjennom vinduene.

Du har også mulighet for å velge gardiner med vev av resirkulert plast. Luxaflex® har for eksempel Sea-Tex™, som er produsert av resirkulert plast fra havene.

LES OGSÅ: Bærekraftig design med gardiner >

Rullegardin Sea-Tex™, produsert av resirkulert havplast Rullegardin Sea-Tex™, produsert av resirkulert havplast

Få flere tips og trender

Hvis du skal ha nye gardiner, finner du en masse gode råd og inspirasjon på bloggen vår. Les om interiør som skaper velvære og alt som rører seg innenfor gardinverdenen.