Innred hjemmekontoret for arbeidsglede og produktivitet

  • Tips, Velvære

Hvis du ikke allerede har et hjemmekontor, har koronapandemien kanskje åpnet øynene dine for fordelene og ikke minst behovet for et kontor under eget tak. Få inspirasjon til hvordan du kan innrede et stilfullt hjemmekontor som øker arbeidsgleden.

Det er viktig for produktiviteten å tenke på innredningen av ditt hjemmekontor Det er viktig for produktiviteten å tenke på innredningen av ditt hjemmekontor

| 5 råd til hjemmekontoret

Hvis du skal arbeide hjemme hele dagen, lønner det seg å sette av et rom eller et hjørne av boligen til hjemmekontor. Det bør være et fristed med gode forhold, der du kan være produktiv, kreativ og føle deg inspirert. Spesielt fem ting er viktige i innredningen når du skal skape et godt arbeidsmiljø hjemme:

- God belysning – uten gjenskinn

- Fine omgivelser som inspirerer deg

- Gjør det mulig å lukke av for kontoret

- Sitt og stå på en ergonomisk god måte

- En god skjerm, mus og tastatur

Godt arbeidslys øker produktiviteten

Riktig arbeidslys kan øke produktiviteten med 23 % når lyset ikke blender, gir gjenskinn eller på annen måte er til plage. Det viser forskningsstudier fra Carnegie Mellon University (Loftness et al, 2003).

Du oppnår en optimal belysning når du kombinerer dagslys og kunstig lys. Dagslys er viktig for ditt velvære, men det er ikke nok for å sikre et godt arbeidslys. Sørg derfor for å ha nok lys rundt tastaturet og papirene dine.

For å unngå at lyset gir gjenskinn på skjermen, bør du ikke plassere taklampen rett over deg. Unngå også å plassere skjermen slik at du har ryggen eller ansiktet direkte mot vinduet, da det kan gi gjenskinn på skjermen. Sitt i stedet med siden mot vinduet.

Overvei hvilke gardiner du trenger til hjemmekontoret – mengden lys og avskjerming spiller en vesentlig rolle Overvei hvilke gardiner du trenger til hjemmekontoret – mengden lys og avskjerming spiller en vesentlig rolle

| Få dagslys uten gjenskinn med gardiner

Gardiner kan hjelpe med å sikre et godt arbeidslys, der du får dagslys uten å bli blendet. Spesielt to gardintyper egner seg ekstra godt til hjemmekontoret; Duette® og rullegardiner, som begge kan betjenes manuelt eller med PowerView automation.

Rullegardiner med et metallisert screenvev holder effektivt blending og varme ute samtidig som du kan se ut. Det er nettopp kombinasjonen av avskjerming og utsyn som gjør screenvevet til noe spesielt. Screenvev brukes ofte i kontormiljøer, så hvis du har et rom avsatt til kontor hjemme, er det en opplagt løsning.

Duette® med Top Down/Bottom Up er en smart og dekorativ løsning når du har kontor i stuen. Duette® fås i et stort utvalg av farger og kan på den måten spille sammen med resten av interiøret. Du kan plassere gardinen midt på vinduet, og du får dermed optimalt utsyn, uten at solen er til bry.

LES OGSÅ: Gardinene ga privatliv – uten å ofre lyset >

Omgivelsene påvirker produktiviteten

Omgivelsene våre påvirker humøret og produktiviteten – det gjelder også innredningen på hjemmekontoret. Hvis du ikke legger mye tanke i hvordan du innreder kontoret, er sannsynligheten stor for at du havner i en uhensiktsmessig arbeidsstilling i sofaen eller ved spisebordet.

Det kan derfor være en fordel å gjenskape det du liker best ved ditt normale kontor. Det kan være en farge, planter, familiebilder eller et vindu å titte ut av. Du kan for eksempel velge fargede gardiner, som skaper en spesiell stemning i rommet, og som dermed styrker arbeidsgleden.

LES OGSÅ: La hjemmet speile dine verdier – bli lykkeligere >

Å innrede et hjemmekontor er med på å skape en produktiv arbeidssone Å innrede et hjemmekontor er med på å skape en produktiv arbeidssone

Kontor i stuen? Se ideer til avskjerming

Stuen må ofte avstå plass til hjemmekontoret hvis du ikke har den luksusen det er å kunne sette av et helt rom som arbeidssone. Her kan barn, kjæledyr, skittentøy og annet sette konsentrasjonsevnen på prøve. Det er derfor en fordel å kunne lukke døren til hjemmearbeidsplassen, slik at du enklere kan holde fritid og arbeid adskilt. Hvis det ikke lar seg gjøre, må du tenke kreativt for å skape en produktiv arbeidssone.

Stuen har kanskje et opplagt kontorhjørne der du kan få litt arbeidsro. Du kan skjerme av kontoret ved å male veggen bak skrivebordet, men du kan også innrede med romdelere og skillevegger. For eksempel kan lange stoffgardiner gi en eksklusiv og svært fleksibel oppdeling, mens en reol til små pyntegjenstander og bøker bidrar til hygge både i stuen og på kontoret.

Inspirasjon til ditt hjemmekontor - Fleksible gardiner i hjemmekontoret lar deg kontrollere lys og avskjerming

Skap en produktiv sone med møblene

Spisebordsstoler er ikke laget for å sitte på og arbeide en hel dag. Med en ergonomisk stol har du forutsetningen for å sitte godt. Fysisk har du heller ikke godt av å sitte hele arbeidsdagen. Et heve/senke-bord er ideelt for å sikre avveksling og minske belastningen på kroppen. Overflaten på bordet bør være matt for å unngå gjenskinn.

Uten en god skjerm, mus og tastatur risikerer du dårlige arbeidsstillinger, ømhet og utmattethet! Skjermen bør være 24" eller større, så du har et godt overblikk. Den bør være matt og refleksfri for å unngå gjenskinn fra vinduer og lamper. Dessuten bør den kunne vippes og justeres i høyden, slik at øynene er på høyde med den øverste kanten på skjermen – det skåner nakken og skuldrene. Hvis du arbeider mer enn to timer om gangen på laptopen din, bør du ha en mus, siden styreplaten ellers belaster armen og skuldrene.

Husk å integrere det livsviktige lyset, både det naturlige og det kunstige, i innredningen.

Vi kommer til å arbeide mer hjemme fremover

Mer fleksibilitet i hverdagen og ingen transporttid eller kø er blant de fordelene vi opplever ved å sette oss til rette på hjemmekontoret. I fremtiden kommer vi til å arbeide mer hjemmefra, fordi det gir mulighet for å fordype seg uten forstyrrelser. Derfor har innredningen av hjemmekontoret aldri vært mer aktuell enn nå, siden et velinnredet hjemmekontor kan øke effektiviteten og skape mer arbeidsglede.

LES OGSÅ: Innred deg til hjemmekos og avkobling >

Inspirasjon til hjemmekontoret, her med screen rullegardine, som bevarer utsikten Inspirasjon til hjemmekontoret, her med screen rullegardine, som bevarer utsikten