Innred et avslappende hjem i hotellstil

  • Trender

Det er noe spesielt med å bo på hotell. Selv om et hotellopphold er et avbrekk fra hverdagen, har hotellinnredningen en hjemmekoselig atmosfære av avslapning og velvære. Få tips til hvordan du kan gjenskape den kompromissløse innredningsstilen hjemme hos deg selv.

3 hovedingredienser i hotellstilen

Hotellstilen er ofte luksuriøs, hvor bølgende gardiner og myke tekstiler sikrer en hyggelig hulestemning. Derfor har hotellstilen blitt en inspirasjonskilde til innredning i mange private hjem.

Uttrykket i hotellstilen skjuler seg i detaljene, som du blant annet kan påvirke ved å leke med materialer, farger og teksturer. Du kan enkelt sette ditt eget preg på innredningen gjennom valg av farger og kunst, men det er spesielt tre ting som kjennetegner hotellinnredningen:

  1. Massevis av myke tekstiler
    Myke tekstiler i hjemmet skaper en komfortabel og hyggelig stemning. Innred derfor med lange hotellgardiner, gulvtepper, puter, pledd og sengetepper.
  2. Den rette belysningen
    Belysning er spesielt viktig for velværet. Prioriter flere løsninger for å skape forskjellige stemninger og lys gjennom dagens løp.
  3. Kosekroker og hulestemning
    Sørg for at hjemmet ditt innbyr til avslapning og ro med små kosekroker. Det kan være et lite lesehjørne i en myk lenestol eller en krok i vinduskarmen.

LES OGSÅ: Dette kan du gjøre for å få en følelse av luksus i interiøret

Hotell gardiner hjemme Hotell gardiner hjemme

Hotellgardiner samler rommet

Hvis du vil fange den luksuriøse hotellstemningen, bør du rette blikket mot vinduene. Det er nemlig de lange, bølgende stoffgardinene som samler rommet og har stor effekt på stemningen og følelsen.

Kombiner funksjon og eleganse ved å innrede med to lag stoffgardiner i vinduet: en luftig og transparent gardin på en skinne nærmest vinduet og en mørkleggende, lysdempende eller tett gardin på en annen skinne utenpå.

Du kan påvirke uttrykket ved å justere fargevalg, stoffkvaliteter og modell etter behag.

Få hotellfølelse på soverommet

Soverommet og den gode søvnen er i fokus på et hotellrom, og her er det mange gode ideer å hente til ditt eget hjem.

En sengegavl er et must, som gir deg mulighet til å skape en elegant innredning. Pynt sengen med et sengeteppe og puter i forskjellige størrelser, farger og teksturer for å understreke den glamorøse hotellstilen. Du får det beste resultatet når du bruker ekstra tid på detaljene og innreder en overdådig seng.

God søvn krever at du sover i et mørkt og temperert lokale. Derfor er mørkleggende stoffgardiner også et must på soverommet.

LES OGSÅ: Steng lys og varme ute og sov bedre!

Hotelfølelse soverom Hotelfølelse soverom

Tilfør hjemmet ekstra glamour

Messing er blant de mest populære interiørtrendene, fordi det gylne metallet både tilfører varme og eleganse til innredningen.

Gi derfor de lange stoffgardinene det lille ekstra med en elegant gardinstang i messing. Den lille detaljen passer perfekt inn i hotellstilen. Skap en rød tråd ved å drysse interiøret i resten av hjemmet med detaljer i messing. Det kan for eksempel være til dørhåndtak, knotter og dekorelementer.

Lyset påvirker velværet

Stemning og følelse er en stor del av hotellinnredningen. Her spiller både det naturlige lyset fra solen, dagslyset og belysningen du har i hjemmet ditt, inn.

Det har betydning for energinivået og humøret ditt når du får mye dagslys. Når mørket faller på, er det viktig med et godt arbeidslys til praktiske gjøremål, men vurder også lamper med et varmere og mykere lys når du innreder i hotellstil. Det kan for eksempel være lamper i rispapir, bambus eller små bordlamper. Sørg også for levende lys til hyggestundene.

LES OGSÅ: Innred deg for bedre dagslys og mer velvære

Gardiner som på hotell Gardiner som på hotell

Hotellstil i nordisk interiør

Det kan være vanskelig å kombinere den lyse, nordiske innredningen med den internasjonale og volumiøse hotellstilen, men det er heldigvis langt fra umulig. Nøkkelordet er kontraster, som skaper en tyngre og hyggeligere hulestemning.

Gi rommet dybde ved å male eller tapetsere en vegg i mørke toner eller med et blomstret eller mønstret tapet. Hvis du ønsker å holde deg mer til den nordiske stilen kan du også oppnå den samme effekten ved å innrede en vegg eller til og med taket med akustiske paneler i en varm, brun nyanse.

LES OGSÅ: Skap kontraster mellom rå rammer og luksuriøse gardiner

Hotellfølelse hjemme Hotellfølelse hjemme

Finn dine hotellgardiner

Hvis du har falt for hotellstilen, kan du få hjelp fra våre gardineksperter til å finne de rette gardinene til å ramme inn vinduene dine.