Husk gardinene når du flytter

Gardinene hadde stor betydning for at Charlotte, Kia og deres familier raskt fant roen i sitt nye hjem. Begge familiene valgte nemlig å prioritere gardiner i sitt flytte-/byggebudsjett, noe de i ettertid er veldig glade for. Få tips for valg av gardiner til ditt nye hjem og la deg inspirere av Charlotte og Kias gardinløsninger.

Husk gardinene når du flytter

«Gardinene gjorde at vi raskt følte oss hjemme i det nye huset og de gjør huset både koselig og stemningsfullt.»

– Kia Allentoft Jørgensen

Duette® gardinen bryter opp og gir Kias kjøkken et mykt preg. Duette® gardinen bryter opp og gir Kias kjøkken et mykt preg.

4 tips for valg av riktige gardiner

Gardiner er med på å gi hjemmet ditt et uttrykk og en følelse av kos og trygghet. Det kan være rart å plutselig være i et nytt hjem, som enda ikke føles som ditt eget.

Det kan imidlertid føles som et stort prosjekt å velge gardiner til et helt hus før du har flyttet inn. Her er tips som hjelper deg med å velge de riktige gardinene:

1. Skriv ned dine behov rom for rom- både de praktiske og visuelle.

2. Overvei hvilke gardiner som passer til din interiørstil – du kan eventuelt samle inspirasjon fra interiørmagasiner, på Pinterest eller løsninger du har sett hos andre.

3. Besøk en forhandler hvor du kan oppleve, kjenne på og prøve forskjellige gardinløsninger og få veiledning og råd fra en gardinekspert.

4. Vurder om du ønsker motorisering av gardinene dine.

Silhouette® gardinene gir både dagslys og avskjerming hjemme hos Charlotte. Silhouette® gardinene gir både dagslys og avskjerming hjemme hos Charlotte.

«Vi bor i et nybygg, så det er ikke mye beplantning ut mot veien. Jeg har derfor valgt gardiner som også kan plasseres midt i vinduet slik at en del av vinduet står åpent. På den måten får vi avskjerming uten at det stjeler lyset.»

– Charlotte Velling Møller

Ta utgangspunkt i dine behov

Når du skal velge gardiner til ditt nye hjem, er det viktig at du vurderer hvilke behov du har til gardinenes funksjon i forskjellige rom. På soverommene er mørklegging viktig for å sikre god nattesøvn og på badet skal gardinene verne om privatlivet. Gardinene i stuen derimot skal skape en koselig og avslappet stemning.

Både Charlotte og Kia bor i nybygg, hvor hekker enda ikke har vokst opp. Den manglende vegetasjonen, kombinert med store vindusflater i hjemmet, skaper behov for avskjerming uten at man stenger seg helt inne bak nedrullede gardiner.

LES OGSÅ: Gardiner til nybygg – Hva skal du velge? >

Fleksibel Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up. Fleksibel Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up.
Sov godt bak mørkleggende Duette® gardiner på soverommet. Sov godt bak mørkleggende Duette® gardiner på soverommet.

Skap en rød tråd i interiøret med gardinene

Da Charlotte valgte gardiner til sitt nye hjem, var det viktig at stilen var gjennomgående og ikke for iøynefallende. Gardinene skulle passe sammen med det øvrige interiøret og gi et mykt inntrykk. Hun har skapt en rød tråd med Silhouette gardiner® på kjøkkenet og i stuen og i hjemmets øvrige rom er det tettvevde eller mørkleggende Duette® gardiner.

Når du velger gardiner er det flere ting du må tenke på: modell, tetthet, størrelse og farge. Hvert element har en del å si for helhetsinntrykket. Et godt råd er derfor å lage et moodboard med ditt interiør, slik at du lettere kan visualisere den røde tråden i hjemmet som gardinene skal matche.

Last ned vår e-bok The Art of Window Styling og få kunnskap om å innrede med lys.

Automatisert Silhouette® gardin i kjøkkenets panoramavinduer hjemme hos Charlotte. Automatisert Silhouette® gardin i kjøkkenets panoramavinduer hjemme hos Charlotte.
Automatisert Silhouette® gardin, bl.a. justert med Pebble® fjernkontroll.

«Det koster en del med nye gardiner, spesielt til et helt hus! Men mitt beste råd er fortsatt å ikke inngå kompromisser.»

– Kia Allentoft Jørgensen

Velg med omhu

Når du skal ha gardiner til alle vinduene i hjemmet, er et tips å tenke investering. Både Kia og Charlotte overveide om de skulle velge vekk PowerView® Automation.

I dag er de imidlertid begge enige om at den motoriserte løsningen er det de setter mest pris på. Med et enkelt tastetrykk beveger de intelligente PowerView®-gardinene seg opp eller ned og skaper optimale forhold avhengig av tid på døgnet. Dette gir dem større glede av gardinene, som brukes både morgen, middag og kveld.

For Kia gir de intelligente gardinene også en trygghet, når de ikke er hjemme. I tillegg forteller hun at en uforutsett fordel med PowerView® Automation er at selv barna husker å heve gardinene om morgenen, fordi det plutselig er gøy.

Mørkleggende Duette® gardin med intelligent PowerView® i barnerommet. Mørkleggende Duette® gardin med intelligent PowerView® i barnerommet.
Mulighet for å skjerme av eller åpne opp, akkurat slik du ønsker, med Duette® Top Down/Bottom Up. Mulighet for å skjerme av eller åpne opp, akkurat slik du ønsker, med Duette® Top Down/Bottom Up.

Sett av penger til gardiner i budsjettet

Prisen på gardiner til boligen avhenger av faktorer som antall, størrelse, modell og om de har PowerView® Automation eller ikke.

Du kan få en idé om hvilket budsjett du bør sette av til gardiner i de to priseksemplene fra Charlottes og Kias hjem:

| Charlottes hus: 174 m2 boareal og 9 m2 klinikk

Charlotte har valgt Duette® i hjemmets tre soverom, kjøkken, klinikk og to bad. I stuen har hun valgt Silhouette®. Gardinene på soverommene og stuen er med PowerView® Automation.

Budsjettet er på cirka 130 000 kr

| Kias hjem: 207 m2 boareal og 65 m2 garasje og verksted

Kia har valgt Duette® gardiner med PowerView® Automation i alle rom, unntatt kontoret som har 3,5 meter lange gardinlengder fra gulv til tak.

Budsjettet er på cirka 160 000 kr

Lange, bølgende stoffgardiner oser av luksus og gir hjemmet en avslappet og hyggelig stemning.

Gardinlengder gir noe ekstra til husets hjerterom

Hjemme hos Kia har familien valgt Duette® gardiner i alle rom med unntak av kontoret, som har en lang stoffgardin fra gulv til tak. Det ble et valg med en overraskende effekt da den kom opp:

«Spesielt stoffgardinen på kontoret mitt gir det lille ekstra – faktisk til hele husets hjerte. Selv om det bare er et gardin, gir det en helt spesiell kos, og da det kom opp, skjedde det også noe med akustikken på kontoret mitt», forteller Kia.

De lange gardinlengdene har en spesiell evne til å skape stemning og gi hjemmet et fullverdig inntrykk. Du kan velge fra et stort utvalg modeller, farger, materialer, tetthet og muligheter for oppsett.

LES OGSÅ: Få akustisk velvære i hjemmet >

Hold sommervarmen i sjakk med Silhouette® gardiner

Silhouette® gardinene er en av tingene Charlotte er mest glad for. De består av justerbare tekstillameller som filtrerer skarpt lys og sprer et mykt og behagelig lys i rommet. I de varme sommermånedene holder gardinene varmen ute, slik at stuen er kjølig og behagelig å oppholde seg i.

”De er smarte fordi jeg kan velge om lamellene skal være åpne, slik at lyset strømmer inn eller lukkes, slik at de skjermer. Så selv om jeg har trukket for gardinene, føles det likevel som om de er åpne”, forteller Charlotte om Silhouette® gardinene sine.

LES OGSÅ: Innred deg for bedre dagslys og mer velvære >

Silhouette® gardiner utnytter dagslyset. Du stiller selv inn vinkelen på tekstillamellene og kan dermed styre hvor mye de skal skjerme. Silhouette® gardiner utnytter dagslyset. Du stiller selv inn vinkelen på tekstillamellene og kan dermed styre hvor mye de skal skjerme.

Få mer inspirasjon

Er du på utkikk etter informasjon og flere gode råd om nye gardiner eller vil du vite mer om innredning som skaper velvære, så har vi samlet masse inspirasjon til deg. På bloggen finner du flere tips, historier og guider til innredning og gardiner.

La oss hjelpe deg

Kom godt i gang fra start og få hjelp med å velge perfekte gardiner til ditt nye hjem, ved hjelp av Luxaflex® gardineksperter.