Hvordan forhindrer du at forbipasserende titter inn gjennom vinduet ditt? 5 tips!

  • 20. februar 2023
  • Anne Larsen
  • Tips

Er du en av mange som bevisst (eller ubevisst!) kaster et blikk inn til andre når du går forbi? Flere enn du kanskje tror har for vane å kaste et blikk på vinduene man passerer på kveldsturen eller lignende.

Eller er du en av beboerne som støtt og stadig ser nysgjerrige blikk fra forbipasserende? For deg som vil forhindre at folk ser deg når du slapper av på sofaen eller danser rundt under den ukentlige rengjøringen – her får du fem tips til hvordan du kan unngå alle tjuvtitterne:

1. Frostet glass

Frostet glass, eller etset glass som det også kalles, er varianter hvor glasset er behandlet slik at man ikke lenger kan se gjennom det. Glasset slipper fortsatt gjennom mye lys. Ettersom dette er en mer permanent løsning, velges frostet glass i hovedsak til rom hvor man alltid ønsker privatliv, som for eksempel badet.

2. Vindusfilm

Ikke interessert i den store investeringen som nye vinduer innebærer? Skap en frostlignende effekt med vindusfilm. Denne selvklebende vindusfilmen er til og med tilgjengelig med forskjellige motiver og er enkel å påføre selv, over hele vinduet eller bare deler av det.

Fleksibel Duette® gardin Fleksibel Duette® gardin

3. Fleksibel gardin

Med en fleksibel gardin kan du hindre innsyn og samtidig gi interiøret ditt en estetisk oppgradering. Etter vår mening er en fleksibel gardin den beste løsningen for å beskytte mot nysgjerrige blikk:

  • Med persienner kan du justere innsyn, utsikt og lysinnslipp ved ganske enkelt å vippe lamellene til ønsket posisjon.
  • Luxaflex® Duette® og plisségardiner er tilgjengelig i forskjellige tettheter på veven og med riktig transparens er du garantert privatliv umiddelbart. Ønsker du fortsatt å kunne se ut? Da er en transparent vev noe for deg. Velg derimot en tett vev for å unngå innsyn når det er mørkt ute og lyst inne
  • Med Top Down/Bottom Up modellen får du den perfekte balansen mellom lys og privatliv. Åpne gardinen fra ovenfra og fra nedenfra og plasser den et sted imellom. På den måten slipper du dagslys inn uten å utsette deg selv for nysgjerrige øyne. Passer også til vippevinduer og finnes også som skrufrie gardiner, hvor du ikke trenger å bore i vinduskarmen.

«De gir en frihet, som du ubevisst nyter. Nå tenker jeg nesten aldri på vinduene lenger og jeg kan føle meg trygg på at gardinene heves og senkes auttomatisk på de tidspunktene vi har satt» – Lene om valget av Top Down/Bottom up med PowerView® Automation.

Les hele hennes historie:

4. Planter

Grønne fingre? Da er planter og blomster en fin løsning for å begrense innsyn gjennom vinduene dine. Lag et vakkert ensemble av små og store planter, hengende planter og stående planter. Bruk et plantestativ for å jobbe enklere i høyden. Dessuten er alt det grønne bra for humøret og luftkvaliteten i hjemmet, og de kan være det perfekte tilskuddet som fullender interiøret ditt.

Tips! Lei av å se på kjøkkenvinduet ditt? Invester i urter.

5. Vindusmaling

Et litt mer vågalt, men fint alternativ hvis du har barn eller bare liker å være kreativ selv: et dekorativt, personlig vindusmaleri. Med spesiell vindusfarge kan du alltid fjerne kreasjonen for å eksperimentere og skape en ny. Kul idé, men har du ikke kunstneriske evner? Få hjelp av en kreativ venn!