Innred soverommet med farger

  • 14. november 2022
  • Anne Larsen
  • Tips

Har du også et soverom som trenger å komme i stemning? Vårt beste tips – våg å legge til farge og mengder av tekstiler. Gardiner er en relativt enkel måte å endre hele følelsen i et rom på. Her er noen eksempler for å komme i gang!

Okergule gardiner i kombinasjon med lyse, flortynne gardiner Okergule gardiner i kombinasjon med lyse, flortynne gardiner

Okergul setter en gylden kant på hverdagen

Gylne nyanser gir rommet en lun varme og deg et smil på leppene. Og for å gjøre soverommet enda et hakk koseligere er et tips å innrede med doble gardiner. Tekstilfølelsen i rommet er umiddelbar og gir også en positiv effekt på rommets akustikk.

LES OGSÅ: Få akustisk velvære i hjemmet

Kongeblå gardiner og transparente gardiner på soverom Kongeblå gardiner og transparente gardiner på soverom

Våkne opp til toner av kongeblått

Kombiner naturlige nyanser med en mustig blå för att addera känslan av lyx. De flortynne og nøytrale gardinene skaper balanse i rommet, mens de blå gardinene trekker blikket inn i rommet og lar en ellers nøytral vegg få liv.

LES OGSÅ: Gardinfargen påvirker ditt velvære

Dobbelt opp av lilla gardiner på soverommet Dobbelt opp av lilla gardiner på soverommet

Kombiner ulike nyanser av samme farge

Dagslyset er skiftende, noe som også gir en ekstra dimensjon av liv til gardinene dine. Se for deg to lag vev med ulike nyanser av samme farge og hvilket omfangsrikt fargespill det skaper i rommet. På dagtid fungerer den tynne gardinen også som skjerming mot nysgjerrige blikk i vinduer på gateplan.

LES OGSÅ: Dette kan du gjøre for å få en følelse av luksus i interiøret

Derfor bør du kombinere tynne og tykke gardiner

«Som dette, etter å ha hatt gardinene mine en stund, kan jeg ikke forstå hvordan vi kunne klare oss uten ... »

Det første mange tenker når de ser lange gardiner er den umiddelbare interiøreffekten det gir, spesielt med gardiner fra tak til gulv. Og det er sant – det gjør virkelig noe med oppfatningen av hele rommet og ikke bare rundt vinduene. Men å kombinere tynne med tettere gardinstoffer har også en fleksibel og funksjonell effekt. De tynne gardinene hindrer direkte innsyn, perfekt på dagtid når du fortsatt ønsker å kunne se ut og få naturlig dagslys i rommet uten å føle deg beglodd. Med de tettvevde gardinene stenger du ute solens direkte stråler, sover godt og mørkt.

LES OGSÅ: Innred et avslappende hjem i hotellstil

Lange gardiner har en positiv innvirkning på energiforbruket ditt

«At gardinene våre kan hjelpe oss med å spare på varmen var en ren bonus og ikke noe jeg egentlig tenkte på da vi valgte dem.»

Hvis du bruker gardinene dine riktig, har de potensialet til å redusere energiforbruket ditt. Vintertid skal du tenke på å trekke for gardinene så fort det blir mørkt (selv om det er en stund før leggetid) og åpne dem så fort det blir lyst – spesielt viktig på solrike vinterdager når solen står lavt og vi har mulighet til å få hjelp til innendørs oppvarming.

Dine gardiner hjelper deg med:

  • Økt interiørfølelse
  • Forbedret romakustikk
  • Isolering
  • Solskjerming & Mørklegging

Ofte stilte spørsmål