Innrede loftet? Slik skaper du en koselig og praktisk plass.

  • 29. juni 2024
  • Lars Hansen
  • Tips

Loftet er ofte stedet for uoppakkede flytteesker eller der hvor, med hånden på hjertet, mange unødvendige ting står og samler støv. For en sløsing med plass! Et umøblert loft byr på mange muligheter – bruk denne ekstra plassen på en smart måte – her er våre tips!

Innrede loftet til et soverom

Ønsker du å lage et ekstra soverom på loftet? Start med å skissere en enkel planløsning. Et loft med skråtak og vindu(er) krever litt ekstra planlegging. En kvist eller takvindu er verdt å vurdere – dels for å få nok dagslys inn på soverommet, dels fordi vinduer gjør at rommet føles romsligere. Uansett valg av vindusløsning, velg passende gardiner – gjerne energieffektive som bidrar til å isolere året rundt.

Sjekk ut våre lystette gardiner for soverom og gardiner for takvinduer (som også tilbyr mange mørkleggingsmuligheter).

Velg lyse farger, gjerne i kombinasjon med tredetaljer eller en mørkere aksentfarge for å få den lune, koselige følelsen. Plasser sengen midt i rommet slik at det ser større ut samtidig som du unngår den inneklemte følelsen. Ram den inn med et stort teppe, som også er deilig for føttene når du står opp om morgenen.

Organisert lagring. Bildekilde: Elfa Organisert lagring. Bildekilde: Elfa

Innrede loftet som ekstra, organisert oppbevaring

For maksimal utnyttelse av usymmetriske vegger og skråtak på loftet er vårt tips å investere i plassbygd oppbevaring. På den måten kan du oppbevare ting og/eller klær du trenger av og til, eller i løpet av en viss sesong, organisert og pent (og støvfritt om du velger en løsning med dører). Internett svømmer over av smarte løsninger, både for klær som henger på kleshengere og oppbevaring i skuffer.

Midten av rommet er dermed ledig, og du har et uforstyrret sted å rulle ut yogamatten eller skape en koselig og tilbaketrukket lesekrok.

Dag & Natt gardin, to gardiner i ett Dag & Natt gardin, to gardiner i ett

Innrede loftet som hobby- og koserom

For de som ønsker å bruke plassen på loftet som hobby- og TV-stue eller hvorfor ikke som et fristed for ungdommen – her har du mulighetene! Hvis takhøyden tillater det, fremhev høyden ved å møblere med en hengestol, perfekt for avslappende stunder. Velg lyse nyanser for å få plassen til å føles større. Sørg for at du har nok dagslys til å drive med hobbyene dine, men husk også at skjerming er viktig når du vil se film eller ta en liten lur.

En perfekt løsning for dette er vår Dag & Natt gardin som kombinerer en lett vev med en mørkleggende vev. Denne gardinmodellen passer standard vinduer og takvinduer.

Innrede loftet som hjemmekontor

Hvis du jobber hjemmefra regelmessig er det veldig fint å gjøre det på et rolig sted hvor du ikke blir forstyrret. Loftet tilbyr den perfekte løsningen! Gjør det til et fint hjemmekontor med mye dagslys – det er bra for helsen din. Velg et industrielt utseende ved å bruke tre og sort metall eller skap ro med et hvitt og minimalistisk interiør. Vil du ha mer farge på hjemmekontoret? Velg for eksempel blått og grønt, ettersom disse fargene har en positiv effekt på velværet ditt.

Les også: Inspirasjon – Hvordan velger jeg farge på gardinene?

Mørkleggende og transparent vev i en og samme gardin

Sørg for god ventilasjon

På loftet er det viktig med god ventilasjon, så invester i åpningsbare vinduer. Kompletter vinduet vårt skreddersydde insektnett som hjelper deg med frisk luft samtidig som du holder rommet insektfritt. Det finnes til og med modeller med et spesielt nett som hindrer pollen i å komme inn i hjemmet.

For deg som har blitt inspirert til å forvandle loftet til et mer funksjonelt rom - la en av våre spesialister hjelpe deg med å finne den gardinmodellen som matcher dine behov.

Bestill en digital brosjyre

Utforsk mulighetene og bli inspirert av våre skreddersydde gardiner.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernregler og vilkår for bruk gjelder.

Takk for din bestilling!

Snart har du din digitale brosjyre, fylt til randen med inspirasjon.