La hjemmet speile dine verdier – bli lykkeligere

Måten du bor på, har stor innflytelse på lykkefølelsen din. Særlig i Norden har vi lang tradisjon for at hjemmet har stor betydning i å signaliser hvem vi er. Når eget hjem og verdier harmonerer er sjansen stor for at det skaper økt lykkefølelse.

Ditt hjem kan gjøre deg lykkeligere

Personlig innredning, oppussing og fornyelse av hjemmet gir økt stolthet for eget hjem og lykkenivået øker.

Det fastslår ”The good home report 2019”, hvor Happiness Research Institute har spurt 3489 mennesker i 10 europeiske land om sammenhengen mellom eget hjem og grad av lykke. 73 % av dem som er glad i hjemmet sitt, opplever også generelt mer glede i livet.

Boliginnredning er viktig i Norden

I Skandinavia søker tusenvis «boliginnredning» hver eneste måned – emnet hashtagges også flittig på Instagram. Kanskje er du en av dem?

Butikkhyllene er fulle av boligmagasiner, boligprogrammer på TV tiltrekker seere i hopetall og det er stor interesse for loppemarkeder og interiørbutikker. Alt tyder på at vi er opptatt av boliginnredning og fornyelse i hjemmet.

Duette® gardin i kombinasjon med gardinlengder i spisestuevinduene Duette® gardin i kombinasjon med gardinlengder i spisestuevinduene

Vi elsker å være hjemme

Hjemmet er i høy grad sentrum i livene våre, og det er derfor naturlig å binde sin identitet til stedet man bor.

I Skandinavia bruker vi store deler av livet i hjemmet, som vi gjerne åpner opp for gjester og hyggelige sammenkomster. I varme land leves livet i større grad ute i gatene, mens hjemmet er mer privat og nedprioritert. Forskjellen skyldes blant annet klima, kultur og nordisk reserverthet.

Hjemmet avspeiler deg

Omgivelsene påvirker velværet ditt. Smil smitter, rot kan stresse, farger spiller inn på humøret og lyd har en effekt på sansene våre.

Den japanske oppryddingseksperten Marie Kondo er kjent for sin ryddemetode. Mantraet hennes er at måten hjemmet vårt ser ut, er en avspeiling av oss selv. Den oppfattelsen er hun ikke alene om. Det er tydelig at interessen for hvordan vi bor og innreder, henger sammen med eget selvbilde.

LES OGSÅ: Gardinfargen påvirker ditt velvære >

Duette® gardiner, modell Top Down/Bottom Up i stue Duette® gardiner, modell Top Down/Bottom Up i stue

Hjemmet vekker følelser i oss

Det er ikke hvor du bor, størrelsen på boligen eller om du eier eller leier som er viktig for lykkefølelsen din. Det viktigste er at hjemmet gir deg en følelse av stolthet, identitet, komfort, sikkerhet og kontroll.

Den viktigste faktoren for at hjemmet skal gjøre deg glad, er at du har satt et personlig avtrykk på boligens stil og innredning. Dermed oppstår det vanligvis en stolthet som gir større lykkefølelse.

Velg gardiner som matcher verdiene dine

Riktige gardiner kan styrke velværet ditt. Det handler om å velge gardiner som matcher dine personlige verdier. Her er personlig innredning nøkkelordet.

Dempet Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up, i kjøkkenvinduet Dempet Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up, i kjøkkenvinduet

Gardiner til dem som elsker dingser

Vil du ha et smart hjem med intelligente løsninger som gjør hverdagen mer funksjonell, og som også er stilig å vise frem? Da vil intelligente PowerView® gardiner være et godt valg.

Du finner tilfredsstillelse i at gardinene dine gir deg kontroll, sikkerhet og komfort. Du har en spesiell evne til å velge løsninger som er både smarte og komfortable. Intelligente gardiner vil styrke denne karakteristikken av deg.

LES OGSÅ: Gardiner for deg som elsker dingser >

Gardiner for deg som velger bærekraft

Er bærekraft en viktig verdi for deg, kjøper du lite, men godt. For deg er gode gardiner holdbare gardiner. Hjemmet ditt har ikke bruk-og-kast-løsninger. Du går etter velvalgte materialer med høy holdbarhet. Du verdsetter høy kvalitet, og henger stolt opp energiriktige gardiner i vinduene dine.

Liftgardiner i bohemstil Liftgardiner i bohemstil

Gardiner til bohemstil

Du streber etter en innredning som utstråler zen og balanse. Du omgir deg med myke og behagelige materialer. Stilen må gjerne være pompøs, og luksusfølelsen skal være helt på topp.

Hjemmet ditt er en stressfri sone hvor komfort, trygghet og ro er sterke verdier. Lange bølgende gardiner som beveger seg lett i vinden vil avspeile nettopp dette. Lette gardiner i lin kan også skape en sanselig bohemlook.

LES OGSÅ: Nordisk bohemhjem – Bli inspirert av Emily Salomon >

Prioriter innredningen din

Ettersom innredningen påvirker egen lykkefølelse, er det god grunn til å tenke litt ekstra over hvordan du kan øke stolthetsfølelsen gjennom å gjøre hjemmet personlig.

I tillegg til gardiner som matcher egne verdier, kan du fornye fargen på en vegg, fylle hjemmet med planter eller kombinere DIY-interiør og familieklenodier med designfavoritter og annen boliginnredning for å fortelle din egen historie.

Rullegardiner fra Scandinavian Design Collection, mønster Grazia Grande Rullegardiner fra Scandinavian Design Collection, mønster Grazia Grande