Slik får du et hjem i naturlig og nordisk stil

  • TRENDER

Jordfargede vegger, naturlige elementer og minimalistisk innredning. Trendene høres kanskje kjente ut – og med god grunn. Stadig flere ønsker å komme hjem til en bolig der det hersker ro, og er ryddig og rent. Få tips til hvordan dagslys, naturlige materialer og farger kan gi økt velvære.

Det hviler en viss letthet over et naturlig interiør Det hviler en viss letthet over et naturlig interiør

Innred med tanke på velvære

Øynene våre mottar et hav av inntrykk hver dag, og når vi kommer hjem, har øynene og sinnet vårt behov for ro. Derfor er det lurt å innrede med færre ting slik at du bruker mindre tid på å rydde opp og mer tid på de tingene som betyr noe: kose deg med barna eller drikke kaffe med noen du er glad i.

Her kommer tre tips til å innrede for velvære:

  1. Bruk naturlige farger og materialer i interiøret
  2. Sørg for god oppbevaringsplass, og velg ut noen spesielle ting som skal stå fremme
  3. Prioriter et godt inneklima, og sørg for å få luftet ut daglig

LES OGSÅ: Slik får du et bedre inneklima

Nordisk interiør med mange naturlige elementer Nordisk interiør med mange naturlige elementer

Naturlige farger og materialer trender

Den nordiske innredningen krever veloverveide farge- og materialvalg som trekker inn naturen og gir ro. Naturen virker avstressende, og det kan du utnytte ved for eksempel å velge gardiner i naturlige materialer, møbler i tre eller bambus flettverk.

Du kan blant annet velge stoffgardiner i lin, ull eller modal som har et naturlig og mykt fall som virker avslappende på innredningen og for øyet.

En annen fordel ved å innrede med naturlige farger og materialer er at inspirasjonen aldri går av moten. Du slipper å følge trender som kun er moderne én sesong, og på den måten er en naturlig innredning også mer langvarig.

Sea, en gardin i nordisk stil – laget av resirkulert havplast Sea, en gardin i nordisk stil – laget av resirkulert havplast

Velg farger du finner i naturen

La naturen inspirere deg når du velger farger til innredning og gardiner. Her kan du la tankene vandre mot turer langs stranden eller i skogen, som du kan bruke til å velge de fargene som tiltaler deg mest.

Vi ble selv inspirert av havet da vi valgte farger til stoffgardinene våre, Sea, som er laget av resirkulert plast fra havet. Her har vi valgt ut 10 naturlige farger – alt fra lyse sandtoner til nedtonede blå og grønne nyanser som er inspirert av omgivelsene der plasten er samlet inn.

LES OGSÅ: Resirkulert plast fra havet blir til gardiner

Silhouette® gir en fin balanse mellom lys og avskjerming Silhouette® gir en fin balanse mellom lys og avskjerming

Ønsk dagslyset velkommen

Et hjem i ro og balanse er nært knyttet til mye dagslys. Du bør derfor tenke på naturlig lysinnfall når du innreder – dette gjelder spesielt når du velger gardiner. I Norden er solstråler ofte mangelvare, og vi bør derfor utnytte all dagslyset vi kan få. Dette er nemlig viktig for velværet, da det reduserer risikoen for tristhet og depresjon.

Gardinene dine bør både omfavne det naturlige lyset og skjerme for de skarpe strålene. Dette kan du gjøre med gjennomsiktige gardiner, som beskytter møbler og gulv mot solens blekende stråler, men som likevel inviterer inn mye lys.

LES OGSÅ: Å innrede med dagslys

Jordnær og naturlig innredning Jordnær og naturlig innredning

Velg ton-i-ton-farger når du innreder

Akkurat som for mye krimskrams ikke skal forstyrre innredningen, bør heller ikke fargevalgene. En god måte unngå dette på er ved å innrede med farger ton-i-ton.

Med ton-i-ton får du et rolig uttrykk i innredningen din uten å gå på kompromiss med stilen din. I tillegg kan du justere uttrykket ved å velge ulike nyanser av samme farge til vegger, gulvtepper, møbler og gardiner.

LES OGSÅ: Betydningen av farger

Gardiner som er skreddersydd til dine behov

Hos Luxaflex® har vi et stort utvalg av gardiner i ulike tekstiler, former og farger, slik at du kan velge akkurat det uttrykket som passer ditt interiørunivers.

I tillegg er alle gardiner skreddersydd etter spesialmål slik at de passer nøyaktig til dine vinduer. Ønsker du å oppleve gardinene, se/kjenne på tekstiler, få inspirasjon og kompetent rådgivning – vi har forhandlere med showroom i hele Norge.