Gardinene ga privatliv – uten å ofre lyset

  • Anne Larsen
  • Velvære

Bor du med flotte vinduspartier, og er du begeistret for lyset som strømmer inn? Da har du det kanskje som designer og stylist Lene Nissen, som ikke så noe behov for gardiner …

... helt til hun oppdaget Duette® – en type plisségardin med Top Down/Bottom Up, som tar opp liten plass samtidig som de både skjermer og slipper inn masse lys.

Avskjerming nedenfra og opp - perfekt når du bor på gateplan Avskjerming nedenfra og opp - perfekt når du bor på gateplan

Stuen var som et akvarium

Familien Nissen bor midt i København, der trafikk og menneskemengder hver dag passerer de store, vakre vinduene i første etasje. Glasspartiene gjør at stuen kan føles litt som et akvarium, selv om vinduene er plassert høyt, og folk ikke kan kikke inn i stuen. Forbipasserende har likevel fritt innsyn til spisestuen, som ligger fem trinn høyere enn stuen.

«Siden vi ikke hadde gardiner, tenkte jeg ikke så mye over det. Det var mest tenåringsjentene våre som syntes det var rart at andre kunne kikke inn. Folk kunne for eksempel se når vi hadde gjester, og det kunne godt gi noe å snakke om», forteller Lene.

LES OGSÅ: Innred deg til hjemmekos og avkobling >

Duette® gardin, i stuens ene store vindu Duette® gardin, i stuens ene store vindu

Bare de ikke titter nå

Lene er ikke sjenert av seg, og folk må gjerne titte, men hun synes nå likevel at det er fint å kunne stenge av. «Vi har bad i kjelleren, og når jeg går til og fra, har jeg ofte tenkt; Åh nei, nå kommer bussen, eller bare hundelufteren ikke titter inn akkurat nå», ler Lene.

Gardinene gjør det enklere for familien i hverdagen, og nå trenger ikke Lene lenger huske å alltid ta på seg morgenkåpen. Hvis Lene eller jentene gjør gymnastikk eller annen hjemmetrening i stuen, trenger de heller ikke tenke over om det kanskje ser rart ut utenfra – de kan bare kjøre opp gardinene og få privatliv.

Det estetiske er viktigst

«Ja vel! Har du ingen gardiner?». Det var den typiske reaksjonen Lene fikk da familien bodde uten gardiner og folk fikk høre om det. Men Lene hadde vent seg til å bo uten, og hun likte at de store vinduene ga så mye lys. Hun ville helst ikke ha gardiner som hang ned og tok lyset.

En dempet olivengrønn nyanse på vevet tilfører rommet det lille ekstra En dempet olivengrønn nyanse på vevet tilfører rommet det lille ekstra

Hun endret likevel mening om gardiner da hun så Duette®. «De er ikke skjemmende, og de opptar bare litt plass i vinduet. Vi har sandsparklede vegger, og gardinene i sart olivengrønt kompletterer det hele vakkert – de gir det lille ekstra til rommene» , sier Lene fornøyd.

LES OGSÅ: La hjemmet speile dine verdier – bli lykkeligere >

Derfor falt valget på Duette®

Vakker, diskré, praktisk og med godt lysinnfall. Det var nøkkelordene som fikk Lene til å velge Duette® gardiner i modellen Top Down/Bottom Up med PowerView® motorisering.

Om våren er stuen svært lys, og da foretrekker de ofte å plassere gardinene midt på vinduet. Dermed skjermer de uten at det går utover lysinnfallet, som det fremdeles er rikelig av. Den automatiske betjeningen med PowerView® gjør dem enormt praktiske og sørger for at gardinene er plassert der solen er til størst irritasjon.

Les mer om fordelene med Duette® gardiner.

Lene Nissen, designer og stylist Lene Nissen, designer og stylist
Den diskrete og formvakre Pebble® fjernkontrollen - Motoriserte Top Down/Bottom Up gardiner gir deg frihet

Luksus i hverdagen

Lenes gardiner er blitt en ekstra luksus i hverdagen, og i dag vil familien ikke være dem foruten. Gardinene gir nemlig ekstra muligheter og har samtidig en svært praktisk funksjon.

«De gir en frihet som man ubevisst nyter godt av. Jeg tenker slett ikke over vinduene mer, og jeg er helt trygg på at gardinene ruller automatisk ned på de tidspunktene vi har innstilt», sier Lene. I spisestuen kjører gardinene ned en time etter solnedgang, og det fungerer godt i hjemmet.

LES OGSÅ: Besøk et smart hjem hos familien Gregersen >

Mørkleggende Duette® gardin i hjemmets soveromsvindu Mørkleggende Duette® gardin i hjemmets soveromsvindu

Gardiner på soverommet – Ja, selvfølgelig

Lene har alltid hatt gardiner på soverommet – det kan man ikke være foruten. Gardinene har en isolerende effekt, og de mørklegger rommet slik at det blir kullsvart. «Vekkerklokken ringer kl. 6, og kl. 6.10 kjører den øverste delen ned på sprossevinduet, slik at vi får naturlig lys inn. Det er en enormt behagelig måte å våkne på», forklarer Lene.

Soverommet er et kombinert sove- og arbeidsrom. For selv om lyset i stuen er fantastisk, kan det godt bli litt for fantastisk når Lene arbeider med foto og artikler til blader om DIY og interiørstyling.

LES OGSÅ: Steng lys og varme ute og sov bedre >

Mer inspirasjon?

Hvis du vil lese mer om Lene, gardinene og de kreative prosjektene hennes, kan du følge hennes Peekaboo blog og interiørunivers på Instagram.

Du kan også slå deg løs her på bloggen og finne gode råd og ideer til innredningen din.