Rengjør dine gardiner etter alle kunstens regler

  • 6. april 2023
  • Anne Larsen
  • Tips

Det er vår i luften. På tide å nyte nydelig vær, planlegge en herlig tur ut i det blå… eller la alle vårfølelsene få utløp gjennom en grundig vårrengjøring i hjemmet!

Husarbeid er vanligvis ikke en favorittsyssel. Men selv om de færreste av oss blir fylt av glede ved tanken på å rydde, er det viktig for din trivsel at hjemmet er rent og friskt! Og dine gardiner, enten du har persienner, plisségardiner eller rullegardiner, må rengjøres fra tid til annen fordi vond lukt, matlaging, insekter og støv også samles her og sakte gjør dem skitne.

Men hvordan rengjør man egentlig en rullegardin, og bør egentlig en rullegardin rengjøres? Svaret er ja! Så putt yndlingsmusikken din i ørene og prøv våre praktiske tips nedenfor.

Kom igjen, la oss komme i gang!

Den enkle veien til et støvfritt hjem

Den raskeste og enkleste måten å støvsuge gardiner og persienner på er med en støvekost. Du kan også støvsuge dem på laveste effekt med det lille børstemunnstykket. Ved små flekker kan du bruke en fuktig svamp eller klut og lunkent vann. En annen smart måte å rengjøre persienner på er å feste mikrofiberkluter ved hjelp av gummistrikk på en grilltang. På den måten kan du rengjøre lamellene på begge sider samtidig!

Klikk på aktuelt produkt for flere rengjøringstips:

Lamellgardiner med StainStop® Lamellgardiner med StainStop®

Visste du at…

… den beste måten å rengjøre på er å forebygge? Støvtørk derfor dine gardiner regelmessig, så forhindrer du en mer grundig rengjøring av dem. Luft ut ordentlig og ofte: på den måten kan du forhindre f.eks. at matos fester seg til gardinen og støv legger seg der som en film.

… Luxaflex® vev har en spesiell finish som krever mindre vedlikehold? Det finnes for eksempel rullegardiner med en innovativ overflatebehandling, StainStop®, som er ekstra motstandsdyktig mot flekker fra f.eks. kaffe, te, melk og juice. Ideell for kjøkkenvinduer, bad og vaskerom, hvor gardinen utsettes for et litt tøffere miljø.

… det i Luxaflex® kolleksjoner finnes antistatiske vev som motstår støv bedre, og at en del vev har enda en ekstra beskyttelse mot f.eks. støv og matos.

Rullegardin med StainStop®

StainStop®

Ekstra motstandsdyktige vev i utsatte miljøer som kjøkken og bad.

Rent hjem – la nå lyset strømme inn

Tenk hva litt sol kan gjøre med humøret ditt! Få mest mulig ut av hver årstid, med fleksible gardiner som gir deg en ekstra dimensjon til måten du kontrollerer naturlig lys på:

Med lamellgardiner kan du justere lamellene til akkurat den posisjonen du vil for å slippe inn akkurat passe mengde lys og samtidig bevare utsikten.

Plisségardiner/Duette® gardiner i Top Down/Bottom up modellen lar deg leke deg med lys og utsikt slik at du får mest mulig ut av dagen – åpne gardinen fra toppen og/eller bunnen og plasser gardinen etter behov i vinduet for å balansere lys og utsikt.

Silhouette® gardiner forvandler det sterke sollyset og sprer et mykt og behagelig lys videre inn i rommet samtidig som utsikten bevares – dette takke være kombinasjonen av en persienne og rullegardin i en og samme gardin.