Resirkulert plast fra havet blir til gardiner

  • Anne Larsen
  • Tips

Nytt i vår kolleksjon er gardinstoff, rullegardiner og lamellgardiner produsert av resirkulert plast fra strender og kystsamfunn verden over. Du finner dem i våre kolleksjoner under navnet Sea, Sea-Tex® og Sea-Tex® NXT.

Fra plastavfall i havet til bærekraftige vev

En av styrkene ved å være en del av noe større og en stor organisasjon er at vi får muligheten til å være med og lansere helt nye og innovative gardinløsninger, som for eksempel denne.

Sammen med materialteknologiselskapet Bionic® har morselskapet vårt Hunter Douglas utviklet GreenScreen Sea-Tex® – verdens første gardinvev for lyskontroll, produsert av resirkulert plastavfall fra havet.

Resirkulerte Luxaflex® gardinlengder fra kolleksjon Sea Resirkulerte Luxaflex® gardinlengder fra kolleksjon Sea

Vevene består av omtrent 50% resirkulert plast. Plasten er samlet ved hjelp av lidenskapelige frivillige i organisasjonen Waterkeeper Alliance™, som opererer i 37 land og gjennom sitt selvinitierte prosjekt U-sving med overordnet mål å holde strendene rene, samt fremme det marine økosystemet. Det meste av plasten er samlet på Stillehavskysten i Mellom-Amerika.

«Sea and Sea-Tex® gir plastavfallet et nytt liv. Vi er ekstremt stolte av å presentere dette innovative tekstilet som gjør en forskjell for miljøet. I tillegg kjennetegnes gardinstoffet av holdbarhet, allsidighet og funksjon», sier Susanne Pernefors, markedssjef i Luxaflex®.

Luxaflex® resirkulerte gardinlengder Sea Luxaflex® resirkulerte gardinlengder Sea

Gardinlengder Sea

Gardinlengdene er tilgjengelige i 10 naturlige farger, inspirert av havene og strendene der plasten er samlet. Samlingens tekstiler går fra lyse sandtoner til duse blå og grønne nyanser. Den resirkulerte plasten som brukes i stoffet er kombinert med polyester for å skape et mykt og bølgende gardinstoff med luftig linfølelse.

Som i våre øvrige kolleksjoner, skreddersys gardinene etter dine ønsker.

Resirkulerte Luxaflex® rullegardin fra kolleksjon Sea-Tex® Resirkulerte Luxaflex® rullegardin fra kolleksjon Sea-Tex®

Sea-Tex® rullegardiner

Vevene i Sea-Tex® kolleksjonen reflekterer effektivt sollys og varme, noe som betyr at varmen stenges ute og rommet beholder en behagelig temperatur. Sea-Tex® rullegardiner er tilgjengelige i fem forskjellige farger, og akkurat som i våre øvrige kolleksjoner er de skreddersydd for å passe perfekt til vinduets størrelse.

Resirkulerte Luxaflex® lamellgardin fra kolleksjon Sea-Tex® NXT Resirkulerte Luxaflex® lamellgardin fra kolleksjon Sea-Tex® NXT

Lamellgardinvev Sea-Tex® NXT

I motsetning til rullegardinveven har Sea-Tex® NXT en tydeligere linstruktur. Sea-Tex® NXT er, akkurat som Sea-Tex®, Cradle to Cradle, GreenGuard og OEKO-tex sertifisert – slik at du kan ta et bærekraftig valg for hjemmet ditt. Sea-Tex® NXT lamellgardinvev er tilgjengelig i fem forskjellige farger, og akkurat som våre andre kolleksjoner, er de skreddersydd for å passe perfekt til vinduet ditt.

Du finner mer informasjon om vevene hos en av våre dyktige Luxaflex® forhandlere over hele landet. Nysgjerrig på vår komplette kolleksjon av skreddersydde lamellgardiner?

Veien fra plastavfall til den bærekraftige veven GreenScreen Sea-Tex®, slik produseres den streg for steg:

- Plastavfall fra havet samles inn ved strender og kystlinjer

- Plasten blir sortert og gruppert etter type

- Den sorterte plasten strimles, fordeles og gjøres om til pellets

- Pellets blir spunnet til nyskapende Bionic® garn

- Det resirkulerte plastgarnet farges, kombineres med polyestergarn og veves til stoff

- Stoffet består av omtrent 50% resirkulert plast fra havet

Veven er GreenGuard Gullsertifisert og avgir ingen utslipp eller stoffer som er skadelige for mennesker og miljø.

Du finner mer informasjon om vevene hos en av våre mange Luxaflex® forhandlere over hele landet.