Skap kontraster mellom rå rammer og luksuriøse gardiner

  • TIPS

Leter du etter den perfekte gardinen som står i kontrast til bevisst valgt rå og enkel stil? Følg med hjem til Michael og Cecilie, som i 2016 falt pladask for et oppussingsobjekt i Hornbæk, Danmark. I dag, etter en renoveringsprosess med fokus på historie, lys og bærekraft, står de med et hjem som vakkert og unikt balanserer kontrasten mellom det rå og det elegante.

Lysinnslipp og originalt materiale

Da Michael og Cecilie startet renoveringen av huset sitt i Hornbæk, Danmark, var noe av det viktigste å beholde husets sjel, historie og estetiske uttrykk. Derfor valgte de å bruke materialer som kompletterer husets opprinnelige stil. Det resulterte bl.a. i rå kalkvegger og synlige takbjelker i rustikt tre i husets anneks, som brukes som gjesterom og kreativt inspirasjonsrom.

LES OGSÅ: Husk gardinene når du flytter

Når anneksets rustikke rammer var ferdige, ble det tydelig at tilskudd av vakre elementer og tekstiler var nødvendig for å balansere det rå utseendet. Og det var her gardinene kom inn i bildet. Michael, som jobber som fotograf, og er en selvutnevnt lysnerd synes det var viktig å finne lette gardiner som kunne bidra til eleganse og samtidig sikre et vakkert lysinnslipp i det store, åpne annekset med de mange vinduene. Derfor falt valget på vevet Forecast, i en dempet hvit nyanse.

Rene, vakre gardinlengder i kontrast til den rå veggflaten

«Gardinene kompletterer rommets interiør – den rå stilen i rommet blir møtt av de vakre, florlette gardinene. Huset vårt er bygget for å bringe inn naturlig dagslys. Det myke lyset som kommer inn i rommet, og brytes gjennom de transparente gardinene, er utrolig vakkert» sier Michael.

Michael og Cecilie har også valgt samme gardin og farge for de øvrige rommene i første etasje, for å skape en helhetsfølelse når det gjelder materiale, stil og lysinnslipp.

Vakker stoffvegg laget av gardin med rynkebånd, vev fra Forecast serien Vakker stoffvegg laget av gardin med rynkebånd, vev fra Forecast serien

Vakre folder i lange lengder

Estetikken fikk bestemme og da falt valget på gardiner fra Forcast valet på gardiner ur Forecast-serien med ekstra lengde og rynkebånd:

«Jeg synes det er vanvittig vakkert at gardinene har rynkebånd og bølger seg mykt uansett om de er trukket for eller fra. Det er enkelt å dra for gardinene, og de er fortsatt utrolig vakre – uten å måtte gå og rette på dem. Og det faktum at gardinene hviler på gulvet gir deg en lett buet gardin. Så i stedet for å henge rett ned, skaper det en dynamikk der gardinens tekstilfølelse blir enda mer fremtredende» forsetter Michael.

OEKO-Tex® sertifiserte Forecast OEKO-Tex® sertifiserte Forecast

Grønne løsninger

Bærekraft har spilt en stor rolle i renoveringen av huset på Hornbæk. Michael og Cecilie har brukt bærekraftige byggematerialer og unngått å bruke plast. Kalkmørtel, som finnes i mange eldre bygninger, har blitt brukt på veggene i annekset:

«Kalkmørtel puster og absorberer CO2 fra luften, slik at du faktisk har en naturlig, selvregulerende fuktbalanse i huset ditt. Det blir aldri fuktig, fordi veggene absorberer fuktigheten og frigjør den på den andre siden. På den måten har du et levende hus som puster» forklarer Michael.

Alle tak er kalkpusset, noe som betyr at man ikke trenger en dampsperre av plast. På den måten bor man ikke i en plastpose, men i et hus som puster. Og på grunn det sterkt fokus på bærekraft, var det viktig for Michael og Cecilie å velge gardiner som Forecast, som er OEKO-Tex® sertifiserte og dermed fri for potensielt skadelige stoffer.

LES OGSÅ: Innred bærekraftig med gardiner

Når Michael ser på det ferdige huset i dag er han glad for at husets historie, de rustikke materialene, strukturen til gardinene og det vakre lyset som kommer inn fungerer så godt sammen og skaper en helhet.

LES OGSÅ: Innred deg for bedre dagslys og mer velvære

Resultatet av renoveringsprosessen med fokus på historie, lysinnslipp og bærekraft - et hus som dyrker kontrasten mellom det rå og det elegante Resultatet av renoveringsprosessen med fokus på historie, lysinnslipp og bærekraft - et hus som dyrker kontrasten mellom det rå og det elegante