Smakfulle detaljer hjemme hos @villamyrhojden

  • 26. oktober 2022
  • Anne Larsen
  • Velvære

I den vakre arkitekttegnede og egenbygde villaen, som ligger i skogen på toppen av en høyde, nær Järvsö bor Mi med sin familie.

Rett før sommeren kom vi i kontakt med hverandre, der Min forklarte familiens situasjon – barnerommene blir vanvittig varme på solfylte dager, så mye at det ikke er mulig å oppholde seg i dem. Ettersom vinduene var helt blottet for gardiner, hjalp heller ikke det tidligere morgenlyset på humøret. Og når vi først var i gang med å kle barneromsvinduene med gardiner, benyttet vi anledningen til å gi vinduene både på hovedsoverommet og i allrommet ovenpå litt kjærlighet.

Så velkommen hjem til Mi og familien – dette er deres gardinreise!

Hjemmet går i en skandinavisk minimalistisk stil og gardinene har som oppgave å gli inn så mye som mulig når de er i bruk, og knapt synlige når de ikke er i bruk. Små detaljer fikk derfor stort fokus når det kom til valg av gardinmodell, betjening og farger.

Veggfarge og vevfarge matcher – vev Batiste Architella® 9377 Veggfarge og vevfarge matcher – vev Batiste Architella® 9377

Gardiner til barnerom & familiens gjesterom

Ettersom disse rommene bader i sol og lys akkurat i tide til sen ettermiddag og kveld, var det ikke bare den minimalistiske stilen som fikk bestemme – gardinene skulle også bøte på lys og varme. Valget falt derfor på Duette® Architella®, en ytterst energieffektiv gardin med hele tre luftlommer som isolerer året rundt. Gjett om familien er fornøyd med avgjørelsen sin nå som energiprisene skyter i været! De tredoble luftlommene holder varm luft ute på sommeren og holder den oppvarmede luften inne i årets kalde måneder.

De tre rommene er like og har derfor identiske vindusløsninger. I det faste vinduet sitter en Duette® Architella® som heves og senkes ved hjelp av en snor og i vinduet som kan åpnes valgte familien en utspent modell som heves og senkes ved hjelp av et grep i underlisten. Når vinduet åpnes følger gardinen med vinduet og frisk luft strømmer inn uten at gardinen står og slår.

Alle detaljer er sorte, akkurat som rommenes vinduer, mens fargen på gardinveven er matchet den beige veggfargen.

Mørkleggende Duette® gardin på gjesterommet, farge matchet til veggfargen. Vev: Batiste Architella® 9377.

Gardiner til familiens allrom

Som et vakkert maleri bølger landskapet like utenfor allrommet og ellers det bredeste vinduet ovenpå. Det er vanskelig å ikke la seg overvelde av den fantastiske utsikten. I sitt ønske om å bevare en uforstyrret utsikt i kombinasjon med det minimalistiske interiøret, valgte familien en Duette® gardin med sorte detaljer, som nærmest går i ett med vinduet, og en lys og nøytral beige nyanse på veven. Akkurat som på barnerommet og gjesterommet falt valget på Architella®, en energieffektiv vev med tre isolerende luftlommer.

Gardinen heves og senkes med stilrene SmartCord®, en uttrekkbar snor som beholder sin korte lengde uansett om gardinen trekkes opp eller ned.

257 cm bred Duette® gardin med SmartCord® betjening, mørkleggende vev: Batiste Architella® 9377 257 cm bred Duette® gardin med SmartCord® betjening, mørkleggende vev: Batiste Architella® 9377
Lys møter mørke med Duette® gardiner, mørkleggende vev: Unik 9252 Lys møter mørke med Duette® gardiner, mørkleggende vev: Unik 9252

Gardiner til hovedsoverommet

Akkurat som barenerommet og gjesterommet er familiens hovedsoverom i andre etasje. Soverommets store hjørnevindu byr på en storslått utsikt, men også mye lys. Valget falt derfor her på Duette® gardiner – uslåelig i å mørklegge samtidig som de tilfører estetikk.

Nyansen på disse soveromsgardinene går i brunt, som binder sammen resten av rommets interiør på en naturlig og smakfull måte.

Nå sover familien godt, mørkt og med passe temperatur – hele året!

Vil du også ha inspirasjon til nye gardiner fra en av våre mange forhandlere? Vi finnes over hele landet.

Mørkleggende og energieffektive gardiner på soverommet