Besøk et smart hjem hos familien Gregersen

  • Velvære

Har du behov for ekstra hjelp til rengjøring, hagearbeid, innkjøpsliste, styring av lyd, lys og gardiner, samt andre små bekvemmeligheter i hverdagen? Bli med på et inspirerende besøk i Mette og Michael Gregersens intelligente hjem i danske Aalborg, som de har innredet ganske smart.

Familien Gregersens smarthusløsninger

Listen over smarte hjelpere er lang i hjemmet til Mette og Michael. Her tenker store deler av innredningen for dem, og det meste kan styres med stemmen eller via en app. «De lever sitt eget liv», sier Michael om de intelligente løsningene, som blant annet inkluderer:

- Automatisk lys og lyd

- Smarthjem-gardiner

- Google Home-assistenter

- Et kjøleskap som tenker selv

- Robotstøvsuger og robotplenklipper

- Sensorer ved vinduer og dører

- Automatisk hagevanning

Smarte Luxaflex® Duette® gardiner og robotstøvsugeren Erika til et smart hjem Smarte Luxaflex® Duette® gardiner og robotstøvsugeren Erika til et smart hjem

Hvordan kan vi gjøre det smartere?

Tanken om hvordan det kan gjøres smartere, driver paret, som ikke har fått det hele fra start i sitt intelligente hjem. Smarthjem-løsninger koster ekstra, men de er i dag blitt langt mer tilgjengelige og enklere å bygge på.

«Vi har valgt smartveien, der vi hele tiden utvider og knytter våre intelligente gadgets sammen – det gjør alt mer oversiktlig. Og så er vi bare blitt bitt av å bo intelligent», forteller Michael.

LES OGSÅ: Se hvordan gardinene blir din butler >

Luxaflex® Pebble® fjernkontroll til smart gardiner Luxaflex® Pebble® fjernkontroll til smart gardiner

De 3 beste intelligente løsningene

Mette og Michael er enige om at de intelligente PowerView® gardinene, den automatiske belysningen og robotstøvsugeren er de tre beste smarthjem-funksjonene som gjør en merkbar forskjell for dem i hverdagen.

«Det er ingen tvil om at vi har stor glede av gardinene – de gjør så mye, for vi bor i et nytt hus med store vinduer mot gaten. Gardinene tenker for oss, og de ruller automatisk ned når det blir mørkt, slik at folk ikke kan kikke inn», forteller Mette.

Smarte gardiner, selvfølgelig med PowerView® motorisering, til et smart hjem Smarte gardiner, selvfølgelig med PowerView® motorisering, til et smart hjem
Kraftige Duette® gardiner i dempet grå i stuevinduene til et intelligent hjem Kraftige Duette® gardiner i dempet grå i stuevinduene til et intelligent hjem

Det beste ved de intelligente gardinene

Intelligente gardiner gjør en stor forskjell, og spesielt tre ting fremhever Mette og Michael som det beste ved deres motoriserte PowerView® gardiner:

1. De gjør det enklere å våkne med naturlig lys

2. Trygghet: De får det til å se ut som at vi er hjemme

3. De er en estetisk del av innredningen

Om et intelligent hjem

«Ny teknologi er morsomt, og det er også grunnen til at vi har valgt å integrere så mange forskjellige ting i hjemmet vårt.» Men hvordan er det egentlig å bo i et intelligent hjem?

Det er enklere å våkne

Mette forteller at gardinene er deres automatiske vekkerklokke, som gjør det enklere å våkne om morgenen. Gardinene slipper gradvis inn mer lys, og det er mer behagelig enn å våkne til en alarm. Jentene synes også det er enklere å våkne selv.

LES OGSÅ: Steng lys og varme ute og sov bedre >

Mørkleggende Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up, i soveromsvindue Mørkleggende Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up, i soveromsvindue

Med estetikken i behold

For Mette og Michael handler det ikke bare om å ha et smart hjem – for dem er en pen integrasjon med interiøret også viktig. Det kan man tydelig se på Mettes blogg og Instagram-profil, Nordic Kids Living, der et estetisk univers utfolder seg.

«Pene gardiner er en stor del av innredningen hos oss. Det er flott når de er nede, og de uttrykker akkurat vår stil», forklarer Mette.

Huset deres er smakfullt innredet med intelligente PowerView® gardiner. I stuen har de valgt en gråstrukturert farge, mens soverommet har auberginefargede blendingsgardiner og jentenes rom har lyserøde blendingsgardiner.

LES OGSÅ: Gardinfargen påvirker ditt velvære >

Kontroll, sikkerhet og trygghet

Når familien ikke er hjemme eller er på ferie, er det flere intelligente hjelpere som følger med i hjemmet deres, slik at husets rutiner fortsetter helt uaktet.

Gardiner, lys og lyd kan nemlig fjernstyres – selv hagen blir vannet automatisk. «Før kom svigerfamilien typisk innom og så etter huset, men det er nesten overflødig nå», forklarer Michael.

LES OGSÅ: Gjør hverdagen lettere med smarte gardiner >

Intelligent gardin i kjøkkenet, modell Top Down/Bottom Up, med smarthusløsninger Intelligent gardin i kjøkkenet, modell Top Down/Bottom Up, med smarthusløsninger

Kan et hjem bli for mekanisk?

Det er ekstra hjelp å hente i hverdagen med smarthusløsninger, og det er de små tingene som betyr noe i det store hele, mener Michael.

«Alt det automatiske er kult, men det kan også styres manuelt, for det må være en balanse. Og barna skal også være med. Hos oss inngår det som en naturlig del av husets innredning, og de intelligente hverdagstingene er helt intuitive å bruke – også for barna».

LES OGSÅ: La hjemmet speile dine verdier – bli lykkeligere >

Stue med intelligente Duette® gardiner, modell Top Down/Bottom Up Stue med intelligente Duette® gardiner, modell Top Down/Bottom Up
PowerView® App og smart gardin i vinduet PowerView® App og smart gardin i vinduet

Gode råd når du ønsker et intelligent hjem

«Start med å tenke gjennom hverdagen deres, og finn ut hva dere trenger ved å spørre: Hvor kan vi få hjelp? Hvor kan vi gjøre det smartere?», forklarer Michael, som også har funnet god inspirasjon i forskjellige Facebook-grupper der smarthjem-ideer vises frem.

Ifølge Michael er det også en god idé å tenke på hvor stikkontaktene plasseres, da det ellers kan bli en utfordring med strømtilførsel til den trådløse teknologien. Han mener at det er mange timers lek i vente med å tilpasse de smarte løsningene til spesifikke behov.

Den neste intelligente investeringen

På spørsmålet om hva som blir familiens neste smart hjem investering, lyder det prompte fra Mette: «En robotgulvvasker! Robotstøvsugeren gjør jobben sin godt, men en våt klut vil gjøre det perfekt».