Skap ditt helt eget Sparom

 • 14. mai 2024
 • Anne Larsen
 • Tips

Forvandle badet ditt til et fredfylt spa. Med disse tipsene kan du oppdatere badet for å skape et fristed i hjemmet ditt og få ditt helt private «sparom».

Vi streber alle etter å bringe et snev av zen inn i livene våre, noe som kan være vanskelig å finne i hverdagens kjas og mas – men ikke lenger! Gjør badet ditt om til ditt helt egne fredfulle spa, som snart vil bli det mest elskede rommet i hjemmet ditt. Her er våre tips:

Skjerming av baderomsvindu med gardiner Skjerming av baderomsvindu med gardiner

Jo luftigere jo bedre

La oss starte enkelt. Skjem bort deg selv og invester i noen myke håndklær av høy kvalitet for umiddelbar luksus, så snart du går ut av dusjen eller badekaret.

Hev nivået enda ett hakk og unn deg selv en myk, luksuriøs badekåpe, og ikke glem å henge den på det oppvarmede håndklestativet og få følelsen av den varme klemmen og den luksuriøse hotellfølelsen på et øyeblikk.

Fargenyanser

Planlegger du å totalrenovere badet? Velg flisene med omhu og husk alltid å ha spa-følelsen i bakhodet. Det er ingen grunn til å holde det helt klinisk og hvitt.

Velg i stedet jordfarger eller gå for en pastellfarge for at gjøre en vri på det klassiske spa-temaet. Det beste er at det er ditt bad og at du selv bestemmer hvilke farger du føler deg mest komfortabel i.

Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up

Walk-in dusj eller badekar?

Hva foretrekker du hvis du kan velge? En såkalt walk-in dusj med myk overgang fra baderom til dusjnisje, utstyrt med en regndusj - eller å senke seg ned i et omfavnende badekar og kjenne hvordan kroppen slapper av?

Begge deler gir deg den herlige spa-følelsen.

Top Down/Bottom Up i baderomsvinduet Top Down/Bottom Up i baderomsvinduet

Utrykksfulle detaljer

Kanskje har du ikke budsjett til å fornye badet fullstendig. Invester i stedet i å erstatte belysning, kraner og detaljer som knagger og håndtak, som også er en god måte å tilføye spa-følelsen på.

La detaljene stå i kontrast til resten av interiøret, for eksempel ved å velge matt sort på armaturer og andre detaljer, eller flett sammen med badets øvrige fargenyanser.

Velg interiørdetaljer med omhu Velg interiørdetaljer med omhu

Ja til sukkulenter

Planter og grønt er en selvfølge når det gjelder å bedre vår trivsel, og dermed et must når du skaper ditt helt eget sparom. Ikke bare vil de hjelpe deg med at oppnå en god baderomsestetikk, planter bidrar også til å forbedre luftkvaliteten innendørs.

Ikke trygg på din evne til å holde plantene i live? Gå for sukkulenter, et enkelt og trygt plantevalg som trives i det fuktige miljøet.

Nei til uorganisert rot

Tomme tannkremtuber, sølt sjampo, badeleker til barn – alt dette er forbudt i ditt nye sparom. Si farvel til uorganisert rot og bruk litt tid på å rydde opp og ordne de mest brukte toalettsakene i lett tilgengelige oppbevaringskurver og skuffer.

Et ryddig bad gir en rolig sinnstilstand, noe som betyr at du virkelig vil dra full nytte av zen-tiden.

Sjekklisten til ditt sparom

 • Nye myke badehåndklær
 • Tenk på fargevalgene og det store bildet
 • La detaljene gjøre forskjellen
 • Skjerming med fuktavvisende gardiner til badet
 • Gi sparommet liv med grønne planter
 • Hold orden og velg de andre interiørdetaljene med omhu
Skreddersydde baderomsgardiner Skreddersydde baderomsgardiner

Skjerming er alfa og omega

Akkurat som i et ekte spa ønsker du fred og ro for å kunne slappe av – det er også viktig å koble fra omverdenen, om så bare for en liten stund. Her spiller skjerming, såsom baderomsgardiner, en vesentlig rolle.

Når du velger persienner eller baderomsgardiner, sørg for at de er utformet i et fuktavvisende materiale. I Luxaflex® kolleksjoner har vi massevis av spesialtilpassede stoffkvaliteter og materialer som motstår både fukt og smuss. Her er noen av alternativene:

 • Velg for eksempel en trepersienne laget av kunsttre, et valg som vil skille seg ut i sparommet ditt og gi deg akkurat den rette mengden lys og skjerming.
 • Eller hvorfor ikke en Top Down/Bottom Up-modell for fleksibel skjerming og et anstrøk av stofflighet i interiøret.
 • Et kanskje uventet valg, men et som virkelig forsterker interiørfølelsen i et sparom, er skreddersydde gardinlengder.
Trepersienner i kunsttre, spesielt velegnet til fuktige områder Trepersienner i kunsttre, spesielt velegnet til fuktige områder

Bestill en digital brosjyre

Utforsk mulighetene og bli inspirert av våre skreddersydde gardiner.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernregler og vilkår for bruk gjelder.

Takk for din bestilling!

Snart har du din digitale brosjyre, fylt til randen med inspirasjon.