Unngå pollen og edderkopper i huset

Det er ofte gjennom åpne vinduer edderkopper og kilende pollendryss finner veien inn i hjemmet. Med en diskré, finmasket nettgardin kan du effektivt begrense pollenallergi og kløe samtidig som du får svalende, frisk luft inn – uten å ofre vinduets estetiske uttrykk.

Unngå pollen og edderkopper i huset

Nettgardiner holder pollen og edderkopper ute

Med finmaskede poll-tex insektnett kan du innrede deg for mer velvære dersom du er blant de 20–25 % som er plaget av pollenallergi eller er en del av den fjerdedelen som er redd for edderkopper. Nøler du med å åpne vinduer fordi pollenstøv og edderkopper får en enkel vei inn, kan insektnett fjerne bekymringen.

Det bør luftes ut året rundt, men spesielt slår vi opp vinduer og dører gjennom de varme sommermånedene. Det gir en tiltrengt bris og sikrer inneklimaet, men det er også en åpen invitasjon til nysestøv og småkryp.

LES OGSÅ: Luft ut i fred og nyt velværet med et bedre inneklima >

TILBUD! 500 kr rabatt på SuperNova insektnett i mai

Åpne vinduene om våren og sommeren uten å bekymre deg for mygg, edderkopper og pollen. Med SuperNova insektnett rullegardin får du en diskret og tettsittende løsning – skreddersydd til dine vinduer. Velkommen til en sommer uten insekter og pollen.

Luxaflex® insektnett er tilgjengelige i forskjellige modeller og passer både til vinduer og dører Luxaflex® insektnett er tilgjengelige i forskjellige modeller og passer både til vinduer og dører
Bli kvitt edderkopper med et diskret, knapt merkbart insektnett fra Luxaflex® Bli kvitt edderkopper med et diskret, knapt merkbart insektnett fra Luxaflex®

| En diskré gardin for hele huset

Hvis du vil unngå edderkopper og pollen innendørs uten å ofre stilen i interiøret, er Luxaflex poll-tex insektnett løsningen. De sitter diskré i vindusrammen og er lette å trekke ned. Typisk kan de skjules bak dine gardiner, og passer perfekt til et moderne hjem.

Du får stor glede av nettgardiner i vinduene du har for vane å åpne mest. Som regel er dette vinduer i soverommet og terrassedøren, men andre vindus- og døråpninger kan også være opplagte for deg.

Sov godt med en tettsittende nettgardin fra Luxaflex® Sov godt med en tettsittende nettgardin fra Luxaflex®

| Sov uforstyrret

Et åpent vindu gir både pollen og edderkopper fri passasje inn i hjemmet. Få ting ødelegger nattesøvnen mer enn allergi med rennende nese, kløe og nyseanfall. Tanken på at det kryper edderkopper rundt i soveomgivelsene dine, er heller ikke hyggelig hvis du lider av edderkoppskrekk.

Det gjør kanskje at du smekker igjen vinduet, noe som kan forringe søvnkvaliteten ettersom vi sover best i et temperert rom med frisk luft. Utlufting i soverommet er spesielt viktig siden luftsirkulasjonen også bekjemper husstøvmidd.

LES OGSÅ: Steng lys og varme ute og sov bedre! >

Effektiv stopper for pollen

Et vanlig insektnett er ikke nok for å hindre pollen fra å trenge gjennom, velg da heller et finmasket nettgardin. Luxaflex finmaskede poll-tex-nett stenger effektivt små pollen som nesle og ambrosia ute, og beskytter 100 % mot gresspollen og 97 % mot bjørkepollen.

Luften inneholder mer pollen enn før på grunn av klimaendringer og CO2-forurensing, og tendensen er at flere blir allergiske. Pollensesongen er lang og strekker seg fra februar til oktober. Pollen i luften er derfor et problem nærmest året rundt.

Luxaflex® finmaskede Poll-tex® beskytter mot 100% gresspollen og 97% bjørkepollen Luxaflex® finmaskede Poll-tex® beskytter mot 100% gresspollen og 97% bjørkepollen

Gode råd mot pollen

Når du har sikret deg mot at pollen ikke kommer inn gjennom vinduene, finnes det fremdeles et par ting du kan gjøre for å hindre pollen adgang til hjemmet. Du kan nemlig selv dra med deg pollen inn, som har satt seg i håret, på klærne eller i klesvasken som henger til tørk utendørs. Pollen kan også sitte i pelsen på kjæledyret. Gode råd til allergikere er derfor:

- Støvsug ofte – gjerne daglig i høysesongen

- Vask håret før du går i seng

- Tørk av pelsen på kjæledyr før du slipper dem inn

- Ikke tørk klær ute – bruk tørketrommel eller tørkerom

- Luft ut morgen og kveld, da det er minst pollen

Gode råd for å unngå edderkopper

Selv med et insektnett vil det være umulig å unngå at edderkopper kan komme inn i huset Det er likevel flere ting du selv kan gjøre for å gjøre hjemmet mindre gjestfritt for de åttebente:

- Støvsug og tørk støv i alle kroker, slik at egg fjernes

- Fjern rot, som er edderkoppens gjemmested

- Skaff deg planter med sitrus, lavendel eller eukalyptus

- Spray peppermynteolje på utsatte steder

Soveromsvindu med kombinasjon av mørkleggende Duette® og insektnett Soveromsvindu med kombinasjon av mørkleggende Duette® og insektnett

Flere gode råd og inspirasjon?

Er du på utkikk etter innredningstips og gode råd om gardiner? Ta en titt på vår inspirasjonsblogg og få tips og inspirasjon til hvordan du skaper mest mulig velvære i hjemmet.