Velkommen hjem til Anna María

  • 23. juni 2022
  • Anne Larsen
  • Tips

Like utenfor Uppsala bor Anna María Larsson med sin familie i et nybygd sameie. I løpet av våren har vi hatt gleden av å følge Anna María på gardinreisen hennes, som begynte hos en av våre forhandlere. Bli med du også!

«Å innrede med gardiner er som om hjemmet har fått klær på et vis…»

Vi forstår nøyaktig hva Anna María mener når hun sier at hjemmet har fått klær. Mange og store (også små for den saks skyld!) vinduer med masse lys og utsikt er deilig, men for de alle fleste vil behovet for å kunne lukke igjen komme krypende. I tillegg til å kunne skjerme for sol, varme og innsyn, er det noe helt spesielt å kunne dra for gardinene og føle seg helt privat. Slik er det også for Anna María og familien hennes!

LES OGSÅ: Gardiner skaper harmoni hjemme hos danske Lisbeth Beck Mortensen

Anna Marías gardinreise startet i butikken Anna Marías gardinreise startet i butikken

Soverom, stue, kjøkken og oppholdsrom – alle rom har fått gardiner og hvert rom stiller ulike krav til funksjon

Å innrede vinduene sine, der funksjon og stil skal gå hånd i hånd, er morsomt, men kan også være overveldende med alle de avgjørelsene som må tas. Mange av oss har en grunnidé og deretter er det veldig deilig å kunne lufte idéen for noen som har hjem- og vindusinnredning som sitt daglige gjøremål – og her kommer våre forhandlere inn i bildet.

Så har vi jo dette med måltaking for at de skreddersydde gardinene passer og henger perfekt, eller som Anna María uttrykker det: «Ærlig talt føles det veldig deilig at det er noen andre som tar ansvar for at alle mål og sifre stemmer».

Duette® gardin med vev Terrazzo og SmartCord® betjening

I første etasje har alle vinduer (utenom veggen mot uteplassen) fått Duette® gardiner. I boligens små vinduer falt valget på modellen Top Down/Bottom Up og i det store vinduet valgte Anna María SmartCord® – en superfleksibel betjening som gjør det enkelt å heve og senke gardinen.

Men veven da, tenker du – hva heter den vakre veven? Den mønstrede veven er en av våre nyheter og heter Terrazzo. «Jeg synes den gir mer liv og er ekstra fin i forhold til om man bare skulle velge en ensfarget», beskriver Anna María selv det mønstrede vevvalget. Vi kan ikke annet enn å være enig med henne!

Et av familiens soverom, med en slående utsikt Et av familiens soverom, med en slående utsikt

«Deilig å kunne bestemme selv når det er på tide å stå opp – før gardinene kom på plass var det solen som bestemte for oss!»

Anna María har valgt mørkleggende rullegardiner til hjemmets soverom og barnerom.

Fargen på vinduskarmen avgjorde fargevalget på rullegardinene ettersom Anna María ikke vil at de skal dra til seg oppmerksomhet i sammenrullet stilling. Da er det godt med en bred kolleksjon og mange fargevalg!

Stuen før og etter gardiner

Veggen ut mot den kommende uteplassen har fått en takmontert gardinskinne og gardiner fra tak til gulv. Gardinmodellen heter Swing, og det finurlige med modellen er den knapt synlige glidere-på-bånd som løper i skinnen og som gjør at foldene ikke dras ut. Foldene er like fine uavhengig av hvor mye du drar i gardinen.

Hva synes du om forvandlingen? Visst er den bare WOW!

Før gardiner – familiens stue gaper tom Før gardiner – familiens stue gaper tom
Etter – stuen med gardiner fra tak til gulv Etter – stuen med gardiner fra tak til gulv

Og du, du kunne vel ikke forestille deg at det er gjemt en veggmontert TV bar en av gardinlengdene?

LES OGSÅ: Hvordan får jeg gardinene til å henge pent? 10 spørsmål og svar.