Rengjøring Duette® gardin

Duette® vev kan ikke fjernes fra over- og underlisten. For å unngå at Duette® vev blir skittent bør gardinene rengjøres regelmessig med en fjærkost eller med en støvsuger på laveste effekt.

Flekker skal fjernes så raskt som mulig med myk svamp og lunkent vann. Tilfør vannet et ikke-syntetisk rengjøringsmiddel hvis det er nødvendig (f.eks. ullvask).

Hvis det er behov for å rengjøre hele gardinen er det mulig å rengjøre ikke-metalliserte, etter anvisningen nedenfor.

Rengjøringsanvisning

  1. Trekk gardinen opp (slik at vinduet er synlig), og klikk gardinen ut av beslagene.
  2. Fyll et kar (f.eks. balje eller badekar) med lunkent vann (30°). Tilsett en kork med ikke-syntetisk vaskemiddel (f.eks. ullvask).
  3. Legg produktet i vannet*. La produktet ligge i bløt i 15 minutter.
  4. Etter 15 minutter åpner du gardinen og vasker forsiktig.
  5. Ta produktet opp av vannet med begge armene slik at selve vevet hviler på armene slik at vannet renner ut av luftlommene. Skyll med kaldt vann, også luftlommene innvendig.
  6. Press produktet forsiktig sammen ved å føre over- og underlist mot hverandre. Tørk av listene.
  7. Sett tilbake gardinen i beslagene og senk gardinen helt ned slik at gardinen er helt trukket ut. Ved eventuelle flekker kan du nå forsøke å tørke dem vekk med en lett fuktet svamp.
  8. Deretter drar du gardinen helt opp (sammenfoldet) og lar den tørke i 12 timmer eller til den er helt tørr. Den må ikke strykes!

Du kan også la et renseri rengjøre gardinen for deg.

*Ved gardiner med LiteRise®, SmartCord®, EasyRise®, PowerView® eller annen motor må overlisten ikke komme i kontakt med vann da det vil skade betjeningsdelene.

Ovenstående råd er utarbeidet med omhu. Ikke desto mindre påtar vi oss intet ansvar for resultatene av rengjøringen.