Rengjøring Lamellgardin

Ved rengjøring av Luxaflex® Lamellgardiner er det viktig du følger nedenstående retningslinjer. I motsatt fall risikerer du å fjerne det beskyttende laget som gir vevet stivheten og holdbarheten.

Vaskeanvisningen avhenger av vevets materiale, og i visse tilfeller kan du utelukkende bruke en godt oppvridd svamp eller myk børste. Hvis du er usikker på hvilket materiale lamellene dine har, om de kan vaskes eller ei, bes du kontakte forhandleren din.

Vi råder deg til å kun vaske lamellene mer enn høyst nødvendig da det beskyttende laget kan bli påvirket.

Vev som kan håndvaskes (ikke i vaskemaskin)

Fjern lamellene fra overlisten. Fjern bunnkjede- og lodd, og rull lamellene sammen rundt hverandre. Fest en gummistrikk rundt rullen og legg dem i en vaskepose. Fyll en balje med lunkent vann (ikke varmere enn 30°) og hell i et flytende ikke-syntetisk vaskemiddel (f.eks. ullvask). Skyll med kaldt vann og henge lamellene tilbake i overlisten, legg i bunnloddene og koble på bunnkjedet. La dem tørke.

Vev som kan rengjøres med myk børste eller svamp (ikke håndvask)

Fyll en balje med lunkent vann (ikke varmere enn 30°) og tilsett et flytende ikke-syntetisk vaskemiddel (eks. ullvask). Rengjør lamellene forsiktigt med en myk børste eller svamp uten å fjerne dem fra overlisten.

Vær obs på! Hvis du skrubber for lenge og for hardt så vil du skade det beskyttende laget på lamellene.

Du kan la et profesjonelt renseri rengjøre lamellgardinene dine ved hjelp av ultralydsrensning.

Ovenstående råd er utarbeidet med omhu. Ikke desto mindre påtar vi oss intet ansvar for resultatene av rengjøringen.