Gardiner til nybygg – Hva bør du velge?

  • Velvære

Når nybygget skal innredes, kan det være en utfordring å få sjarm og personlighet inn i den nye boligen og skape følelsen av et hjem. Innredningen kommer til å sette stemningen og stilen i rommene. Kom godt ut fra start med gardiner som kan gjøre en stor forskjell ved å myke opp og sette rammen rundt hjemmet.

Når du skal innrede et nybygg

Utfordringen ved å innrede nybygg er ofte at det fremstår minimalistisk – kanskje på grensen til sterilt, med store rom, høyt under taket, hvite vegger, harde flater og store vinduer fra gulv til tak.

Heldigvis kan innredningen og spesielt gardinene raskt endre uttrykket, myke opp og gjøre det mer personlig. Gardiner vil i mange tilfeller også gjøre underverker for akustikken i nybygget.

LES OGSÅ: Få akustisk velvære i hjemmet >

Soverom med Duette® i kombinasjon med gardinlengder – begge i myke dempede fargenyanser Soverom med Duette® i kombinasjon med gardinlengder – begge i myke dempede fargenyanser

Gardiner har stor effekt

Gardiner er et effektivt grep når du innreder. De kan gjøre hjemmet helstøpt og innbydende samtidig som de oppfyller flere praktiske funksjoner. En av de største feilene man gjør når man innreder et nytt hus er derfor å nedprioritere gardinene.

Du bør bruke mange gardiner til et nybygg, og det kan derfor være fornuftig å skape samspill mellom gardintyper og fargevalg, slik at de utfyller hverandre og husets øvrige innredning best mulig. Du har nemlig ikke bruk for den samme gardintypen i alle rom. På soverommet ønsker du kanskje mørklegging, i stuen vil du gjerne skjerme for skarp sol og nysgjerrige blikk, og i kjøkken og bad kan det være en fordel at gardinene er lette å rengjøre.

Tenk deg godt om før du bare velger hvite gardiner!

Skal du velge fargerike eller nøytrale gardiner? Og skal de være ensfargede eller ha litt mønster eller struktur?

Plisségardiner med diskret dip dye-effekt, fra hvit til soft pistasj Plisségardiner med diskret dip dye-effekt, fra hvit til soft pistasj
Naturfarget plisségardin med struktur og vakre rynker Naturfarget plisségardin med struktur og vakre rynker

Gode råd til farge og struktur

Din første innskytelse er kanskje at du skal ha ensfargede, hvite gardiner. Men hvite gardiner skaper ikke rommet! De kan til og med ha en blendende effekt, og de kan lett gå i ett med veggen. Vår erfaring er at de fleste blir glade for litt farge – en mild nyanse er nok til å skape litt varme som gjør rommet triveligere.

Mange ønsker ensfargede gardiner, som er det sikre, klassiske valget. Du kan likevel med fordel vurdere om gardinene skal ha litt struktur i stoffet eller kanskje en diskré dip dye-effekt – begge vil gi ekstra spill til gardinene dine.

LES OGSÅ: Gardinfargen påvirker ditt velvære >

Duette® og Twist ® er populære til nybygg

Det finnes flere muligheter i gardiner til nybygg, men hvilken gardintype er best til ditt hus? Lær mer nedenfor:

Plisségardiner fås i utallige varianter og er et godt valg i nybygde boliger Plisségardiner fås i utallige varianter og er et godt valg i nybygde boliger

Duette® og plissé

De to gardintypene har en lett og elegant stil som passer alle vindustyper. De minner en smule om hverandre, men har forskjellige uttrykk og funksjoner. Felles for alle er at de kan trekkes opp, slik at de ikke fyller opp vindusrammen. De plisserte flatene kan dessuten gi bedre akustikk.

Les mer om Duette® og plissé

Duette® gardiner kan lages til store panoramavinduer og gir miljø til nybygde hus Duette® gardiner kan lages til store panoramavinduer og gir miljø til nybygde hus
Silhouette® gardiner er også laget for store vinduer, filtrerer lyset og begrenser innsyn Silhouette® gardiner er også laget for store vinduer, filtrerer lyset og begrenser innsyn

Twist® og Silhouette®

Når du gjerne vil trekke for, men fremdeles bevare utsikten, er Twist® og Silhouette® gardintyper som egner seg godt. Begge har de karakteristiske stripene fra kombinasjonen av gjennomsiktige og tette stofflag, noe som gjør det lett å styre lysinnfall, filtrere solstrålene og redusere varmeinnstråling. Med disse gardinene får du et moderne og svevende preg, som fremhever arkitekturen.

Les mer om Twist® og Silhouette®

Twist® gardiner er populære i nybygde hjem på grunn av det enkle utseendet og fleksibiliteten med det doble laget vev Twist® gardiner er populære i nybygde hjem på grunn av det enkle utseendet og fleksibiliteten med det doble laget vev
Liftgardiner inreder og myker opp harde, kalde overflater Liftgardiner inreder og myker opp harde, kalde overflater

Lange stoffgardiner og liftgardiner

Hvis du ønsker et mykt, bohemaktig uttrykk, er lange stoffgardiner eller bølgende liftgardiner midt i blinken. Spesielt er lange gardinlengder perfekt for å skape en luksuriøs stil som oser av lounge og hotellstemning. Du kan også velge en lys og lett stil med lyse liftgardiner i lin eller bomull.

Les mer om stoffgardiner og liftgardiner

Tunge stoffgardiner gir det nybygde hjemmet et luksuriøst utseende Tunge stoffgardiner gir det nybygde hjemmet et luksuriøst utseende

Fremdeles i tvil om gardintype?

Gardiner til nybygget er en stor beslutning. Derfor er det alltid en god idé å få rådgivning om nettopp dine behov og estetiske krav – og hvordan de matcher husets stil.

Vi anbefaler et besøk i vårt showroom, der du kan se gardinene på ordentlig og prøve de forskjellige betjeningsmulighetene. Deretter kan du få bistand til måltaking og samtidig ta det endelige fargevalget. Kanskje ender du med å gå i en helt annen retning enn du først trodde.