Rengjøring Liftgardin

For å unngå at gardinen blir smussete raskt bør stoffet rengjøring regelmessig med en fjærkost eller med en støvsuger på lav styrke.

Flekker bør fjernes så raskt som mulig med en myk svamp og lunkent vann. Det kan tilføres et ikke-syntetisk rengjøringsmiddel i vannet hvis det er nødvendig (f.eks. ullvask).
Gardinstoffet skal tas av overlisten ved rengjøring. Aluminiumsoverlisten kan rengjøres ved bruk av et mildt rengjøringsmiddel.

Du kan velge å vaske stoffet enten med eller uten liftsnorene, som går på baksiden av gardinen. Vi anbefaler likevel at det gjøres uten liftsnorer.

Demontering og rengjøring av stoff, uten liftsnorer

 1. Senk gardinet helt.
 2. Trekk snorene opp gjennom ringene på baksiden av stoffet.
 3. Ta evt. tverrgående spiler og bunnlisten ut av gardinens stoffkanaler. Såfremt spilene har magnet i endene så legg merke til posisjon og side hvor magneten sitter. Ved lette stoffer er disse magnetene plassert på annenhver høyre og venstre side av gardinen. Ved kraftigere/tyngre stoffer er alle magnetene plassert på samme side.
 4. Trekk stoffet av overlistens borrelåsbånd.
 5. Følg vaskeanvisningen som er angitt på stoffet.
 6. Etter rengjøring settes evt. spiler i opprinnelige posisjon. Deretter festes stoffet på overlisten igjen. Fest snorene ved å trekke dem ned gjennom ringene.

Montering og rengjøring av stoff, med liftsnorer

 1. Senk gardinen helt. Det må ikke være mer liftsnor igjen på spolen i overlisten.
 2. Ta evt. tverrgående spiler og bunnlisten ut av gardinens stoffkanaler. Såfremt spilene har magneter i enden så legg merke til posisjon og side hvor magneten sitter. Ved lette stoffer er disse magnete plassert på annenhver høyre og venstre side av gardinen. Ved kraftigere stoffer er alle magneter plassert på samme side.
 3. Trekk stoffet av overlistens borrelåsbånd.
 4. Ta liftsnorene ut av spolens krok og trekk klipsen av spolen.
 5. Følg vaskeanvisningen som er angitt på stoffet.
 6. Følg ovenstående trinn i omvendt rekkefølge for å montere liftgardinet på skinnen igjen. Og tre spilene i sine opprinnelig posisjoner.

Ovenstående råd er utarbeidet med omhu. Ikke desto mindre påtar vi oss intet ansvar for resultatene av rengjøringen.