Screengardin, effektiv året rundt

En screengardin stenger effektivt ute solvarme og motvirker gjenskinn samtidig som utsikten og det viktige dagslyset opprettholdes. I vårt sortiment finner du screenvev med høy ytelse, både til innvendig og utvendig solskjerming, som reduserer opptil 90% av solvarmen. Så for deg med sørvendte vinduer og store vinduspartier – her er løsningen for deg! Og du – en screengardin isolerer sommer som vinter.

Utvendig screengardin, sort Sergé 3%

En screengardin gjør susen

En funksjonell og effektiv screengardin gjør inneklimaet behagelig på en varm sommerdag og rommet trenger ikke kjøles ned med klimaanlegg. Likeledes unngår du gjenskinn, enten det er i TV-/dataskjerm eller ved middagsbordet, samtidig som du opprettholder det viktige dagslyset i rommet. Dette gjør også at behovet for kunstig lys reduseres og du sparer energi også her.

Våre ulike screengardin modeller har et diskret design slik at de med fordel kan kombineres med en dekorativ gardin som skaper interiørfølelse i rommet, samtidig som screengardinen løser det praktiske med varme og gjenskinn. Les om våre modeller nedenfor.

Innvendig screen rullegardin, Verosol SilverScreen
Screen rullegardin med Verosol SilverScreen 3% Screen rullegardin med Verosol SilverScreen 3%

Innvendig screengardin

Det desidert mest populære valget er screen rullegardin, men du kan også få screenvev til lamellgardiner og plisségardiner. I vår kolleksjon er kun det beste godt nok, derfor tilbyr vi screenvev med metallisert bakside fra Verosol – med ekstremt gode reflekterende egenskaper.

Flere ulike vevkvaliteter, i en mengde ulike fargenyanser og åpenhetsfaktorer, finnes i vår kolleksjon av screengardiner.

Modell Beaufort® Zip med screenvev Sergé 3% i sort Modell Beaufort® Zip med screenvev Sergé 3% i sort

Outdoor Screens

Stadig flere husstander velger løsningen med Outdoor Screens. Den store forskjellen er at de, som navnet tilsier, monteres på utsiden av vinduet. Innvendig får du plass til en valgfri gardinmodell som forsterker interiørfølelsen i rommet.

Outdoor Screens styres med motor og den mest optimale screenveven er med åpenhetsfaktor på 3% – for passe mengde lysinnslipp og varmebeskyttelse.

Totalt har du et 30-talls forskjellige farger å velge mellom og produktets hardware kan fås i valgfri RAL-farge for å matche husets eksteriør.

Alt dette hjelper en screenvev med:

  • Opprettholder utsikten
  • Slipper inn dagslys
  • Forhindrer solblekning av møbler/gulv
  • Stopper gjenskinn
  • Beskytter mot varme
  • Isolerer mot kulde
  • Gir innsynsbeskyttelse på dagtid

To grunnpilarer i en bra screengardin:

Solvarme

Refleksjon; en høy verdi betyr at mye solvarme reflekteres ut igjen, noe som er ønskelig. Måles i enheten Rs.

Transmisjon; jo lavere verdi jo bedre, da det betyr at veven ikke slipper gjennom varme. Måles i enheten Ts.

Sollys

Refleksjon; motvirker gjenskinn og med en metallisert bakside på screenveven oppnås alltid en høy verdi, noe som er ønskelig. Måles i enheten Rv.

Transmisjon; en lavere verdi slipper inn passe mengde dagslys. Måles i enheten Tv.

G-verdi, en viktig faktor å ta hensyn til

La oss se på et eksempel i tall:

Et dobbeltvindu med g-verdi 0,76* gjør at av 76% av all solvarmen passerer gjennom glasset. I kombinasjon med en av våre effektive screenvev, Verosol SilverScreen 2%, synker g-verdien til 0,19, noe som betyr at kun 19% av solvarmen spres videre inn i rommet.

En betydelig forskjell som tydelig merkes på en varm sommerdag.

*referanseglass klasse B i henhold til EU-standard EN14501

U-verdi, mål på hvor godt et materiale isolerer

En screengardin beskytter også vinterstid, og vevens u-verdi forteller deg hvor god beskyttelse den gir. U-verdi er et mål på hvor godt et materiale isolerer, det vil si ikke leder varme videre ut gjennom vinduet. Man vil ha en så lav verdi som mulig og en verdi under 1,0 isolerer veldig godt.

Et eksempel på dette er et dobbeltvindu med u-verdi 1,1 som i kombinasjon med Verosol SilverScreen 2%, synker til 0,7, noe som gir en klart forbedret isolasjonsverdi.

Vanlige spørsmål