Oppmåling

Luxaflex® anbefaler å bruke en fagmann som kan utføre oppmåling og montering av gardinene dine, for å få riktig passform og funksjon. Hos de fleste Luxaflex® forhandler finner du denne profesjonelle tjenesten når du kjøper et nytt produkt.

Oppmåling og montering

En profesjonell montør

Når du er klar til å finne riktig solskjerming, vil du nok ønske å få mest mulig ut av investeringen ved å bruke en profesjonell montør. Besøk din lokale Luxaflex® forhandler for å komme i kontakt med en profesjonell montør i området ditt.

Foretrekker du å gjøre det selv?

Mange av våre produkter har spesifikke retningslinjer for montering, men generelt sett anbefaler vi deg å ha et par ting i tankene til å begynne med:

 1. Mål opp hvert vindu grundig. Dette inkluderer å ta vannrette mål øverst, i midten og nederst, og loddrette mål langs begge sider og i midten.
 2. Mål opp diagonalt. Disse målene kombinert vil avdekke hvorvidt vinduet er firkantet.
 3. Hvis et vindu ikke er firkantet, bør du vurdere en ekstern montering med gardinen festet over selve vinduet.
 4. Hvis gardinen ikke heves opp rett kan det være at vinduet er skjevt. Mange gardiner og persienner har en justerbar bunnskinnevekt. Den kan flyttes for å kompensere for skrå vindusrammer og hindre at gardinen heves opp feil.
Inne i vindusbuen/nisjen - Utenpåliggende montering Inne i vindusbuen/nisjen - Utenpåliggende montering

Noe å tenke på for å sikre riktig passform og funksjon

 • Er dine vindusrammer firkantede?
 • Bør du vurdere en innvendig – eller en utvendig montering?
 • Hvilke gardiner har en avstand mellom vev og vindusramme som kan gi lysinnslipp?

Luxaflex® Trufit® – slik måler du vinduet

Trufit® Duette® gardin Trufit® Duette® gardin

Luxaflex® Trufit® er en smart gardinmodell som du klistrer på vindusglasset, helt uten å bore hull. Gardinmodellen er optimal i vinduer med smal nisje (som er for liten for tradisjonell montering med skruer) eller til hjem der det er forbudt å borre hull i veggene. Til alle tilfeller der man ønsker å unngå boring av hull så langt det er mulig.

Har vinduene en gummilist mellom glass og ramme, så er det viktig å tenke på dette når du skal ta mål på vinduene. Vi har derfor samlet det som er viktig å tenke på i en oppmåling- og plasseringsguide.

Noe å tenke på før du kjøper

Alla Luxaflex® gardiner er målbestilt og skreddersydd. Vår langvarige satsing på kvalitet og innovasjon betyr at du vil finne valgmuligheter blant Luxaflex®-produktene som du ikke finner andre steder.

Det er flere ting å vurdere før du kjøper en Luxaflex® gardin:

 • Hva er din innredningsstil? Moderne, tradisjonell, rustikk?
 • Er innsyn og fleksibilitet til lysinnslipp viktig?
 • Hvilke vev vil fungere best i rommet ditt? Materialet og fargen på vevet vil påvirke lyset som kommer inn gjennom vinduene.
 • Ønsker du en gardin som kan heises helt opp så du har godt utsyn, eller en tynn og lett som du kan se gjennom, men som likevel har UV-beskyttelse?
 • Hvordan ønsker du å betjene gardinen din? Det er flere alternativer å velge blant, fra manuelt til motorisert.

Hos din lokale autorisert Luxaflex® forhandler får du hjelp og de rådene du trenger for å velge rett gardin.