Lyskontroll

Bli en mester på lys

Det å trives i hjemmet sitt, spiller hovedrollen når man foretar nye grep i en aktiv livsstil, noe som mange av oss har. Å utnytte lysets skiftende og sanselige egenskaper er en stor del av dette. Hva er det som gjør at vi trekkes mot en favorittstol, og hvorfor er det så godt å våkne med morgensolen i ansiktet? Det er ikke alltid så enkelt å uttrykke med ord, men det er ofte lysets iboende, magiske kraft som tiltrekker oss.

Lyskontroll

Gjør hver dag til en fornøyelse

Hver morgen avgjør du hvordan dagen skal bli. Luxaflex® gardiner lar deg kontrollere både dagslyset og atmosfæren i hjemmet.

Å bo med lys

Alt starter med lyset. Hvordan vi opplever dagen, påvirkes i stor grad av omgivelsene våre. Våre behov for å jobbe, leke eller ha en liten, stille stund for oss selv for å slappe av, stiller forskjellige krav til ulike atmosfærer på forskjellige steder.

De siste 60 årene har vår oppgave vært å forstå lysets mange komponenter, noe som vi er lidenskapelig opptatt av. Vi streber etter å mestre og utnytte lysets elementære egenskaper – vi kan få en overskyet dag til å virke lysere, eller et varmt rom til å føles kjøligere og mer komfortabelt. Vi har lært oss masse i løpet av disse årene, og vi vil dele kunnskapen vår med deg slik at du kan nyte et behagelig lys i hvert eneste rom hjemme, med inspirerende og elegante løsninger.

None

Bestill en digital brosjyre

Utforsk mulighetene og bli inspirert av våre skreddersydde gardiner.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernregler og vilkår for bruk gjelder.

Takk for din bestilling!

Snart har du din digitale brosjyre, fylt til randen med inspirasjon.

Gardiner forbedrer innemiljøet Gardiner forbedrer innemiljøet

Å få lyset til å fungere for deg

Å kunne styre lyset på en effektiv måte samt å opprettholde en behagelig temperatur er en viktig del i å skape et avslappet og innbydende miljø i et rom. Å velge riktig vindustyling, kombinert med en nyansert belysning og isolering, gjør at huset umiddelbart forvandles til et hjem.

Lyset besitter en kraft som gir oss energi. Det gjør oss roligere. Det får oss til å føle oss opplagt eller avslappet. Lyset utløser et bredt register av følelser og det er en av de mest effektive måtene vi kan påvirke sansene våre på. Men før du kan nyte lyset, må du forstå det.

Optimal lysstyring: gardiner i lag på lag Optimal lysstyring: gardiner i lag på lag

Å forstå lyskompasset ditt

Hvert eneste rom i hjemmet ditt har sine egne lysegenskaper, avhengig av hvilken himmelretning huset er vendt mot, hvor store vinduene dine er og om rommet ligger i første etasje eller høyere opp.

Begynn med å finne himmelretningen nord i hjemmet ditt, deretter finner du ut hvilken himmelretning hvert av rommene ligger i.

Rommene som er nordvendt får mindre lys på en mer dunkel måte. Dette skaper en rolig, dempet atmosfære. Disse rommene kan trenge litt hjelp med å reflektere lyset samt å øke lysstyrken.

Et østvendt soverom er perfekt for deg som foretrekker å starte dagen med en yoga-solhilsen. De morgentrøtte som foretrekker å sove utpå bør finne en måte skjerme soloppgangen på.

Et sørvendt soverom får det meste av det naturlige dagslyset, noe man kan behøve å filtrere å dempe for å unngå at det blir blendende midt på dagen.

Et vestvendt rom blir levende utover kvelden. Dersom lyset er sterkt, kan man gjøre det svalere med rolige fargetoner som grått ved vinduet. Eller hvorfor ikke maksimere effekten med lysforbedrende gardiner.

Fleksibel skjerming: Top Down/Bottom Up-gardin Fleksibel skjerming: Top Down/Bottom Up-gardin

Sesonger

Det er viktig å ta årstidene med i beregningen når du planlegger innredningen din og bestemmer fargeskalaen i et rom. Det er viktig å forstå hvordan behovene og kravene endres i takt med årstidene.

Om sommeren er det for eksempel ofte fokus på å holde hjemmet svalt og mørkt – screenvev og mørkleggende gardiner er to utmerkede alternativ. Om vinteren er behovet for lys og isolering større – en energieffektiv Duette® gardin i den fleksible modellen Top Down/Bottom Up er da et godt valg.

I løpet av sommermånedene står solen høyere på himmelen, og skaper kanskje ikke den samme blendende effekten som kan oppleves med lav vintersol. Trær i full spiring kan dempe den sterke, sørvendte middagssolen. En hvitkalket hagevegg kan reflektere lys tilbake til et nordvendt kjøkken som trenger alt ekstra lys det kan få. Om høsten og vinteren kan nakne trær gi innsyn, og ekstra innsynsbeskyttelse kan bli nødvendig dersom du plutselig titter ut på en trafikkert gate eller inn i naboens soveromsvindu.

Å dekorere med lys

Altfor mye naturlig dagslys som er blendende og intenst, kan være ubehagelig selv om det føles godt og varmende på huden. Et rom som er avhengig av kunstig belysning kan derimot føles kaldt og upersonlig. Å lære seg å dempe sterkt lys, maksimere svakt lys og finne den hårfine balansen mellom disse to, er en viktig del av å lykkes med en designplan.

Når blir et vanlig, hvitt rom til noe ekstraordinært? Se for deg at du monterer en okerfarget rullegardin i vinduet. Både det sommerklare og vinterkalde sollyset får en mild, varm tone når den trenger gjennom stoffet. Byttes den ut med en lys, isblå rullegardin, føles rommet umiddelbart freshere, hardere og kaldere. Den nye fargen på rullegardinen overfører lysets egenskaper når det skinner gjennom stoffet.

Lyset kan forsterkes og kontrolleres med et par smarte, enkle triks. Er kjøkkenet ditt mørkt? Da velger du harde, lyse overflater som blanke kjøkkenskap eller kjøkkenbenker. På denne måten reflekteres alt lys tilbake inn i rommet. Du kan også prøve å henge en samling med gammeldagse speil på veggen lengst ned i en lang gang for å forsterke lyset, noe som skaper illusjonen av to klassiske hengende armaturer, eller et ekstra vindu.

Sterkt lys kan kaste lange skygger som lager dystre og mørke hjørner. Velger man derimot en lingardin, kan denne filtrere og spre lyset jevnere i rommet på en jevnere måte. Dette gjør at hele rommet føles mer tiltalende. Du kan også lage intrikate, detaljerte skygger med hjelp av perforerte, vertikale og lange lameller som former lyset som trenger gjennom.

Lyset forandres når dagen går sin gang, noe som også påvirker lyset og hvordan vi forholder oss til det. Nøkkelen til å lage et smakfullt og engasjerende design er å vite hvilket type lys man skal bruke, og når. Tenk på om rommenes formål endres i løpet av dagen og tenk på forskjellige lysløsninger. Bruk sterk belysning i et soverom når du skal velge antrekk for dagen og mildt, dempet dagslys som kommer gjennom lamellene (f.eks. Silhouette® gardiner) for en rolig lesestund. Når det er leggetid passer det fint med beroligende, varm og søvndyssende belysning på nattbordet.

Tidløst eller moderne, uansett preferanse, vårt komplette gardinsortiment krysser av listen over kravene du måtte ha til gardinene dine. Utforsk våre forskjellige kolleksjoner:

Livet med automatiske PowerView® gardiner Livet med automatiske PowerView® gardiner

Gardiner koblet til ditt Smart hjem-system

Tenk deg å våkne til naturlig dagslys i stedet for den tidsinnstilte alarmen, eller at gardinene automatisk senkes når det er leggetid!

Den gode nyheten er at du kan styre alle Luxaflex® gardinene dine fra mobil, nettbrett, app, fjernkontroll eller via stemmen.

Designet for å gjøre livet enklere, kan du stille inn PowerView® til å heve eller senke Luxaflex® gardinene dine til akkurat den posisjonen du ønsker, når som helst på døgnet – selv når du ikke er hjemme.

PowerView® er kompatibelt med f.eks. Google Assistant, Apple Homekit og Amazon Alexa.

Luxaflex® showroom Luxaflex® showroom

Ekspertråd for hånden

Uansett om du leter etter spesifikk produktinformasjon eller bare gode råd, er det erfarne teamet vårt på plass for å svare på dine spørsmål og finne de beste løsningene for hjemmet ditt.

Få en kostnadsfri konsultasjon og la deg inspirere av vakkert design til hjemmet ditt med praktiske funksjoner for lysstyring, mørklegging av rommet og privatliv.