Unike vevegenskaper

Luxaflex® eksklusive vev & egenskaper

Vi utvikler vev og materialer til våre produkter med design, funksjon, kvalitet og bærekraft i tankene. Dette gir deg muligheten til fritt å velge et vev fra Luxaflex® mange kolleksjoner som både er eksklusiv og har en funksjonell (og problemløsende) effekt.

Duette® gardiner, modell Top Down/Bottom Up Duette® gardiner, modell Top Down/Bottom Up

Hva ser du etter?

Luxaflex® vev er utviklet og designet for å håndtere hverdagens mange ulike utfordringer og beskytter f.eks. hjemmet ditt fra overoppheting, lar deg sove mørkt og svalt, har smussavvisende beskyttelse og hjelper til med å isolere på årets kalde dager.

Mest populære egenskaper:

 • Miljømessig bærekraftige vev
 • Energieffektive løsninger
 • Intelligente gardiner
 • Smart home-kompatibelt
 • Smussavvisende beskyttelse
 • Fuktavvisende materiale
 • UV-beskyttelse (beskytter f.eks. møbler og gulv)
 • Varmebestandige vev
 • Lydabsorberende akustiske vev
 • Lysfiltrerende vev
 • Kvalitetsmessig bærekraftige valg
 • Ekspertrådgivning
Målbestilte rullegardiner Målbestilte rullegardiner

1) Et bevisst og bærekraftig valg

I over 70 år har Luxaflex® vært banebrytende for bærekraftig design ved å utvikle produkter med innovative egenskaper som å kontrollere lys, isolere rom og spare energi.

For å sikre bra materialvalg har vi tatt i bruk den internasjonale produktstandarden Cradle to Cradle Certified™. Dette garanterer at produktets ulike komponenter er frie for stoffer som er skadelige for mennesker eller miljø og kan gå videre til gjenvinning, noe som igjen minimerer og eliminerer avfall.

Vi er stolte over hvor langt vi er kommet i arbeidet vårt og at hele eller deler av våre kolleksjoner og vev er Cradle to Cradle Certified™ på bronsenivå, som f.eks. Duette® gardiner, plisségardiner, rulle- og lamellgardinsvev, samt aluminiumpersienner. For mer detaljert informasjon om hvilke vev det gjelder, kontakt din lokale forhandler.

Her kan du også se og høre mer om alt fra den resirkulerte havplasten i våre rullegardiner, til energieffektive vev.

Duette® gardiner, mulighetenes gardin Duette® gardiner, mulighetenes gardin

2) Isolering + Energisparing for hjemmet ditt

Visste du at opptil 50% av all varme går tapt gjennom vinduene, også 2-lags vinduer? Den smarte utformingen til vår prisbelønte Duette® Architella® kan bidra til å redusere dette, samtidig som gardinen hjelper til med å regulere varme, lysinnslipp og lydnivå i et rom

Smart Home PowerView® automation Smart Home PowerView® automation

3) Fordeler med Smart home

Et ytterligere skritt for å maksimere energieffektiviteten i hjemmet ditt er å kombinere Duette® gardiner med PowerView® automation. Det smarte systemet styrer dine Luxaflex® gardiner både dag og natt.

Du stiller ganske enkelt inn dine personlige scener og velger når du vil at gardinene skal trekkes for, heves eller plasseres i din forhåndsinnstilte favorittposisjon – rom for rom eller i hele hjemmet. Dine Duette® gardiner holder deg svalere om sommeren, varmere om vinteren og holder hjemmet ditt isolert året rundt.

Stilren rullegardin til kjøkkenet Stilren rullegardin til kjøkkenet

4) Smussavvisende vev

Når du vurderer nye gardiner til kjøkkenet, badet eller lekerommet, er en kombinasjon av vakkert design og holdbarhet viktig, da disse rommene ofte er litt ekstra eksponert for hverdagens styr.

For at gardinene dine skal forbli vakre over lengre tid, har vi utviklet overflatebehandling under navnet StainStop®. Denne unike behandlingen gir ekstra beskyttelse av veven og du tørker ganske enkelt bort sprut og flekker fra f.eks. brus, juice, te, kaffe, melk og eddik.

Snakk med din Luxaflex® forhandler for å finne ut mer om hvilken løsning som passer best for dine spesifikke behov.

Persienner av kunsttre i baderom Persienner av kunsttre i baderom

5) Bekymret for fuktighet?

Er du på jakt etter en slitesterk gardinløsning som tåler fukt til badet, kjøkkenet eller vaskerommet? Et tips er da våre persienner i kunsttre – stilrene og et utmerket valg for fuktige rom.

inspirasjonsbrosjyre

Bestill en digital brosjyre

Utforsk mulighetene og bli inspirert av våre skreddersydde gardiner.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernregler og vilkår for bruk gjelder.

Takk for din bestilling!

Snart har du din digitale brosjyre, fylt til randen med inspirasjon.

Eksklusive Silhouette® gardiner Eksklusive Silhouette® gardiner

6) Beskyttelse mot UV-stråling

Når du har valgt å investere i nytt interiør er det viktig å gi det den beskyttelsen den trenger. Sterkt sollys kan føre til at fargene falmer på f.eks. tepper, bilder, sofa og gulv. Valg av riktig gardin fra Luxaflex® gir ikke bare UV-beskyttelse til interiøret ditt, den kan også øke energieffektiviteten og skape den perfekte atmosfæren i hjemmet ditt.

Vår favoritt innen emnet er Silhouette® gardinen!

Screenrullegardiner Screenrullegardiner

Solbeskyttelse av gulv og møbler

Et annet godt valg når det gjelder UV-beskyttelse, som i tillegg lar deg beholde utsikten, er en rullegardin med screenvev. Perfekt for store vinduer hvor utsikten er en del av interiøret. Screenrullegardinen styrer også lys og varme på en usedvanlig effektiv måte.

Legger du i tillegg til PowerView® automation, oppgraderes gardinene til å bli smarte gardiner, som du enkelt kobler til ditt eksisterende Smart Home-system. Du trenger ikke engang være hjemme for å kunne styre gardinene dine!

Hjemmekontor med plisségardiner, modell Top Down/Bottom Up Hjemmekontor med plisségardiner, modell Top Down/Bottom Up

7) Varmereduserende vev

Innetemperaturen i sørvendte rom stiger ofte raskt over grensen for hva som er behagelig, og til disse rommene vil vi anbefale plisségardiner med overflatebehandlingen Topar® Plus. Dette lysreflekterende belegget hjelper til med å reflektere opptil 65% av solvarmen. Dette bidrar igjen til å skape et mer behagelig inneklima.

Duette® Architella® gardiner Duette® Architella® gardiner

8) Akustisk komfort

En av utfordringene i hjem med åpen planløsning, store glasspartier og harde overflater er ekko og romklang. Hvor hyggelig et rom oppleves påvirkes i stor grad av rommets akustikk. Dårlig romsakustikk gjør samtaler vanskeligere og det er ikke helt enkelt å skape et rolig og koselig rom. Mange av våre skreddersydde gardiner har spesielle lydabsorberende vev, designet nettopp for å forbedre den akustiske komforten i hjemmet ditt.

Lameller i akustisk vev som absorberer 60% av lyden Lameller i akustisk vev som absorberer 60% av lyden

Nyt fred og ro

De myke vevene og luftlommene som danner grunnlaget for en Duette® gardin bidrar til å redusere forstyrrende ekko fra harde materialer som glass, vegger og gulv med opptil 60%. På samme måte bidrar lamellvevene Riff og Sedna til å forbedre akustikken i rommet ved å absorbere omgivelsesstøy og etterklang.

Hos din lokale Luxaflex® forhandler får du flere gode råd angående riktig valg av gardin ut fra ditt hjem og dine behov.

9) Best på lysfiltrering

Månge Luxaflex® gardiner har innovative modeller og vev for å filtrere lyset. For ærlig talt, på dagtid ønsker man jo å kunne nyte sollyset – uten at det forstyrrer eller irriterer. Vår mest eksklusive gardin, Silhouette® gardinen, gjør dette med glans. Mellom to lag transparent vev forvandles det sterke sollyset og gir rommet et vakkert og behagelig lys. Gardinens horisontale stofflameller lar deg dessuten regulere hvor mye, eller hvor lite, lys som er akkurat passe for øyeblikket.

Alt dette uten at det går på bekostning av utsikten.

Silhouette® gardinen, best på lysfiltrering Silhouette® gardinen, best på lysfiltrering

Viktigheten av transparens

De transparente vevene, som du finner i mange av våre kolleksjoner, er spesialdesignet for å bryte solens sterke stråler og i stedet la et mer behagelig lys komme inn i rommet slik at du kan få naturlig lys i hjemmet og dermed redusere behovet for kunstig lys. En gardinvariant som både filtrerer lyset og gir deg økt fleksibilitet når det kommer til lysregulering er Twist® gardinen, med sine to lag horisontale striper vev som går rundt.

Våre tette og mørkleggende vev fungerer best i rom hvor du ønsker minimalt med lys. Et innovativt alternativ er Luxaflex® Dag & Natt gardin som kombinerer to vev; en transparent og en mørkleggende, som dermed gir deg økt fleksibilitet når det kommer til skjerming og lysregulering. Utmerket i multifunksjonelle rom.

Luxaflex® Dag & Natt gardin Luxaflex® Dag & Natt gardin

10) Kvalitetsvev, med lang holdbarhet

De unike vevene i våre ulike kolleksjoner er ikke bare vakre, men også designet utfra et bærekraftig perspektiv. Fra de flortynne, men slitesterke vevene i Silhouette® gardinen, til den isolerende konstruksjonen i vår energieffektive Duette® Architella® gardin – uansett hva du velger, er du garantert en kvalitetsvev som vil bringe deg glede i mange år fremover.

Få inspirasjon og ekspertråd

Uansett hvilken utfordring eller praktiske behov du har, vil du få gode råd og veiledning til å finne den rette gardinløsningen til ditt hjem og ditt interiør. Våre dyktige og skolerte forhandlere guider deg gjennom alternativene, tilbyr måltaking og montering for å sikre at du har glede av din skreddersydde gardin i mange år fremover.

Bestill rådgivning i dag!

Ofte stilte spørsmål