Energieffektive gardiner

Hos Luxaflex® er vi ledende innenfor vår bransje med å muliggjøre store energibesparelser når det gjelder vinduer, nemlig at de holder på varmen. I 1985 oppfant vi de svært energieffektive Duette® gardinene, som et svar på energikrisen på slutten av 1970-tallet.

Architella®, enda større energieffektivitet

Vi fortsetter å tenke hvilken påvirkning vår solskjerming kan ha. Uten energieffektiv solskjerming kan så mye som 50 % av et hjems oppvarmings- og avkjølingsenergi gå tapt gjennom vinduene.

Vår nyeste innovasjon er Duette® Architella® gardiner med et bikube-inni-bikube-design for enda større energieffektivitet.

Duette® Architella®, med bikube-inni-bikube-design Duette® Architella®, med bikube-inni-bikube-design

Noen tips for å spare energi gjennom vinduene

  1. Sikre deg at vinduer og dører er værbestandige.
  2. Hold vinduene lukket når oppvarming eller kjøling i hjemmet er på.
  3. Åpne gardinen på solrike vinterdager for å fange opp gratis solvarme, og lukke de om natten for å holde varmen inne.
  4. Lukk gardinen på sommerdager for å holde varmen ute.

Luxaflex® produkter hjelper med å redusere energitap på flere måter:

1. Isolasjon

I vintermånedene slipper varmen ut gjennom vinduene, mens om sommeren strømmer varmen utendørs inn i hjemmet ditt gjennom de samme vinduene. Med solskjerming som isolerer, kan du redusere energiforbruket, spare på oppvarming og avkjøling, og skape en mer behagelig atmosfære.

2. Solvarmeregulering

Varmen som leveres av solen, dens solenergi, kan være ønskelig i løpet av vinteren for å varme opp hjemmet ditt, men om sommeren kan den gjøre et rom svært varmt og ubehagelig, og få kostnadene til avkjøling av inneluften til å stige. Mange Luxaflex® gardiner bidrar til å kontrollere solvarmen ved slippe den inn i hjemmet ditt om vinteren, og minimere mengden om sommeren.

3. Dagslys

Når boligen blir opplyst av dagslys, vil det si at man oppnår belysning med naturlig lys i stedet for kunstig lys. Ved å trekke naturlig lys inn i et rom vil mye av gardinen redusere behovet for andre typer belysning, og dermed redusere bruken av energi.

Finn en forhandler

Få ekspertråd med energieffektive gardiner for ditt hjem.

Besøk din lokale Luxaflex® forhandler.