Isolerende gardiner

Spar energi rundt vinduene dine

Med isolerende gardiner kan du halvere varmetapet rundt vinduene dine, samt spare energi på å kjøle ned boligen om sommeren. Så hva er da en isolerende gardin og hvordan bør den brukes? Her får du våre beste tips om isolerende gardiner.

Duette® gardiner, virker isolerende sommer som vinter

Topp 4 energisparetips for vinduer og glasspartier

 1. Sørg for at alle vinduer og dører er ordentlig tette.
 2. Hold vinduene lukket når oppvarming eller klimaanlegg er på.
 3. Åpne gardinene på solrike vinterdager for å fange solens varme, og lukk dem deretter på kvelden for å holde varmen innendørs.
 4. Trekk for gardinene om sommeren for å holde varmen ute.

Ved å velge en motorisert løsning åpnes og lukkes gardinene automatisk, etter dine forhåndsinnstilte preferanser.

Bestill en digital brosjyre

Utforsk mulighetene og bli inspirert av våre smarte PowerView® gardiner.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernregler og vilkår for bruk gjelder.

Takk for din bestilling!

Snart har du din digitale brosjyre, fylt til randen med inspirasjon.

Luxaflex® gardiner bidrar til å spare energi ved vinduene på tre viktige måter

1. Isolering

Om vinteren slippes boligens varme ut gjennom vinduene. Det samme vinduet slipper inn varmen om sommeren. Med isolerende gardiner kan du redusere energiforbruket, spare oppvarmings- og kjølekostnader og i tillegg skape et mer behagelig innemiljø.

2. Regulering av solvarmen

Den varmen solen avgir, solenergien, kan være et fint bidrag til hjemmets oppvarming om vinteren. Om sommeren derimot kan det gjøre et rom veldig varmt, rett og slett ubehagelig å oppholde seg i. Mange av Luxaflex® gardiner hjelper deg med å regulere sollyset slik at du får maksimal solvarme om vinteren og minimal solvarme om sommeren. Vi snakker her om g-verdi, jo lavere tall, jo bedre.

3. Dagslys

Dagslys er et behagelig alternativ til å belyse et rom med naturlig lys i stedet for lamper. Mange av gardinene våre er perfekte for å slippe akkurat nok dagslys inn i rommene og dermed redusere energiforbruket ettersom det ikke er behov for lamper.

Hvilke er Luxaflex® mest isolerende gardiner?

Inneklimaet har godt av å bruke gardiner, sommer som vinter. Inneklimaet har godt av å bruke gardiner, sommer som vinter.

Våre mest isolerende gardiner er:

 • Duette® gardiner
 • Rullegardiner
 • Outdoor Screens
 • Gardinlengder

Hva er det som gjør gardinene spesielt egnet når det gjelder å spare på energiforbruket? Les mer om gardinenes ulike egenskaper:

Duette® Architella®, varmeisolerende gardiner med trippel isolerende luftlommer Duette® Architella®, varmeisolerende gardiner med trippel isolerende luftlommer

Energieffektive Duette® gardiner

Luxaflex® er bransjeledende når det gjelder å spare energi ved vinduene.

Allerede i 1985 oppfant vi de svært isolerende Duette® gardinene, hovedsakelig som en reaksjon på energikrisen på slutten av 1970-tallet.

Architella® modellen er ledende i kolleksjonen når det gjelder energisparing og energieffektivitet. I motsetning til en vanlig Duette® gardin, med dobbel vev og en luftlomme, har Architella® modellen fire lag vev og dermed tre isolerende luftlommer. Den doble bikakestrukturen gir dermed en enda mer isolerende gardin.

Vevene våre i kolleksjonen er energiklassifisert og blant Duette® vevene (avhengig av kvalitet) finnes vev med toppkarakter A++ når det gjelder varmereduksjon og isolasjonsevne.

La oss se på et eksempel i tall: Et lavenergi-dobbeltvindu med en u-verdi på 1,2* sammen med en mørkleggende Duette® Architella® 32 mm gir en forbedret u-verdi på 0,77. Totalt en forbedret isolasjonsverdi på 36%.

*referanseglass klasse C i henhold til EU-standard EN14501

Rett og slett et isolerende og varmereduserende toppvalg!

Isolerende gardiner
Luxaflex® isolerende gardiner

Senk energiforbruket ditt og hold kulden ute

Opptil 50% av varmen i hjemmet ditt forsvinner ut gjennom vinduene vintertid. Ved å bruke Luxaflex® gardiner kan du halvere dette.

Screen rullegardin med energieffektive egenskaper Screen rullegardin med energieffektive egenskaper

Funksjonelle rullegardiner

Vevene i rullegardinkolleksjonen vår spenner fra transparent, halvtransparent, tett til mørkleggende. Tetthet i kombinasjon med fargen på baksiden av veven gjør at rullegardinen gir ulike gode isoleringsverdier. Men uansett, så hjelper rullegardinen å holde på varmen innendørs (og omvendt om sommeren!).

En av vevene, som kan ses litt på som en nykommer i private hjem, er Screen rullegardinen.

Screen rullegardinens primære oppgave er å fungere som varmereflekterende gardiner og motvirke uønsket varme i rommet (et energieffektivt tips i stedet for klimaanlegg) og for å motvirke gjenskinn på dagtid, samtidig som den lar det livsviktige dagslyset komme inn i rommet.

Det man kanskje ikke tenker på er at en screen rullegardin med metallisert bakside også har en isolerende effekt og bidrar til å holde varmen innendørs på en kald dag ( lav u-verdi = bedre isolerende effekt).

Og best av alt – rommet er fortsatt fylt med dagslys, du kan se hva som foregår utenfor vinduet og du er energieffektiv, hele året!

Outdoor Screens som effektivt regulerer lys og varme Outdoor Screens som effektivt regulerer lys og varme

Effektive Outdoor Screens

Akkurat som våre innvendige rullegardiner med screenvev, tilbyr våre utvendige screens en energieffektiv løsning med egenskaper som ligner rullegardinens. Du opprettholder et behagelig inneklima, kan fortsatt se ut, unngår gjenskinn og kan samtidig nyte dagslyset.

Med Outdoor Screens blokkeres opptil 90% av solens varme – noe som virkelig merkes på en allerede varm dag, og du slipper å kjøle ned boligen med air-condition eller lignende. Og omvendt gir de god beskyttelse mot vinduets energitap på årets kaldere dager.

 • Behaglig inneklima
 • Opprettholder utsikt
 • Forhindrer gjenskinn
Tettvevd gardin i kombinasjon med Duette® gardin Tettvevd gardin i kombinasjon med Duette® gardin

Gardinlengder med gode egenskaper

Et vindu med gardiner gir mer isolerende beskyttelse enn et vindu uten gardiner.

Innenfor kategorien gardinlengder finnes det utvalgte vevserier som er bedre til å isolere enn andre. En tettvevd gardin har en mer isolerende effekt enn for eksempel en flortynn gardin.

En effektiv og dekorativ beskyttelse mot kaldras er f.eks. ullgardiner, velourgardiner og mørkleggende vev. Disse og mange flere gardinkvaliteter finner du i vår kolleksjon.

Akkurat som i rullegardinkolleksjonen vår har vi gardinlengder med screenvev – som reflekterer solstrålene, unngår gjenskinn og holder hjemmet svalere på sommeren. Bare trekk for i tide! Og akkurat som alle andre screenvev opprettholder du både dagslys og utsikt.

Doble gardiner, eller gardinlengder i kombinasjon med f.eks. en rullegardin eller Duette® gardin gir naturligvis et enda mer energieffektivt resultat.

Finn en forhandler

Få ekspertråd med isolerende gardiner for ditt hjem.

Besøk din lokale Luxaflex® forhandler.

Vanlige spørsmål