Scandinavian Design Collection

Scandinavian Design Collection er en unik rullegardinkolleksjon fra Luxaflex® med design fra enten Stig Lindberg, Sven Markelius eller Maria Åström. Du kjenner igjen flere av mønstrene, ved navn eller design – derfor er bare det beste bra nok i vårt utvalg!

Om kolleksjonen

Luxaflex® har hatt den store gleden av å lage en fantastisk kolleksjon med kjente mønstre og tekstiltrykk – fra tradisjonelle klassikere til helt nye og moderne – utviklet av svenske designere fra midten av 1900-tallet og frem til i dag.

Prisma | Scandinavian Design Collection Prisma | Scandinavian Design Collection

Skreddersydd design

Rullegardinene produseres hos Luxaflex® i Falköping og mønsteret trykkes på holdbart og miljøvennlig vev i en kvalitet som vi kaller halvtransparent, det vil si den slipper inn lys, men holder de sterkeste solstrålene borte.

Du kan dessuten få rullgardinen med LiteRise®; en modell uten kjede og snor, som du hever og senker i underlisten til den posisjonen du ønsker.

Grazia Grande | Scandinavian Design Collection Grazia Grande | Scandinavian Design Collection

Så mye mer enn bare en rullegardin

Vi ønsker å tilby deg rullegardiner av høyeste kvalitet sammen med svensk design på sitt beste. Gardiner du kan nyte og glede deg over i lang tid.

Ganske enkelt, et kunstverk til vinduet ditt.

Fiki | Scandinavian Design Collection Fiki | Scandinavian Design Collection

Motoriser rullegardinen din – styr den via PowerView® app på mobilen

Nå kan du kombinere unik klassisk design med den nyeste teknologin – høres det interessant ut?

PowerView® Automation heter systemet som lar deg styre rullegardinene via mobiltelefonen, du trenger ikke en gang være hjemme. Med PowerView® -appen kan du også programmere gardinene dine slik at de går opp og ned på bestemte tider.

Selvfølgelig har systemet også fjernkontroll dersom du foretrekker det.

Stig Lindberg Stig Lindberg

Stig Lindberg (1916–1982)

Industridesigner, keramiker & illustratør.

Stig Lindberg ble født i Umeå, men startet sin karriere hos Gustavsbergs porselensfabrikk sommeren 1937. Hans unike, dekorerte og fantasifulle porselen var banebrytende under hele 40- og 50-tallet.

I 1947 startet Stig Lindberg et samarbeid med Astrid Sampe, sjef for NK Textilkammare, og Stig Lindberg satte seg raskt inn i sjablongtrykkeriets teknikk med rapporteringens begrensninger som resulterte i en rekke fantasifulle og surrealistiske tekstiltrykk.

Mønsteret på den første utstillingen fokuserte mye på en drømmeverden med svevende figurer. Han designet med humor og varme, og skapte blant annet velkjente mønster som Melodi og Lustgården. Poeme D´Amour er også fra 1947, og i dette tekstilet sydde Astrid Sampe en kjole, mens Stig Lindberg skapte matchende halskjede og armbånd i porselen til kjolen.

Se våre mønster av Stig Lindberg:

Om mønsteret Herbarium

Det vakre og romantiske blomstermønsteret Herbarium ble skapt til den første utstillingen til stormagasinet NK Textilkammare i 1947 og er et av Stigs mest elskede mønster. Opprinnelig var mønsteret med grønn og blå bunn, i dag er det blitt videreutviklet med flere fargekombinasjoner.

Herbarium i hvit og blå

Om mønsteret Grazia Grande

I 1949 ble den andre store kolleksjonen lansert, og ble vist på NK med velkjente mønster som Pottery og Grazia. Mønsteret Grazia Grande er en fortelling som handler om fire friere sin oppvartning av en og samme kvinne. Hvis du ser nøye etter ser du de fire mennene, hvem som ser ut til å lykkes og hvem som ikke gjør det. Et kunstverk verdt å betrakte!

Grazia Grande i lyse- og mørkegrå

Om mønsteret Tallyho

I den tredje og siste utstillingen i NKs atriumgård i 1953 forlot Stig det lekne til fordel for konkretismen med mønster som Bulbous og Cello. Helt andre typer mønstre voks frem og i 1961 designet Stig Lindberg Tallyho, en gardin for kontorer i det offentlige miljø. Eplene ble oppfattet som moderne popkunst.

Tallyho i lysgrå og blå
Sven Markelius Sven Markelius

Sven Markelius (1889–1972)

Arkitekt og designer.

Sven Markelius var en av de største og mest suksessfulle svenske arkitektene på 1900-tallet, og en av de svenske frontfigurene innen funksjonalismen, han ble faktisk kalt ”Mr. Funkis”. Markelius tegnet flere av de første funksjonalistiske bygningene i Sverige, blant annet Helsingborgs konsertsal. Han designet møbler og interiør til de fleste bygningene sine, og til det formålet designet han også tekstiltrykk.

Flere av Markelius sine kjente mønstre som Pythagoras og Prisma har vært utstilt utallige ganger som representanter for 1950-tallets svenske tekstildesign.

Om mønsteret Prisma

Prisma ble tegnet av Sven Markelius på 50-tallet og fylte mange vinduer i folkets hus rundt om kring i landet. Mønsteret er bygget opp av trekanter og rektangler i en stor mønsterrapport. Prisma i gult hang flere år i svenske togvogner, og Prisma i hvit fylte den svenske ambassaden i Tokyo.

Prisma i kobber Prisma i kobber
Maria Åström Maria Åström

Maria Åström

Designer

Maria Åström er mønsterdesigner med sitt eget atelier i Stockholm. I løpet av sommerhalvåret bor og jobber hun utenfor Simrishamn. Maria har oppnådd stor suksess med blant annet mønstrene Citrus Limon, Botanika og Fiki.

Designprosessen begynner med at Maria sitter og lager skisser i hagen eller på reisene sine. Motivet er ofte en blomst eller et tre som vokser på stedet. Deretter skaper hun mønsteret med en velfungerende mønsterrapport.

Blant hennes oppdragsgivere inkluderer Ikea, Mlllesgården, Nationalmuseum, Svensk Slöjd och Svenskt Tenn.

Se våre mønster av Maria Åström:

Om mønsteret Fiki og Citrus Limon

Mønsteret Fiki viser detaljer fra et vakkert fikentre ved Middelhavet. Citrus Limon ble designet til Ljungbergs fabrikk på slutten av 1990-tallet. Et sitrontre som leder tankene til solrike Italia.

Fiki og Citrus Limon