Design med fokus på miljøet

Bærekraft og ansvar

Miljøet et felles ansvar og et sentralt fokusområde i produksjonen av Luxaflex® produkter, både når det gjelder valg av materialer, produksjonsmetoder og underleverandører.

Rullegardiner med vev Largo, som inneholder 40% resirkulert materiale

Bærekraftige valg

Vakre gardinvev laget av resirkulert materiale som f.eks. PET-flasker.

Bærekraftig interiør takket være energieffektiv design

Luxaflex® har vært en pioner innen bærekraft i over 70 år.

Ved å kombinere smarte design og produksjonsmetoder for å utvikle produkter som regulerer lys og isolerer rom mot varme/kulde og dermed sparer energi, hjelper vi deg å redusere ditt miljøavtrykk.

Vi har designet noen av verdens viktigste innovasjoner innen bærekraftige gardiner/solskjerming, inklusive de første aluminiumpersienner og Duette® gardiner – bransjens første innvendige solskjerming med fokus på energieffektivitet i vinduet.

Våre øvrige produkter, som f.eks. rullegardiner, plisségardiner, lamellgardiner og gardinlengder, har også varianter laget med resirkulerte materialer og energibesparende fordeler.

Isolerende effekt

En rekke Luxaflex® gardiner er utviklet med isolerende effekt med det formål å kunne holde på varmen. Resultatet er at ditt varmeforbruk minimeres.

Om sommeren fungerer gardinene motsatt og stenger varmen ute.

Bestill en digital brosjyre

Utforsk mulighetene og bli inspirert av våre skreddersydde gardiner.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernregler og vilkår for bruk gjelder.

Takk for din bestilling!

Snart har du din digitale brosjyre, fylt til randen med inspirasjon.

Gjenvinning av polyester

Luxaflex®’ Plissévev Revival er fremstilt av 100% gjenvunnet polyester, som ikke kun reduserer CO2-utslippet fra vår vevproduksjon med 6%, men også reduserer vannforbruket. Utover det fremstilles vår Duette® vev Eternity av 40% gjenvunnet polyester, fra plastflasker. To plastflasker kan levere nok garn til 1 m2 stoff.

Polyester er fremstilt av råolje, og ved å gjenbruke det sparer vi på verdens begrensede oljeressurser.

Resirkulert plast fra havet

Det er anslått at opptil 11 millioner tonn plastavfall havner i verdenshavene hvert år. Under påvirkning av havstrømmer, vind og bølger skapes gigantiske ansamlinger av denne plasten. Disse flytende plastøyene utgjør en stor fare for livet i havet.

Luxaflex® er stolte av å være en del av et program som allerede har samlet inn mer enn 40 tonn havsplast og forvandlet dette til vakre gardinvev. I vår kolleksjon er gardinstoff, lamellgardiner og rullegardiner produsert av resirkulert plast fra strender og kystsamfunn verden over. Vevene består av omtrent 50% resirkulert plast. Plasten er samlet ved hjelp av lidenskapelige frivillige i organisasjonen Waterkeeper Alliance™, med overordnet mål å holde strendene rene, samt fremme det marine økosystemet.

Du finner dem i våre kolleksjoner under navnet Sea, Sea-Tex®, Sea-Tex® Sterling och Sea-Tex® NXT.

Re-Life

Det stopper ikke ved innsamlet havplast og resirkulert polyester. Vi leter stadig etter nye resirkulerte materialer til produktene våre.

Når et av vevene våre har Re-Life merket, kan du være sikker på at stoffet er fremstilt av resirkulert materiale – i tillegg til havplast. Du kan for øyeblikket finne markeringen i vår rullegardinkolleksjon, hvor brukte PET-flasker og polyester har blitt resirkulert til en rekke vakre og bærekraftige rullegardinvev. Vi ser frem til å introdusere Re-Life i andre kolleksjoner også.

Resirkulerte vev

Nedenfor ser du et utvalg av våre resirkulerte vev i vakre teksturer og nyanser. Du kan oppleve hele kolleksjonen hos en av våre mange forhandlere over hele landet

swatch detail image
Rullegardiner
Duette® gardiner
swatch viewport image
Luxaflex® persienner, produsert av 98% gjenvunnet aluminium Luxaflex® persienner, produsert av 98% gjenvunnet aluminium

Resirkulert aluminium

Siden 1970-årene har Luxaflex® produsert persienner av gjenvunnet aluminium, og i dag består opptil 98 % av persiennene av gjenvunnet materiale.

Denne aluminiumpersienner er også Cradle to Cradle Certified™. Dette betyr at ingen av komponentene eller beleggene inneholder stoffer som er skadelige for mennesker eller miljøet. Det innebærer også ansvarlig bruk av vann og energi, samt respekt for mennesker og jordkloden.

Luxaflex trepersienner med FSC-sertifiering Luxaflex trepersienner med FSC-sertifiering

FSC-sertifisert tre

Hele 70% av Luxaflex®’ trepersiennekolleksjon er fremstilt av FSC-sertifisert tre.

I en FSC-skog blir det ikke felt mer trær enn skogen kan reprodusere. Samtidig er FSC er sikkerhet for at dyr og planteliv blir beskyttet, og at de menneskene som jobber i skogen er sikret utdannelse, sikkerhetsutstyr og fornuftig lønn.

Luxaflex® Sea gardin av resirkulert plast Luxaflex® Sea gardin av resirkulert plast

Ofte stilte spørsmål