Design med fokus på miljøet

Bærekraft og ansvar

Miljøet et felles ansvar og et sentralt fokusområde i produksjonen av Luxaflex® produkter, både når det gjelder valg av materialer, produksjonsmetoder og underleverandører.

Hos en av våre mange forhandlere får du hjelp til å velge en gardinløsning som fokuserer litt ekstra på bærekraft, som en f.eks. resirkulert eller energieffektivt vev.

Gjenvinning av polyester

Luxaflex®’ Plissévev Revival er fremstilt av 100% gjenvunnet polyester, som ikke kun reduserer CO2-utslippet fra vår vevproduksjon med 6 %, men også reduserer vannforbruket. Utover det fremstilles vår Duette® vev Eternity av 40% gjenvunnet polyester, fra plastflasker. To plastflasker kan levere nok garn til 1 m2 stoff.

Polyester er fremstilt av råolje, og ved å gjenbruke det sparer vi på verdens begrensede oljeressurser.

Resirkulert plast fra havet

I Luxaflex® kolleksjon er gardinstoff, lamellgardiner og rullegardiner produsert av resirkulert plast fra strender og kystsamfunn verden over. Vevene består av omtrent 50% resirkulert plast. Plasten er samlet ved hjelp av lidenskapelige frivillige i organisasjonen Waterkeeper Alliance™, med overordnet mål å holde strendene rene, samt fremme det marine økosystemet.

Du finner dem i våre kolleksjoner under navnet Sea, Sea-Tex og Sea-Tex NXT.

Luxaflex® persienner, produsert av 98% gjenvunnet aluminium Luxaflex® persienner, produsert av 98% gjenvunnet aluminium

Resirkulert aluminium

Siden 1970-årene har Luxaflex® produsert persienner av gjenvunnet aluminium, og i dag består opptil 98 % av persiennene av gjenvunnet materiale.

Denne aluminiumpersienner er også Cradle to Cradle Certified™. Dette betyr at ingen av komponentene eller beleggene inneholder stoffer som er skadelige for mennesker eller miljøet. Det innebærer også ansvarlig bruk av vann og energi, samt respekt for mennesker og jordkloden.

Luxaflex trepersienner med FSC-sertifiering Luxaflex trepersienner med FSC-sertifiering

FSC-sertifisert tre

Hele 70% av Luxaflex®’ trepersiennekolleksjon er fremstilt av FSC-sertifisert tre.

I en FSC-skog blir det ikke felt mer trær enn skogen kan reprodusere. Samtidig er FSC er sikkerhet for at dyr og planteliv blir beskyttet, og at de menneskene som jobber i skogen er sikret utdannelse, sikkerhetsutstyr og fornuftig lønn.

GreenScreen

En rekke av Luxaflex® forskjellige gardinvev er laget med tanke på bærekraft. Som for eksempel GreenScreen Eco, et 100 % PVC og halogenfritt polyestervev og GreenScreen Sea-Tex®, et 50 % resirkulert vev laget av havplast.

Isolering

En rekke Luxaflex® gardiner er utviklet med isolerende effekt med det formål å kunne holde på varmen. Resultatet er at ditt varmeforbruk minimeres.

Bærekraftige gardiner

Interessert i å vite mer om de ulike valgene du kan ta for å innrede bærekraftig med gardiner? Hos din lokale forhandler kan du se og føle på våre forskjellige vev og materialer.

Luxaflex® Sea gardin av resirkulert plast Luxaflex® Sea gardin av resirkulert plast