Resirkulerte vev

Ansvarlig produksjon

Vi i Luxaflex® har gått i spissen for ansvarlig produksjon og skapt løsninger som sparer energi og drar nytte av lysets naturlige fordeler. Vi bruker materialer på en ansvarlig måte og bruker de mest effektive produksjonsprosessene for å spare energi og støtte miljøet.

I vår søken etter å bruke mer resirkulerte materialer i gardinene våre, slik at du kan gjøre et godt valg for både miljøet og hjemmet ditt, sørger vi for kontinuerlig å utvikle og utvide våre vevkolleksjoner med sunne valg.

Flertallet av Luxaflex® ulike vev er sertifisert med OEKO-TEX® Standard 100 som sikrer sunne og trygge miljøer da ingen skadelige kjemikalier benyttes i prosessen. I tillegg har vi en rekke GRENGUARD® sertifiserte vev som har gjennomgått grundige tester og oppfyller de strenge kravene til lavt utslipp av kjemikalier innendørs som standarden innebærer. Begge disse sertifiseringene bidrar til et sunnere miljø og inneklima.

Under overskriften resirkulert har Luxaflex® investert stort de siste årene og våre største kolleksjoner har nå flere ulike valg av resirkulerte vev, som du kan lese mer om nedenfor:

Bestill en digital brosjyre

Utforsk mulighetene og bli inspirert av våre skreddersydde gardiner.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernregler og vilkår for bruk gjelder.

Takk for din bestilling!

Snart har du din digitale brosjyre, fylt til randen med inspirasjon.

Resirkulerte Gardiner & Liftgardiner

Våre to kolleksjoner med gardinlengder og liftgardiner går hånd i hånd vevmessig. Ikke alle gardinvev egner seg til bruk på liftgardiner, men de som er det deler kolleksjon med våre gardinlengder – så også når det gjelder resirkulerte gardinvev.

Akin, resirkulert og flammehemmende vev Akin, resirkulert og flammehemmende vev

Akin

En vakker, florlett vev som er både resirkulert og flammehemmende og som finnes i 11 sobre farger.

Vevserien er laget av Trevira CS ECO, en videreutvikling av det velkjente produktet Trevira CS, kjent for sin høye kvalitet av flammehemmende tekstiler.

Trevira CS ECO er en GRS (Global Recycled Standard) sertifisert vev og består av minst 50% resirkulert vev, laget av stoffrester fra tidligere produksjon.

Hele vevserien opplever du i butikk.

Sea, gardinlengder av resirkulert havplast Sea, gardinlengder av resirkulert havplast

Sea

En vakker vevkolleksjon med en myk og luftig linfølelse, laget av resirkulert havplast i ti naturlige nyanser.

Sea, under samlingsnavnet GreenScreen Sea-Tex®, er en vevkolleksjon laget av 50% havplast, samlet inn langs strender og kystlinjer.

Sammen med selskapet Bionic® forvandles den resirkulerte havplasten til stoffer og vev av høy kvalitet.

Interessert i utdypende informasjon om vevkolleksjonen?

Akin og Wood, to vev av resirkulert materiale Akin og Wood, to vev av resirkulert materiale

Wood

En sofistikert vev i naturmaterialet Tencel Lyocell™ i kombinasjon med lin. Finnes i sju nyanser.

Wood gardinserien skiller seg litt ut: 75% Lyocell™ og 25% Lin, som gardinen består av, gjør at den er fullstendig biologisk nedbrytbar og komposterbar. Produksjonsprosessen for Lyocell™er en såkalt ‘closed loop’ som ikke skaper skadelige biprodukter og som resirkulerer de giftfrie kjemikaliene i produksjonsprosessen om og om igjen. Lyocell™ har dessuten en kort og enkel produksjonsprosess, som gir redusert vann- og energiforbruk.

Hovedkomponenten i Lyocell™, trecellulose, kommer fra godt forvaltede skoger, noe som gjør den til en utmerket kilde til fornybar fiber som f.eks. gardinvev.

Opplev kolleksjonen i et av våre showroom over hele landet.

Resirkulerte Rullegardiner

I den nyeste Luxaflex® kolleksjonen har delen av resirkulerte rullegardinvev vokst. Vi kan nå tilby alt fra mørkleggende vev til screenvev, ensfargede vev til vev med mer struktur i ulike sobre nyanser.

GreenScreen Sea-Tex® NXT i kombinasjon med Akin gardinlengde GreenScreen Sea-Tex® NXT i kombinasjon med Akin gardinlengde

GreenScreen Sea-Tex®

GreenScreen Sea-Tex® er samlenavnet for våre vev laget av 50% av resirkulert havplast. Nedenfor finner du tre vev-varianter: Defend™, NXT og Sterling.

Både Defend™ og Sterling er såkalte screenvev med en åpenhetsfaktor på henholdsvis 2% og 3%, som gjør at du fortsatt kan se ut samtidig som du har beskyttelse mot varme og blending. Sterling har i tillegg en metallisert bakside som gjør den enda mer effektiv. Defend™ har, som navnet antyder, en antiviral funksjon som inaktiverer virus opptil 99% og reduserer risikoen for at virus overføres fra vev til mennesker og andre overflater i hjemmet.

Vevene i NXT er tilgjengelig i både semi-transparente og mørkleggende kvaliteter.

Interessert i å vite mer om GreenScreen Sea-Tex® og dens produksjonsprosess?

Largo, vakker resirkulert rullegardinvev Largo, vakker resirkulert rullegardinvev

RE-LIFE

Rullegardinkolleksjonens øvrige vev som er resirkulert, men ikke av havplast, har samlenavnet RE-LIFE. Her finner du vev med ulik struktur, nyanse og transparens – og felles for dem alle er at de er laget av brukte og resirkulerte PET-flasker.

Våre vevserier og mengden av resirkulert materiale:

  • Largo: 40% resirkulert
  • Overture: 80% resirkulert
  • Strada: 89% resirkulert
  • Universe: 100% resirkulert

Den sista veven i rekken, Universe, er også en såkalt screenvev med åpenhetsfaktor på 3% som gjør at du fortsatt kan se ut og samtidig få god beskyttelse mot varme og blending.

Opplev vevene og deres forskjellige egenskaper i en av våre mange butikker.

Resirkulerte Lamellgardiner

I Luxaflex® kolleksjonen finner du resirkulerte lamellvev i fem nyanser under navnet GreenScreen Sea-Tex® NXT, en kvalitetsvev laget av 50% havplast.

Veven har en tydelig ”linstruktur” og innehar de tre sertifiseringene: Cradle to Cradle, GREENGUARD® og OEKO-TEX® Standard 100, slik at du kan ta et sunnere og mer ansvarlig valg.

Les mer om vår kolleksjon resirkulert av havplast.

GreenScreen Sea-Tex® NXT, en lamellvev av resirkulert havplast GreenScreen Sea-Tex® NXT, en lamellvev av resirkulert havplast

Resirkulerte Duette® og plisségardiner

Selvfølgelig har våre to populære kolleksjoner Duette® og plisségardiner også resirkulerte vev. I plissékolleksjonen heter veven Revival og i Duette® kolleksjonen finner du resirkulerte Eternity.

Revival, 100% resirkulert vev Revival, 100% resirkulert vev

Revival

Revival er en plissévev laget av 100% resirkulert polyester fra industriavfall, som igjen bidrar til å spare naturressurser, reduserer CO2-utslipp og bruker mindre vann under produksjonen av tekstiler.

Eternity, resirkulert Duette® vev Eternity, resirkulert Duette® vev

Eternity

Eternity er en Duette® vev laget av 40% resirkulert polyester. Resultatet er en myk og veldig vakker vev som gjør veldig fint i vinduet.

I tillegg er Duette® gardinen, med sine to lag vev og isolerende luftlomme, et godt energieffektivt valg.

Finn en forhandler

Oppgi din adresse for å se hvor du kan finne din nærmeste Luxaflex® forhandler.