GreenScreen Sea-Tex®

Havet er vår framtid. Hjelp oss å ta vare på dem.

GreenScreen Sea-Tex® veving er en måte. Fra havplast til Luxaflex® vev. Plastavfall som samles inn langs strender og kystlinjer får nytt liv.

Daglig plastavfall Daglig plastavfall

Forsøpling forårsaker lidelse

Vi er omgitt av plast. Bare tenk på alt vi bruker på en enkelt dag...

Bæreposer, matbokser, emballasje, brødposer, flasker og sugerør – listen kan gjøres lang. Plast er praktisk, men vi må betale en høy pris. Plastforurensning har en direkte og dødelig effekt på dyrelivet.

Tusenvis av sjøfugler, havskilpadder, sel og andre marine dør hvert år etter å ha fått i seg plast eller blitt fanget i forlatte fiskegarn.

Havplast – et begrep som må få en slutt Havplast – et begrep som må få en slutt

Direkte påvirkning på havplasten

GreenScreen Sea-Tex® er et produktprogram fra vårt morselskap Hunter Douglas, i samarbeid med materialteknologiselskapet Bionic®. Programmet tar sikte på å gjøre resirkulert plastavfall til vev av høy kvalitet .

Resultatet?
Verdens første gardinstoff for lysregulering, produsert av resirkulert havplast, ser nå dagens lys .

Våre GreenScreen Sea-Tex® vev er laget av 50 % resirkulert plastavfall fra havet. I juli 2020 hadde vi forvandlet 40 tonn innsamlet havplast til GreenScreen Sea-Tex® vev til Luxaflex® rullegardiner, lamellgardiner og Sea gardinlengder.

Gjennom dette programmet bidrar vi til å rydde opp i havet, en av verdens mest presserende miljøutfordringer.

Bestill en digital brosjyre

Utforsk mulighetene og bli inspirert av våre skreddersydde gardiner av havplast.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernregler og vilkår for bruk gjelder.

Takk for din bestilling!

Snart har du din digitale brosjyre, fylt til randen med inspirasjon.

Historien om GreenScreen Sea-Tex®

Hør historien og initiativene bak GreenScreen Sea-Tex®, og hvordan vevene hjelper til med å rydde opp i havplasten langs strender og kystlinjer.

Plastavfall som resirkuleres og gjenbrukes Plastavfall som resirkuleres og gjenbrukes

Resirkulering og gjenbruk

Sea, Sea-Tex®, Sea-Tex® Sterling og Sea-Tex® NXT er alle navn på vev laget av omtrent 50 % resirkulert havplast samlet inn med hjelp av dedikerte frivillige gjennom Waterkeeper Alliance ™.

Organisasjonen opererer i 37 land og deres mål er å holde strendene rene og fremme det marine økosystemet. Plasten samles i størst grad inn langs stillehavskysten.

Cradle to Cradle sertifisering Cradle to Cradle sertifisering

Cradle to Cradle sertifiserte vev

Mange av våre resirkulerte vev har Cradle to Cradle sertifisering, det samme har Luxaflex® GreenScreen Sea-Tex® vev, slik at du kan ta et informert og ansvarlig valg for ditt hjem og din familie.

Sertifiseringen garanterer at veven er fri for stoffer som er skadelige for mennesker eller miljø, verdt å resirkulere og dermed minimere og eliminere avfall. Cradle to Cradle sertifiserte vev finner du bl.a. i følgende kolleksjoner: rullegardiner, Duette®, plisségardiner, lamellgardiner og aluminiumspersienner.

I over 70 år har vi resirkulert og gjenbrukt materialer og sendt stadig mindre til deponi. Å bruke materialer og prosesser som støtter bærekraft er sentralt i Luxaflex® visjonen.

Gardinserien Sea med naturinspirerte nyanser Gardinserien Sea med naturinspirerte nyanser

Bærekraft ligger i vår designfilosofi

Våre gardiner håndterer lys, isolerer rom fra varme og kulde, sparer energi, skjermer og dekorerer.

Våre Sea- og GreenScreen Sea-Tex® vev er inspirert av kystens naturlige farger og skaper et tidløst interiør. At det er laget av eksperter gjør at du kan nyte skjerming, UV-beskyttelse og blendingskontroll, samtidig som skånsomt filtreres i rommet.

Vevene finnes i følgende kolleksjoner: gardinlengder, rullegardiner og lamellgardiner.

Sea gardinlengder av resirkulert havplast Sea gardinlengder av resirkulert havplast

Leter du etter bærekraftige gardiner?

Kontakt din lokale Luxaflex® forhandler for å se hele vårt utvalg av bærekraftige gardiner. Bla gjennom kolleksjonsbøker og opplev farger og vev, få ekspertråd og inspirasjon til ditt neste gardinkjøp.

Våre forhandlere er lokalisert over hele landet.